fbpx

Medische hulp

Algemene chirurgie

Verhelpt de effecten van een verwaarloosd trauma, ziekte en aangeboren aandoeningen. Onze chirugen voeren algemene operaties uit voor aandoeningen zoals hernia of een opgezwollen schildklier.

Fisteloperaties (OBF)

Behandelt vrouwen met een beschadiging aan het geboortekanaal na een te lange bevalling. OBF is een verbinding tussen het geboortekanaal en de blaas waardoor vrouwen urine lekken en bijgevolg verstoten worden. Mercy Ships voorziet gespecialiseerde chirurgie, revalidatie en een vlotte reïntegratie door middel van onderwijs en sociale activiteiten.

Maxillofaciale chirurgie

Is corrigerende en reconstructieve chirurgie om misvormingen in het aangezicht te verlichten. De misvormingen zijn doorgaans het gevolg van een tumor, een gespleten lip en/of open gehemelte en noma.

Oogchirurgie

Geneest voornamelijk cataract door kunstlenzen in te planten. Hierdoor kunnen cataractblinden weer zien. Verder corrigeren artsen het vleugelvlies (pterygium), scheelzien (strabismus) en ooglidmisvormingen. Ook vervangen zij pijnlijke of lelijk uitziende blinde ogen met prothesen.

Orthopedische chirurgie

Corrigeert verkeerd gegroeide of slecht ontwikkelde beenderen. Door ondervoeding of medisch falen na botbreuken ontwikkelen beenderen zich slecht waardoor ze krom groeien. Klompvoeten komen ook veel voor in Afrika en wordt behandeld volgens de Ponsetimethode. Dat is een weinig invasieve maar internationaal gestandaardiseerde methode, die Mercy Ships ook aanleert aan lokale artsen.

Palliatieve zorgen

De impact op de families van terminaal zieke patiënten kan overweldigend zijn. Onze palliatieve zorg biedt emotionele steun en training voor patiënten, familieleden en zorgverleners. Wij helpen elke persoon om te gaan met de op handen zijnde pijn en het overlijden van een geliefde. Het meest belangrijk is dat wij hen leren om het gebeuren voor de patiënt tot een zo waardig en comfortabel mogelijke ervaring te maken.

Plastische en reconstructieve chirurgie

Behandelt contracties door brandwondlittekens, goedaardige tumoren, chronische zweren, samengegroeide vingers en veel meer. Corrigerende operaties maken bijvoorbeeld aaneengegroeide huid los zodat patïenten opnieuw zwaar verbrandde ledematen kunnen bewegen.

Tandheelkundig programma

Gaat door in een tandkliniek aan wal, waar tandartsen pijnlijke, visueel onaangename en potentieel dodelijke tandaandoeningen behandelen. Het verandert drastisch het gevoel van eigenwaarde van patiënten, in sommige gevallen redt het hun leven. Om tandheelkundige ziektes te voorkomen wordt er hard gewerkt op voorlichting van mondhygiëne.