Een verhaal bij elke patiënt

Duizenden patiënten, met nog meer verhalen. Elk verhaal is uniek, bijzonder en raakt. Verdriet en pijn, maar dan het verhaal van hoop en een nieuwe toekomst. Bekijk de foto's en de video's en beleef het verhaal van onze patiënten mee. Wist u, dat u deel kunt uitmaken van hun verhaal? Kijk eens verder hoe u ook betrokken kunt zijn en het verhaal van iemand anders kunt veranderen.

Meer
Een tumor die doorweegt

Djenabou wil vrij zijn

Al 18 jaar verstopt Djenabou een enorme tumorin haar gezicht. Het gewicht ervan weegt zwaar door en niet alleen fysiek. Het vergalt haar hele leven.

Lees het hele verhaal
Meer
“Maurinho was een voorbeeld voor andere patïenten”

Maurinho wil de eerste zijn

Maurinho is een sterke en competitieve zesjarige. Hij is bezeten van voetbal, maar zijn kromme benen verhinderen dat hij kan spelen. Een operatie en een lange revalidatieperiode stelden hem in staat een echte speelvogel te worden.

Lees het hele verhaal
Meer
Jacques, Marie & Elodie

Jacques, Marie & Elodie

Amina kwam met haar vier kinderen naar de Africa Mercy. Zelf kreeg ze als kind een oogoperatie die haar toekomst mogelijk maakte.

Lees het hele verhaal

Geef je vandaag nog op en kom aan boord!

Zonder onze vrijwilligers, geen verhalen

Zonder uw ondersteuning en de hulp van duizenden vrijwilligers is er geen verhaal. Een ieder die met Mercy Ships in zee gaat schrijft zijn eigen verhaal. Wat is er mooier dan je belangeloos inzetten voor het leven van een ander? Bekijk hier waarom onze vrijwilligers daarvoor kiezen en raak geïnspireerd.

Meer
“Dit avontuur was meer dan een verrijking”

“Dit avontuur was meer dan een verrijking”

Een verstopte gootsteen repareren terwijl de pas geopereerde patiëntjes nieuwsgierig meekijken en om je heen springen. Armand (41) uit Nederlands Limburg maakte het mee als mechanicien/monteur op de Africa Mercy. In Kameroen stapte hij voor twee maanden aan boord van het ziekenhuisschip. We vroegen hem naar zijn ervaringen. Hoe ben je bij Mercy Ships terechtgekomen? […]

Lees het hele verhaal
Meer
“Ik heb hard gewerkt, maar kwam opgeladen thuis”

“Ik heb hard gewerkt, maar kwam opgeladen thuis”

Belgisch oogarts Dominique Kerremans verbleef een maand als vrijwilliger op het ziekenhuisschip. Ze besliste mee wie een operatie zou krijgen en wie niet.

Lees het hele verhaal
Meer
Yvonne verwelkomt vrijwilligers

Yvonne verwelkomt vrijwilligers

Yvonne staat klaar voor haar vierde keer op het ziekenhuisschip de Africa Mercy. Ze werkte jarenlang in de toeristische sector en voelt zich daarom als een vis in het water in de afdeling Hospitality.

Lees het hele verhaal

Er is een immense nood. Aan de lange rij patiënten lijkt geen einde te komen. Elke keer weer word ik geraakt door de de vele patiënten met ernstige medische problemen.

Vrijwillig Chirurg

Dr. Gary Parker