“Mensen in nood helpen mag!”

18 maart 2020

Beste sympathisanten,

Het coronavirus veroorzaakt turbulente tijden. Ingrijpende, zware en strikte maatregelen moeten worden genomen. We zien confronterende beelden. Toenemende beperkingen beïnvloeden ons leven. Niemand uitgezonderd.

Ook wij worden getroffen bij onze missie in Senegal. Onze topprioriteit is de gezondheid van de mensen daar. Wij doen al het mogelijke om onze patiënten en vrijwilligers te beschermen. We leveren extra zorg voor onze patienten bij hun herstel. We herzien programma’s en moeten het aantal vrijwilligers aan boord van ons ziekenhuisschip aanpassen. Reisbeperkingen maken het extra moeilijk. Een crisisteam werkt dag en nacht om snel de juiste beslissingen te nemen.

Wij hebben daarbij ieders hulp nodig. Hier en daar!
Samenhorigheid en solidariteit. Hier en daar!
Sociale distantie, maar geen sociale isolatie. Hier en daar!
Mensen in nood helpen! Hier en daar!
We zien hartverwarmende reacties. Hier en daar!
Samen komen we erdoor. Hier en daar!

We blijven de allerarmsten in Afrika helpen. Omdat ieder mens telt. In deze onzekere tijden hebben wij uw steun meer dan ooit nodig. Onze eerste minister Sophie Wilmès zei het treffend: “Mensen in nood helpen mag!”

Mogen we daarom op uw extra steun rekenen?

Met dankbare groeten,

Bert van Dijk
Vrijwilliger en voorzitter

PS: Wij blijven geloven in medische hulp aan de allerarmsten en verbetering van de lokale gezondheidszorg in Afrika. We worden daarbij aangemoedigd door de grote nood, de inzet van onze vrijwilligers en uw steun.

Bekijk ook de uitzending van Topdokters op maandag 23 maart a.s.