Benin

Mercy Ships brengt hoop en genezing voor de armsten met ziekenhuisvaartuigen. De missies van Mercy Ships duurt ongeveer 10 maanden per land. In de afgelopen jaren zijn landen zoals Madagascar, Liberia, Sierra Leone, Togo, Guinea Conakry en Congo Brazzaville bezocht. In Madagascar behandelden Mercy Ships ongeveer 20.000 patiënten en bleven levensreddende operaties vorig jaar. Een zeer arm land met een bevolking van ongeveer 11 miljoen inwoners, met meer dan 39% in absolute armoede. Er zijn maar 5 ziekenhuisbedden en 0,6 dokters per 10.000 mensen.

10.448.647

miljoen inwoners

0,6

dokters op 10.000 inwoners

39%

van de bevolking leeft onder de armoedegrens

De huidige situatie

De Africa Mercy ligt aangemeerd in de haven van Cotonou, Benin. Het team van vrijwilligers is uiterst gemotiveerd om plannen waar te maken die noodgedwongen 2 jaar werden uitgesteld omwille van de uitbraak van Ebola. Tijdens de 10 maanden dat Mercy Ships zal opereren in Benin, willen we meer dan 1700 levensveranderende operaties uitvoeren.
De toevloed van patiënten is heel erg groot. Elke dag weer. Velen hopen voor het eerst in hun leven een echte dokter te zien. Voor de meesten is het hun laatste hoop op genezing. Onze vrijwillige chirurgen en verpleegkundigen geven hen een nieuwe toekomst.

Nieuwste verhalen

Meer
Fifalina

Fifalina, klein maar dapper

Meer
Mary

Een toekomst voor Mary

Meer
Zakael

Zakael, een wonder op een week tijd

Meer
Sambany

Sambany gaat naar huis

Meer
William

William kan weer zien

Meer
Elvie

De eerste nieuwe stapjes van Elvie

Ga mee als vrijwilliger