Een verhaal bij elke patiënt

Duizenden patiënten, met nog meer verhalen. Elk verhaal is uniek, bijzonder en raakt. Verdriet en pijn, maar dan het verhaal van hoop en een nieuwe toekomst. Bekijk de foto's en de video's en beleef het verhaal van onze patiënten mee. Wist u, dat u deel kunt uitmaken van hun verhaal? Kijk eens verder hoe u ook betrokken kunt zijn en het verhaal van iemand anders kunt veranderen.

Meer
Gamai kan weer juichen

Moeder Confort heeft nooit kunnen bedenken dat deze ochtend voor haar als moeder het begin zou zijn van een nachtmerrie. De ochtend start voor haar met een simpele handeling: een ketel water boven het vuur hangen om rijst te koken. Als ze wacht tot het water kookt hoort ze plotseling een doordringend gegil. Gamai, haar […]

Lees het hele verhaal
Meer
Een nieuwe wereld vol kleuren voor Aicha

Aicha was nog maar drie maanden oud toen haar ouders ontdekten dat er iets mis was met haar ogen. Een operatie was haar enige hoop.

Lees het hele verhaal
Meer
Dokter Amadou kan zijn eigen patiënten weer helpen

Hij heeft al honderden mensen in zijn omgeving geholpen. Maar door een tumor in zijn gezicht, die steeds groter begint te worden, komt Amadou’s passie om anderen te helpen in gevaar.

Lees het hele verhaal

Geef je vandaag nog op en kom aan boord!

Zonder onze vrijwilligers, geen verhalen

Zonder uw ondersteuning en de hulp van duizenden vrijwilligers is er geen verhaal. Een ieder die met Mercy Ships in zee gaat schrijft zijn eigen verhaal. Wat is er mooier dan je belangeloos inzetten voor het leven van een ander? Bekijk hier waarom onze vrijwilligers daarvoor kiezen en raak geïnspireerd.

Meer
Tom werkt drie maanden op de Africa Mercy

Tom werkt drie maanden op de Africa Mercy

Tom Avontroodt zal van 23 februari tot 23 mei aan boord gaan van het ziekenhuisschip de Africa Mercy in Senegal, waar hij aan de slag gaat in de keuken.

Lees het hele verhaal
Meer
Deddy loopt al jaren mee op de Africa Mercy

Deddy loopt al jaren mee op de Africa Mercy

Dit jaar tekende Deddy bij voor nóg een jaar op de Africa Mercy, als teamleider in de operatiekamer. We vroegen haar naar haar ervaringen op het schip.

Lees het hele verhaal
Meer
“Een buitengewone ervaring”

“Een buitengewone ervaring”

Anne Strycek ging in maart voor ruim een maand aan de slag als tandarts in Guinee. “Ik zou iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij Mercy Ships.”

Lees het hele verhaal

Er is een immense nood. Aan de lange rij patiënten lijkt geen einde te komen. Elke keer weer word ik geraakt door de de vele patiënten met ernstige medische problemen.

Vrijwillig Chirurg

Dr. Gary Parker