Viviene glimlacht weer

Viviene, een 37-jarige moeder van zes kinderen, heeft jarenlang haar gezicht verborgen gehouden voor haar omgeving. Maar nu heeft Mercy Ships haar voor het eerst echt hoop kunnen geven op verandering: haar tumor kan verwijderd worden.

Na een aantal tests op het ziekenhuisschip, de Africa Mercy, heeft Dr. Gary Parker besloten dat Viviene twee operaties nodig zal hebben. Een eerste en zwaarste operatie om de tumor te verwijderen en een paar maanden later een tweede, om haar kaak verder te herstellen. Maar voor Viviene is het enige wat echt telt, dat ze er weer normaal zal uit zien.

Dr. Gary heeft reeds duizenden tumoren als die van Viviene geopereerd. Ze zijn het gevolg van het feit dat mensen zich niet de nodig verzorging kunnen veroorloven of zelfs niet vinden. Tumoren die gemakkelijk kunnen behandeld worden wanneer ze nog klein zijn, kunnen hierdoor ongeremd groeien en enorme afmetingen aannemen, met ingewikkelde operaties tot gevolg.

Niettegenstaande de tumor van Viviene goedaardig bleek te zijn, was het zeker een levensbedreigend gezwel. Een paar maanden langer en Viviene zou gestikt zijn. Het was dan ook de hoogste tijd om de tumor te verwijderen. Na drie uur in de operatiekamer heeft Viviene dan toch een nieuw leven gekregen om verder samen met haar kinderen door te brengen.

Zeven dagen na haar operatie is Viviene klaar om naar huis te gaan. Haar jongste dochter Geraldine is nu zeven jaar en ze heeft haar moeder nog nooit gezien zonder die grote vreselijke tumor. Toen ze haar moeder terug zag, moest ze eerst aan het gezicht van Viviene voelen voor ze kon geloven dat het werkelijk haar mama was.

Nu kan Viviene haar kinderen trots naar school brengen en vrienden en familie buitenshuis opzoeken zonder dat eeuwige schaamtegevoel. De kinderen worden ook niet langer beledigd vanwege haar uiterlijk. Ze is nu erg blij als ze in de spiegel kijkt en ziet zelfs haar glimlach weer verschijnen.