Stop corona in Afrika

Mercy Ships wil er alles aan doen om een verdere uitbraak en verspreiding van het coronavirus in Afrika te voorkomen.

We ervaren hier en nu hoe levensnoodzakelijk een goed functionerende gezondheidszorg is. In Afrika zijn er te weinig ziekenhuizen, bedden, zorgverleners, opvang, geld en medische materialen. Door de gebrekkige gezondheidsinfrastructuur kan een verdere verspreiding van het coronavirus in deze landen catastrofale gevolgen hebben.

Daarom hebben wij een Afrika-steunfonds opgericht van 225.000 euro. Met dit steunfonds willen wij de lokale overheden en zorginstellingen ondersteunen in hun strijd tegen COVID-19. Het ingezamelde bedrag zal aangewend worden voor medische materialen, online medische trainingen voor urgente hulpverlening, preventie en zorgverlening van COVID-19 in Senegal, Guinee, Liberia, Benin en Kameroen.

 

Over Mercy Ships

Onze 450 vrijwilligers waaronder chirurgen en verpleegkundigen, maritieme vrijwilligers en ondersteunend personeel werken volledig gratis. Meer zelfs: zij betalen zelf hun reis en verblijf. Steun Mercy Ships. Wij zorgen ervoor dat uw gift integraal naar de behandeling van onze patiënten gaat.

Met uw bijdrage kopen wij medisch materiaal aan voor de operaties op ons ziekenhuisschip, de Africa Mercy. Ons schip vaart naar landen in Afrika waar er bijna geen dokters zijn. Doodzieke patiënten krijgen een levensreddende operatie op het schip en bovendien: volledig kosteloos.

Wij bieden directe zorg en investeren daarnaast in de toekomst door vormingen en het verbeteren van medische infrastructuur in landen waar de Africa Mercy voor anker gaat. Wij geven vorming aan medische professionals en organiseren landbouwcursussen waarbij lokale landbouwers moderne en duurzame landbouwtechnieken aangeleerd krijgen. De deelnemers kunnen die opgedane kennis doorgeven aan hun collega’s. Door het geven van vorming en het verbeteren van de medische infrastructuur in het land waar we aanmeren, zorgen wij ervoor dat zwaar zieke patiënten ook verder geholpen worden wanneer we verder varen. Zo maken we duurzame hulp mogelijk.

 

Geefsuggesties:

staar Mercy Ships

50 euro: cataractoperatie

training Mercy Ships

100 euro: gemiddeld voor een training

gespleten lip Mercy Ships

150 euro: gespleten-lipoperatie

tumor Mercy Ships

480 euro: tumoroperatie

orthopedisch Mercy Ships

480 euro: orthopedische operatie

Samen veranderen we levens

78 cent van elke euro die Mercy Ships ontvangt, gaat direct naar de werking van het schip en de programma’s die we aan land opzetten om operaties en eersteklas gezondheidszorg te bieden aan de allerarmsten. Slechts 22 cent gaat naar algemene kosten, administratie en fondsenwervingsactiviteiten. We mogen ook regelmatig rekenen op de vrijgevigheid van privépersonen of bedrijven die ingezamelde bedragen verdubbelen.

Geef ook op een andere manier

Een gift geven aan het goede doel kan op meerdere manieren. Met uw gift aan Mercy Ships weet u dat u operaties mee mogelijk maakt en gezondheidszorg toegankelijk voor de allerarmsten. Misschien heeft u een goed idee of wilt u meerdere mensen betrekken in het helpen van onze patiënten. Denkt u individueel of als groep toekomstgericht en wilt u op de langere termijn graag een grote impact hebben? We denken graag met u mee!

 

Bedrijven

Investeer als bedrijf, club of vereniging in mensenlevens.Wilt u een benefiet, diner of een sportactiviteit organiseren? Wij overleggen graag met u.

 

Contact

Testament

Wilt u Mercy Ships opnemen in uw testament? Een mooi en warm gebaar. Zo geeft u kinderen en volwassenen in Afrika ook na uw leven hoop en genezing.

 

Lees meer

Acties

Heeft u iets te vieren? Laat Mercy Ships dan delen in uw feestvreugde en vraag geen cadeaus maar een gift voor Mercy Ships. Uw initiatief helpt onze patiënten!

Contact

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers!

Help mee levens veranderen