fbpx

De eerste nieuwe stapjes van Elvie

Elvie werd geboren met een klompvoetje. Haar moeder, Noeline, wist direct dat haar kindje een zwaar en verdrietig leven tegemoet zou gaan. Want wie in Afrika met een beperking ter wereld komt, loopt een grote kans verstoten te worden…

Elvie kwam de eerste jaren van haar leven nauwelijks buiten. En als ze dat al deed, werd ze gepest door andere kinderen. Meespelen mocht en kon ze nooit. Noeline kon het niet aanzien. Ze wilde alles doen om haar kindje te helpen. Iedere dag bad ze om hulp voor Elvie, hopend op een wonder.

En dat gebed werd op bijzondere wijze verhoord. Noelines dominee had over Mercy Ships gehoord: “Er komt een ziekenhuisschip naar de havenstad!. Zij kunnen Elvie gratis opereren. Ga daar met je dochter heen!”

Noeline besefte direct dat ze zo’n kans maar één keer zou krijgen. Ze aarzelde geen moment en ondernam de urenlange wandeltocht naar het schip. De operatie die volgde, werd een succes! Elvie ging in het gips en daarna in het loopgips.

Het was een wonder toen Elvie haar eerste normale stapjes zette! Het leven van Elvie is totaal veranderd. Het meisje rent met vriendinnetjes op straat en lacht weer. Ze kan straks gewoon zelf naar school. Elvie gaat een nieuwe toekomst tegemoet!

Wilt u kinderen zoals Elvie een nieuwe toekomst geven?
Help mee, geef nu

Bekijk ook dit verhaal

Bekijk hoe Sambany bij ons terecht kwam

Bekijk meer verhalen
In de operatiekamer heerst grote samenhorigheid en de medische zorg aan boord van het schip is gewoon topklasse!
Dr. Emil Sherif