fbpx

Landbouw

Cursussen

Veel ziektes kunnen voorkomen worden door gezond voedsel. Daarom helpt Mercy Ships lokale landbouwers om de opbrengst en kwaliteit van de landbouw te vergroten en zo de voedselvoorziening te verbeteren. Op die manier krijgt ondervoeding geen kans. De cursus bestaat uit een klassikaal theoretisch deel, voedingsleer en praktijk op het veld. We zetten in op duurzame familiale landbouw waarbij we het gebruik van pesticiden en dure kunstmest ontmoedigen. Het opzet is een betere oogst en een betere gezondheid van de landbouwers, hun families en gemeenschappen. We leiden mensen op zodat ze bijvoorbeeld hun eigen yoghurt en mangoconfituur kunnen maken en een handeltje kunnen opzetten met hun producten. De cursus duurt 19 weken en is erop gericht om de opgedane kennis ook door te geven. Zo worden hele dorpen en steeds grotere gebieden geholpen.

Resultaat Benin

In de periode augustus 2016 tot juni 2017 streefden we ernaar om 25-35 agrariërs de landbouwtraining te geven. Het resultaat: alle 34 agrariërs hebben hun diploma in ontvangst kunnen nemen!

 

Resultaat Kameroen

De Africa Mercy verbleef van augustus 2017 – mei 2018 in Douala, Kameroen. We streefden ernaar om 25-35 agrariërs te trainen, in de periode augustus-juni. Resultaat: alle 34 agrariërs kregen hun diploma!

Planning Guinee

De Africa Mercy verblijft van augustus 2018 – mei 2019 in Conakry, Guinee. We streven ernaar om in de periode augustus-juni 30-35 agrariërs te trainen.

 

Help mee!

Samen kunnen we deze cursus mogelijk maken! Ook jij kan je steentje bijdragen door een gift over te maken via onze doneerpagina.