fbpx

De topdokters van Mercy Ships

Laat weten dat u onze vrijwillige chirurgen steunt:
> https://www.facebook.com/mercyshipsbe/posts/3859043130802618?notif_id=1584793343934132&notif_t=page_post_reaction

Bekijk ook onze afleveringen in Topdokters:
> Aflevering 4
> Aflevering 7
> Aflevering 9

Sinds 1978 maakt Mercy Ships medische en chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmste mensen op onze planeet. Elk jaar meert het grootste private ziekenhuisschip ter wereld voor 10 maanden aan voor de West-Afrikaanse kust. Aan boord werken 450 vrijwilligers die professionele medische hulp verlenen. Zij werken volledig gratis en betalen zelf hun reis- en verblijfkosten. Allemaal hebben ze een missie waarvoor ze hun eigen grenzen verleggen, letterlijk en figuurlijk. Maak hieronder kennis met 4 topdokters van Mercy Ships.

 

Gary Parker Mercy Ships

1. Dr. Gary Parker

“Er is een immense nood. Aan de lange rij patiënten lijkt maar geen einde te komen en elke keer weer word ik geraakt door de de vele patiënten met ernstige medische problemen.”

Dr. Gary Parker is één van de meest ervaren chirurgen bij Mercy Ships. Als vrijwilliger in hart en nieren redt hij al 33 jaar levens aan boord en biedt hij zijn kennis op het gebied van gezichtsreconstructie aan zonder enige vergoeding te krijgen. Dr. Parker heeft nagenoeg zijn hele leven gewijd aan het geven van een nieuw gezicht aan veel Afrikaanse kinderen en volwassenen. Samen met zijn vrouw Susan en hun twee kinderen woonde hij de afgelopen 30 jaar op het ziekenhuisschip. Hun kinderen zijn aan boord opgegroeid. De vrijwilligers van Mercy Ships aan boord komen uit maar liefst veertig verschillende landen. Sommigen komen voor enkele maanden, anderen engageren zich jarenlang, zoals dus dr. Gary Parker.

Lees hier het volledige verhaal van dr. Gary Parker

 

Jos Claes Mercy Ships

2. Dr. Jos Claes

“Het is gewoonweg fantastisch om mensen te kunnen helpen met de mogelijkheden en kennis die je hebt.”

NKO-arts en hoofd- en halschirurg dr. Jos Claes was één van de eerste Belgen die als vrijwilliger medische hulpverlening aanbood en ingrepen uitvoerde op het ziekenhuisschip van Mercy Ships. In Guinee voerde hij dringende operaties uit bij hulpbehoevende patiënten. “Hier heb ik al mijn kennis en vaardigheden die ik in mijn loopbaan heb opgedaan, ten volle kunnen gebruiken. Hier kan je het verschil maken. En dat geeft een enorme voldoening als arts.”

Lees hier het volledige verhaal van dr. Jos Claes

 

Dominique Kerremans Mercy Ships

3. Dr. Dominique Kerremans

“Ik heb hard gewerkt, maar kwam toch opgeladen thuis.”

Belgisch oogarts Dominique Kerremans verbleef begin 2018 een maand op de Africa Mercy in Kameroen. Aan boord van het ziekenhuisschip was ze Senior Ophtalmic Technician en trok er met het Eye-team dagelijks op uit om mensen met zware cataract te onderzoeken. Ze moest beslissen welke patiënten in aanmerking kwamen voor een gratis operatie op het ziekenhuisschip.

⇒ Lees hier het volledige verhaal van dr. Dominique Kerremans

 

Mark Shrime Mercy Ships

4. Dr. Mark Shrime

“Ik hou van de fantastische mensen waarmee ik samenwerk. Het is geen gewoon ziekenhuis, het is veeleer een familie, een groep van vrienden.”

Dr. Mark Shrime is professor aan de Harvard Medical School, stafmedewerker van de Massachusetts oog- en oorkliniek en vrijwillig chirurg bij Mercy Ships. Hij is een gespecialiseerde KNO (keel, neus en oor)-chirurg en een toonaangevende academicus op het gebied van wereldwijde chirurgie die armoede bestrijdt. Zijn werk omvat vooral het uitwerken van de beste methodes voor het verbeteren van medische competenties. In zijn geval meer specifiek het verbeteren van de chirurgische bekwaamheid en de methodes die toegepast worden in de ontwikkelingslanden.

Lees hier het volledige verhaal van dr. Mark Shrime