Mercy Ships in Benin

Mercy Ships brengt met ziekenhuisschepen hoop en genezing aan de allerarmsten. De missies van Mercy Ships duren ongeveer 10 maanden per land. De laatste jaren zijn landen als Madagaskar, Liberia, Sierra Leone, Togo, Guinee Conakry en Congo Brazzaville bezocht. In Madagaskar heeft Mercy Ships vorig jaar ca. 20.000 patiënten behandeld en levensreddende operaties uitgevoerd. Momenteel opereert Mercy Ships in Benin. Een zeer arm land met een bevolking van ca. 11 miljoen inwoners waarvan meer dan 39% in volstrekte armoede leeft. Er zijn slechts 5 ziekenhuisbedden en 0,6 artsen per 10.000 personen.

10.448.647

mensen leven in Benin

0,6

Artsen beschikbaar per 10.000 inwoners

39%

van de bevolking leeft onder de armoedegrens

De huidige situatie

De Africa Mercy ligt aangemeerd in de haven van Cotonou, Benin. Het team van vrijwilligers is uiterst gemotiveerd om plannen waar te maken die noodgedwongen 2 jaar werden uitgesteld omwille van de uitbraak van Ebola. Tijdens de 10 maanden dat Mercy Ships zal opereren in Benin, willen we meer dan 1700 levensveranderende operaties uitvoeren.
De toevloed van patiënten is heel erg groot. Elke dag weer. Velen hopen voor het eerst in hun leven een echte dokter te zien. Voor de meesten is het hun laatste hoop op genezing. Onze vrijwillige chirurgen en verpleegkundigen geven hen een nieuwe toekomst.

Nieuwste verhalen

Meer
Fifalina

Fifalina, klein maar dapper

Meer
Mary

Een toekomst voor Mary

Meer
Zakael

Zakael, een wonder op een week tijd

Meer
Sambany

Sambany gaat naar huis

Meer
William

William kan weer zien

Meer
Elvie

De eerste nieuwe stapjes van Elvie

Ga mee als vrijwilliger