Landbouw

Veel ziektes kunnen voorkomen worden door gezond voedsel. Daarom helpt Mercy Ships lokale landbouwers in de armste landen om de opbrengst en kwaliteit van de landbouw te vergroten en zo de voedselvoorziening te verbeteren. Deze duurzame opleiding duurt 22 weken en is erop gericht om de opgedane kennis ook door te geven en anderen op te leiden.

Landbouw Mercy Ships
Landbouw Mercy Ships

Landbouwcursussen

Het doel van onze cursussen is om de deelnemers de opgedane kennis op hun beurt weer door te laten geven en anderen te trainen. Zo worden hele dorpen en steeds grotere gebieden geholpen.

De cursus bestaat uit een klassikaal theoretisch deel, voedingsleer en praktijk op het veld. We zetten in op duurzame familiale landbouw waarbij we het gebruik van pesticiden en dure kunstmest ontmoedigen.

Het opzet is een betere oogst en een betere gezondheid van de landbouwers, hun families en gemeenschappen. We leiden mensen op zodat ze bijvoorbeeld hun eigen yoghurt en mangoconfituur kunnen maken en een handeltje kunnen opzetten met hun producten. De cursus duurt 19 weken.

Food for Life-programma

Wist je dat veel gezondheidsproblemen van patiënten aan boord van ons ziekenhuisschip gerelateerd zijn aan ondervoeding? Net omdat gezonde voeding onmisbaar is voor een goede gezondheidszorg, organiseert Mercy Ships in de armste landen van Afrika al verschillende jaren het programma ‘Food for Life’. Daarin leren lokale landbouwers om de kwantiteit en kwaliteit van de landbouw te vergroten en zo de voedselvoorziening in hun regio te verbeteren.

Opleidingen in Guinee

In de periode augustus 2018 tot juni 2019 streefden we ernaar om 25-35 agrariërs de landbouwopleiding te geven. Het resultaat: alle 34 agrariërs hebben hun diploma in ontvangst kunnen nemen.

Opleidingen in Senegal

De Africa Mercy verbleef van augustus 2019 tot maart 2020 in Dakar, Senegal. We streefden ernaar om 25-35 agrariërs op te leiden in deze periode. Resultaat: alle 35 agrariërs kregen hun landbouwdiploma.

Landbouw Mercy Ships
Landbouw Mercy Ships

Maak samen met onze vrijwilligers een duurzame impact in Afrika

Investeer samen met Mercy Ships in landbouwopleidingen en bouw mee aan een betere gezondheidszorg in Afrika.