fbpx

Guinee – imported from MSBE

Vanaf augustus 2018 tot juni 2019 meert Mercy Ships aan in Guinee, Conakry in West-Afrika. Ter plaatse zal Mercy Ships duizenden mannen, vrouwen en kinderen genezen. Dat dankzij onze gepassioneerde medische vrijwilligers. Het ziekenhuisschip is voor velen een lichtpuntje aan de horizon en is een tastbaar begin voor hoop. De situatie in Guinee is schrijnend en ook in dit West-Afrikaanse land is uw steun nodig.

 

 

Guinee is een van de minst ontwikkelde landen op de ‘Human Development Index’ volgens de Verenigde Naties, met een gemiddelde levensverwachting van slechts 60 jaar. Guinee bungelt onderaan op plaats 175 van de 189 landen op de lijst. Het is de vierde keer dat Mercy Ships aanlegt in het West-Afrikaanse land. Guinee telt ongeveer 0,075 dokters per 1000 inwoners. In België zijn er 3 dokters per 1000 inwoners.

 

Levens veranderen in Guinee

Tijdens de 10 maanden dat het ziekenhuisschip in de haven van hoofdstad Conakry ligt, komen er vrijwilligers vanuit meer dan 35 landen naar het schip toe. Dankzij uw hulp kunnen zij levensveranderende operaties uitvoeren aan boord van het ziekenhuisschip voor zwaar zieke kinderen en volwassenen. Tumoren worden verwijderd, blinden krijgen een kunstlens tegen cataract en mensen met vervormde benen kunnen opnieuw lopen.

Ook kunnen de mensen in Conakry, Guinee naar onze tandartskliniek ter plaatste te komen voor een gratis behandeling. Ze krijgen er een tandartsbehandeling en voorlichting. Zo voorkomen we tandproblemen, want voorkomen is beter dan genezen.

 

Duurzame hulp

Mercy Ships biedt bovendien trainingen aan in samenwerking met lokale ziekenhuizen voor medische professionals. Op die manier dragen we bij aan een duurzame impact. De trainingen zijn speciaal ontwikkeld om kennis en kunde te optimaliseren die relevant is voor de situatie ter plaatse.

We kijken er naar uit om in samenwerking met de overheid van de republiek van Guinee de medische infrastructuur te versterken, door training en het uitvoeren van chirurgische operaties. En dat allemaal gratis, mede dankzij u.

 

12.396.000

Inwoners in Guinee waarvan 1,6 miljoen in de havenstad Conakry.

0,07

Dokters beschikbaar per 1000 inwoners. In België is dat 3 op 1000.

35%

van de bevolking leeft in extreme armoede. Minder dan $1,90 per dag.

Chirurgische operaties

De doelstelling voor Guinee is dat we 2.250 patiënten een gratis chirurgische operatie mogen aanbieden.

Tandheelkundige behandelingen

In Guinee willen we in onze gerenoveerde tandartskliniek meer dan 8.000 patiënten gratis behandelen.

Vorming en scholing

In Guinee wil Mercy Ships in samenwerking met andere organisaties zoals de WHO (World Health Organisation) en SPECT (Sterile Processing Education Charitable Trust) lokale medische professionals bijscholen en onderwijzen.

Nieuwste verhalen

Mee aan boord in Guinee?