• Partner goed doel Mercy Ships

Word partner van Mercy Ships

Veel bedrijven zetten zich naast hun commerciële activiteiten ook in om van deze wereld een betere plek te maken. Of ze voelen zich verantwoordelijk voor het welvaren van de regio’s waarin ze werkzaam zijn.

Als u dat als bedrijf wil doen, dan kan u samenwerken met een goed doel. Dat heet dan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Overweegt u om met uw bedrijf een goed doel te steunen? Dan bent u bij Mercy Ships aan het juiste adres.

Neem contact met ons op

Orlando Furfari
Directeur Mercy Ships België

+32 495 59 30 79
orlando.furfari@mercyships.be

Peter Weekers
Major partnerships, bedrijven & foundations

+32 495 53 06 26
peter.weekers@mercyships.be

Marc Pauwels, CEO van The Belgian Chocolate Group, bezocht de Africa Mercy

“Mercy Ships nodigde mij uit om hun ziekenhuisschip de Africa Mercy te bezoeken. Dat hebben mijn echtgenote en ik gedaan. Het was een overweldigende ervaring die een diepe indruk op ons heeft nagelaten. De manier waarop de organisatie antwoord geeft op de grote nood aan gezondheidszorg in de regio is werkelijk buitengewoon.”

Hoe Mercy Ships als bedrijf steunen?

Eenmalig of structureel

U kan Mercy Ships steunen door eenmalig of structureel giften te geven. Deze giften worden gebruikt voor het algehele werk van Mercy Ships in Afrika.

Een project sponsoren

U kunt een specifiek project van Mercy Ships steunen dat past bij uw bedrijf, dienst of sector. Naast onze medische diensten aan boord hebben we training- en voorlichtingsprojecten. Daarnaast zijn er ontwikkelingsprojecten zoals het bouwen van een waterput of een kliniek.

Doneren in natura

Wilt u als bedrijf liever praktisch bijdragen? Ook dat kan, bijvoorbeeld door goederen te doneren of een gratis dienst te verlenen. Goederen die nodig zijn zowel aan boord als op kantoor zijn: medische goederen, gereedschappen en onderdelen, school- en kantoorartikelen.

Uw idee

Heeft u een ander idee om Mercy Ships te steunen, bijvoorbeeld met een kerstpakket, benefietdiner, jubileumviering of sportactiviteit? Wij denken graag met u mee om uw idee te realiseren.

Waarom Mercy Ships als bedrijf steunen? Lees het in onze bedrijfsbrochure

Waarom Mercy Ships als goed doel?

Als u met Mercy Ships als goed doel samenwerkt hebt u verschillende voordelen:

  • U krijgt toegang tot een nieuwe doelgroep
  • U geeft blijk van maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid (corporate social responsibility),
  • Het levert u nieuwe PR-mogelijkheden op
  • Het is een extra motivatie voor uw werknemers

Door Mercy Ships als goed doel te steunen kan u als bedrijf een reëel verschil betekenen in de levens van de allerarmsten. Bovendien oefenen we een blijvende en duurzame impact uit op de gezondheidszorg van een land.

Hiermee tackelen we de nood van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling  3 (SDG 3) van de Verenigde Naties voor goede gezondheid en welzijn.

Transparant, verantwoord en professioneel

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die al 40 jaar bestaat. De Belgische tak is erkend als vzw en giften zijn aftrekbaar van de belastingen.

Mercy Ships houdt nauwgezet statistieken bij van alles wat we doen en die zijn ook beschikbaar voor onze partners.

Giften kunnen worden toegeschreven aan een bepaald project; we garanderen dan dat de middelen exclusief voor het bestemde doel worden aangewend.

We cultiveren een wederzijdse verantwoordelijkheid naar onze partners. Partners krijgen regelmatig updates van wat er leeft op het ziekenhuisschip, informatie over onze werkwijze of gedetailleerde voorstellen voor steun aan een bepaald project.

Partners kunnen het ziekenhuisschip bezoeken en deelnemen aan bepaalde events.

Brussels Airlines steunt Mercy Ships met ‘Bike for Africa’

Personeelsleden van Brussels Airlines en ondernemers uit het Belgische bedrijfsleven fietsten meer dan 300 km doorheen Kameroen ten voordele van Mercy Ships en eindigden de tocht met een bezoek aan ons ziekenhuisschip.

Kansen voor u en voor Afrika

Hoe we onze samenwerking ook invullen, een strategisch partnerschap biedt tal van mooie kansen. Zowel voor u als voor onze projecten in Afrika.

Wij horen graag hoe u invulling wilt geven aan onze samenwerking.

Laat u inspireren door onze partners

Partners Mercy Ships Jacques

Lees het interview met Jacques Vandermeiren – CEO van het Havenbedrijf Antwerpen.

Marc Pauwels partners Mercy Ships

Hoe chocolade en solidariteit ‘versmelten’ in een unieke samenwerking.

Deme partners Mercy Ships

Waarom projecten in Afrika van groot belang zijn voor de lokale economische ontwikkeling.