fbpx

“Zou mijn zoon blind worden omdat ik arm ben?”

Als Tresor meer en meer begint te struikelen tijdens het stappen, gaat zijn mama met hem naar het ziekenhuis. Daar wacht een vervelende diagnose.

Lees meer

De angst overwonnen

Fanta is verpleegkundige, maar was zelf enorm bang voor een operatie. Ze had namelijk een tumor van 4.5 kg op haar rechterarm die moest worden verwijderd.

Lees meer

Achttien uur onderweg voor een operatie

Er dertien jaar anders uitzien dan alle andere kinderen eiste zijn tol. Zeker wat betreft zelfvertrouwen en zelfrespect. Daar weet Fadimatou alles van.

Lees meer

“Hoe langer we wachten, hoe meer risico hij loopt”

Emmanuel is drie maanden oud en weegt al 9 kilogram. “Wat een gezonde baby”, denkt u misschien, maar een derde van zijn lichaamsgewicht komt van een tumor.

Lees meer
Djenabou met tumor gespeigeld

Een tumor die doorweegt

Al 18 jaar verstopt Djenabou een enorme tumorin haar gezicht. Het gewicht ervan weegt zwaar door en niet alleen fysiek. Het vergalt haar hele leven.

Lees meer

“Maurinho was een voorbeeld voor andere patïenten”

Maurinho is een sterke en competitieve zesjarige. Hij is bezeten van voetbal, maar zijn kromme benen verhinderen dat hij kan spelen. Een operatie en een lange revalidatieperiode stelden hem in staat een echte speelvogel te worden.

Lees meer

Gespleten lip werd Paul bijna fataal

Paul Pascal werd geboren met een gespleten lip. Daardoor kon hij geen borstvoeding krijgen en ontsnapte hij nipt aan een hongerdood.

Lees meer

Jacques, Marie & Elodie

Amina kwam met haar vier kinderen naar de Africa Mercy. Zelf kreeg ze als kind een oogoperatie die haar toekomst mogelijk maakte.

Lees meer

Mabouba

Mabouba kon door haar tumor amper nog eten. Bij een eerste operatie liep het ook nog eens mis. Mercy Ships was haar laatste en enige kans op hulp.

Lees meer

Wacht maar tot de tumor weg is

Elke dag opnieuw trotseerde Sonia blikken van afkeer op weg naar haar job als verpleegster. Nu kan ze op zoek naar Mr. Right om een gezin te stichten

Lees meer