fbpx

Lees meer over onze programma's

Onze programma’s worden als volgt onderverdeeld.
Er is de directe medische hulp. Dit zijn de gratis operaties en andere medische zorg gericht op de individuele patient. Vanuit een holistische benadering dragen de vrijwilligers van Mercy Ships zorg voor de patiënten aan boord.

Daarnaast zijn er de programma’s die als doel hebben om een blijvende impact achter te laten. Wanneer het schip verder vaart naar een volgend land, willen we dat de ontwikkeling niet stopt. Daarom richten wij ons steeds meer op het trainen van medisch personeel en bieden we hulp in het optimaliseren van de medische infrastructuur door bijvoorbeeld het renoveren van ziekenhuizen en het aanbieden van materiaal in combinatie met trainingen.

Medische programma's

 • Tandheelkundig Programma
  Een prachtig lach kan je alleen behouden door goede mondhygiëne. Voorlichting is daarbij essentieel.
  Lees meer
 • Plastische en reconstructieve chirurgie
  Volgens de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) overlijden gemiddeld 195.000 mensen per jaar aan de gevolgen van brandwonden.
  Lees meer
 • Palliatieve zorgen
  Sommige patiënten kunnen we niet redden. Bij sommigen is een ziekte te ver gevorderd of heeft een patiënt een aandoening die onze chirurgen onmogelijk kunnen behandelen.
  Lees meer
 • Orthopedische chirurgie
  Door de beentjes van kinderen weer recht te maken, geeft Mercy Ships hen de kans om opnieuw naar school te gaan en naar hartenlust te spelen.
  Lees meer
 • Oogchirurgie
  In Afrika zijn er bijna zes miljoen gevallen van blindheid. 80% van deze gevallen is te voorkomen door voorlichting of vroegtijdige interventie.
  Lees meer
 • Maxillofaciale chirurgie
  Een goedaardige tumor wordt levensbedreigend wanneer deze blijft groeien. Mensen met dergelijke aandoeningen worden dikwijls uit hun gemeenschap verstoten.
  Lees meer
 • Fisteloperaties (OBF)
  Door beschadiging van het geboortekanaal, de urinebuis, darmen en/of de blaas raken deze moeders incontinent.
  Lees meer
 • Algemene chirurgie
  De hernia’s die Mercy Ships tegenkomt, zijn liesbreuken, navelbreuken, enz…
  Lees meer

Duurzaamheid programma's

 • Uitbouw & Renovatie
  Om een missie zo efficiënt mogelijk te kunnen volbrengen, renoveren we gebouwen in de landen waar we te gast zijn. Na de missie worden de gebouwen overgedragen aan het ministerie van volksgezondheid of een bevriende ngo. Op deze manier versterken we de lokale gezondheidsinfrastructuur.
  Lees meer
 • Landbouw
  Veel ziektes kunnen voorkomen worden door gezond voedsel. Daarom helpt Mercy Ships lokale landbouwers in de armste landen om de opbrengst en kwaliteit van de landbouw te vergroten.
  Lees meer
 • Cursussen & Training
  Het medisch werk moet doorgaan nadat ons ziekenhuisschip een land verlaten heeft. Daarom staat de vorming van medische professionals bij ons hoog in het vaandel.
  Lees meer

Ondersteun vandaag nog een programma

Bekijk ook dit verhaal

Bekijk meer patiëntenverhalen

Er is een immense nood. Aan de lange rij patiënten lijkt geen einde te komen. Elke keer weer word ik geraakt door de de vele patiënten met ernstige medische problemen.

Vrijwillig Chirurg

Dr. Gary Parker