fbpx

Steunt uw bedrijf al een goed doel?

Waarom een goed doel steunen als bedrijf?

Veel bedrijven zetten zich naast hun commerciële activiteiten ook in om de wereld een betere plek te maken. Of ze voelen zich verantwoordelijk voor het welvaren van de regio’s waarin ze werkzaam zijn. Als u dat als bedrijf wil doen, dan kan u samenwerken met een goed doel. Dat heet dan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Overweegt u om met uw bedrijf een goed doel te steunen? Dan bent u bij Mercy Ships aan het juiste adres.

 

Hoe verloopt een partnerschap met Mercy Ships?

Eenmalig of structureel

U kan Mercy Ships steunen door eenmalig of structureel giften te geven. Deze giften worden gebruikt voor het algehele werk van Mercy Ships in Afrika.

Project sponsoren

U kunt een specifiek project van Mercy Ships steunen dat past bij uw bedrijf, dienst of sector. Naast onze medische diensten aan boord hebben we training- en voorlichtingsprojecten. Daarnaast zijn er ontwikkelingsprojecten zoals het bouwen van een waterput of een kliniek.

Doneren in natura

Wilt u als bedrijf liever praktisch bijdragen? Ook dat kan, bijvoorbeeld door goederen te doneren of een gratis dienst te verlenen. Goederen die nodig zijn zowel aan boord als op kantoor zijn: medische goederen, gereedschappen en onderdelen, school- en kantoorartikelen.

Uw idee

Heeft u een ander idee om Mercy Ships te steunen, bijvoorbeeld met een kerstpakket, benefietdiner, jubileumviering of sportactiviteit? Wij denken graag met u mee om uw idee te realiseren.

 

Waarom Mercy Ships als goed doel?

Als u met Mercy Ships als goed doel samenwerkt hebt u verschillende voordelen:

 • U krijgt toegang tot een nieuwe doelgroep
 • U geeft blijk van maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid (corporate social responsibility),
 • Het levert u nieuwe PR-mogelijkheden op
 • Het motiveert uw werknemers

Door Mercy Ships als goed doel te steunen kan u als bedrijf een reëel verschil betekenen in de levens van de allerarmsten. Bovendien oefenen we een blijvende en duurzame impact uit op de gezondheidszorg van een land. Hiermee tackelen we de nood van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling  3 (SDG 3) van de Verenigde Naties voor goede gezondheid en welzijn.

 

Transparant, verantwoord en professioneel

Mercy Ships is een internationale liefdadigheidsorganisatie die al 40 jaar bestaat. De Belgische tak is erkend als vzw en giften zijn aftrekbaar van de belastingen. Mercy Ships houdt nauwgezet statistieken bij van alles wat we doen en die zijn ook beschikbaar voor onze partners (link naar partnerpg).

Giften kunnen worden toegeschreven aan een bepaald project; we garanderen dan dat de middelen exclusief voor het bestemde doel worden aangewend.

We cultiveren een wederzijdse verantwoordelijkheid naar onze partners. Partners krijgen regelmatig updates van wat er leeft op het ziekenhuisschip, informatie over onze werkwijze of gedetailleerde voorstellen voor steun aan een bepaald project. Partners kunnen het ziekenhuisschip bezoeken en deelnemen aan bepaalde events.

> Partner worden van Mercy Ships? Geef ons snel een seintje via info@mercyships.be.

 

Mercy Ships Cargo Day

Mercy Ships organiseert sinds 2 jaar 'Cargo Day'. Een fantastische samenwerking met de scheepsindustrie waarbij meerdere bedrijven zich gezamenlijk inzetten voor Mercy Ships.

Meer videos

Een duurzame impact

Mercy Ships is dagelijks bezig om doormiddel van een innovatieve aanpak de duurzaamheid te optimaliseren. Hierbij werken we samen met partners en corporaties vanwege hun expertise.

Meer videos

Transparant zijn is belangrijk

78 cent van elke euro die Mercy Ships ontvangt gaat integraal naar de werking van het schip en de programma’s die we aan land opzetten. Zo kunnen we eersteklas operaties en gezondheidszorg bieden aan de allerarmsten. Slechts 22 cent gaat naar algemene kosten, administratie en fondsenwervingsactiviteiten. We mogen ook regelmatig rekenen op de vrijgevigheid van privépersonen of bedrijven die ingezamelde bedragen verdubbelen.

Andere manieren om te geven

  Wordt vandaag nog partner van Mercy Ships

  Meest recente verhaal

  Bekijk meer patiëntenverhalen

  Het is een heel mooi project. En als je de gezondheidszorg van een land verbetert, verhoog je ook de politieke stabiliteit en economie. Hierdoor wordt dat land een interessante handelspartner voor onze bedrijven.

  Voorzitter Havenbedrijf Antwerpen en Schepen voor Haven, Industrie & Werk

  Marc Van Peel

  Brussels Airlines - Bike for Africa

  Brussels Airlines helpt mee

  In 2018 besloot Brussels Airlines om Bike for Africa te organiseren in Kameroen. Een fantastische samenwerking was het gevolg en een groep enthousiaste Belgen aan boord van het ziekenhuisschip.

  Onze partners