• Maxillofaciale chirurgie Mercy Ships

Maxillofaciale chirurgie

Gespleten lippen en verhemeltes en gezichtstumoren in allerlei groottes komen in ontwikkelingslanden vaak voor. Door gebrek aan goede medische zorg en door ondervoeding kunnen eenvoudig behandelbare aandoeningen grote afmetingen aannemen wanneer er niets aan wordt gedaan. Daarom voert Mercy Ships mond-, kaak- en aangezichtschirurgie of maxillofaciale chirurgie uit.

Ons doel is het verbeteren van de levenskwaliteit van patiënten die lijden aan misvormingen aan hun gezicht en kaak door het uitvoeren van levensreddende operaties.

Infant Feeding Programma

Een correctie aan een gespleten lip en/of verhemelte zorgt ervoor dat kinderen en baby’s weer normaal kunnen eten en drinken. Baby’s met deze aandoeningen komen vaak zwaar ondervoed bij ons aan en zijn te zwak voor een operatie. Deze baby’s worden eerst geholpen bij onze Infant Feeding-programma waar ze met behulp van een speciaal dieet op gewicht komen, zodat ze sterk genoeg zijn voor de operatie.

Zelfs niet-kwaadaardige tumoren kunnen zo groot worden dat ze de persoon kunnen verhinderen om normaal te functioneren. Andere tumoren, bijvoorbeeld aan de nek, kunnen doorgroeien en uiteindelijk de luchtpijp dichtknijpen. Onze chirurgen hebben jarenlange ervaring met zulke gevallen, zelfs extreme gevallen die in het westen niet voorkomen, en kunnen deze tumoren succesvol verwijderen.

Maxillofaciale chirurgie
Maxillofaciale chirurgie

Een verhaal bij elke patiënt

Sekouba, maxillofacial patient, before his surgery.

Het was een gewone ochtend toen Sekouba ontdekte dat er een klein bultje in zijn mond zat.

Koumba Mercy Ships

Vijf jaar geleden kwam Koumba’s leven plots op losse schroeven te staan.

Aminata, cleft lip patient, at home before surgery.

De schaamte over haar gespleten lip verhinderde Aminata om een normaal leven te lijden.

Uw steun verandert levens

Schenk een levensreddende operatie

Maxillofaciale chirurgie
Maxillofaciale chirurgie