Miracle de kleine drummer

Toen Miracle 14 maanden oud was, legde zijn moeder Marcelline hem te slapen voor een middagdutje. Terwijl hij sliep, begon ze het eten voor te bereiden en zette hiervoor een grote pot water op het vuur. Zij ging nog heel even naar buiten om wat water bij te halen aan de bron.Terwijl ze weg was, is Miracle wakker geworden en ging op zoek naar zijn moeder in de keuken. Toen Marcelline terugkwam van de bron, vond ze de kleine jongen met zijn beide handjes in het kokende water. Ze liep snel naar hem toe en trok hem uit het water en weg van het vuur, maar het was te laat.

Marcelline heeft toen al het mogelijke gedaan om hulp voor haar zoon te vinden en bracht hem uiteindelijk naar een ziekenhuis in de buurt. Zij hebben daar hun uiterste best gedaan om de wonden zo goed mogelijk schoon te maken, maar veel meer konden ze niet doen. De wanhoop nabij ging Marcelline nog naar een traditionele genezer, maar ze hadden geen geluk. Het was allemaal te vergeefs.

Langzaam was de huid op de handen van Miracle meer en meer samengetrokken en de littekens verhard (contracturen). Hij kon na verloop van tijd onmogelijk zijn vingers nog bewegen en hij verloor een belangrijk deel van de beweeglijkheid van zijn handen.

Miracle’s vader, Fiacre, is manager van een lokale dans- en drum groep in Ouidah, Benin. Miracle, die de aard naar zijn vader heeft, is daardoor ook verslingerd op het drummen. Altijd vindt hij wel iets wat hiervoor kan dienen. Op een dag hoorde Fiacre over Mercy Ships via iemand uit een nabijgelegen dorp.

Op de eerste ochtend dat Marcelline met haar zoontje naar het screening center ging, was het onmogelijk het einde van de rij wachtende te vinden. Er stonden hopeloos veel mensen aan te schuiven en ze keerden terug naar huis om de volgende dag een nieuwe poging te wagen. Bij de derde poging konden ze eindelijk door de poort geraken. Ook daar was het weer lang wachten, maar eindelik kon Miracle dan toch door het Mercy Ships screening team onderzocht worden en werd hij aanvaard voor een behandeling.

De operatie was complex, waarbij huid van Miracle’s dijbeen naar zijn hand werd getransplanteerd. Zijn vingertjes werden omwonden met “ijzerdraad” om deze terug recht te krijgen.

Terwijl hij herstelde op de ziekenzaal, genoot Miracle er van om met de andere patiëntjes te kunnen spelen. Het duurde dan ook niet lang of zijn hand waren zo goed genezen. Hij kon eindelijk volop drummen. En dat zouden we horen!