Mercy Ships kinderziekenhuis

De afgelopen jaren bouwde Mercy Ships aan het eerste kinderziekenhuis van Guinee. Dankzij de steun van onze donateurs is dit project vandaag werkelijkheid geworden. Mercy Ships kan nu in Guinee blijvend gratis en professionele geneeskundige zorg aanbieden, dag na dag, óók als ons ziekenhuisschip er niet aangemeerd is.

Peter Gordts

Getuigenis: journalist Peter Gordts bezocht de Global Mercy in Senegal

Journalist Peter Gordts trok in april naar de Global Mercy in Senegal, waar hij het levensreddende werk op het grootste ziekenhuisschip ter wereld van dichtbij meemaakte. Zijn ontmoeting met de patiënten en vrijwilligers van Mercy Ships lieten hem niet onberoerd.

Mercy Ships Sierra Leone

Sierra Leone zet stappen richting een betere gezondheidszorg

Artikel door Dr. med. Mustapha S. Kabba, plaatsvervangend hoofd medische dienst voor klinische diensten, Ministerie van Volksgezondheid en Hygiëne, Sierra Leone. "In Sierra Leone merken we dat er een ernstig gebrek is aan deskundig personeel dat nodig is voor een betere gezondheidszorg in het land. Dit betreft met name de chirurgische zorg."

Mercy Ships Sierra Leone

De Global Mercy komt aan in Sierra Leone voor een nieuwe werkperiode

De Global Mercy is gisteravond aangekomen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone. Het is de zesde keer dat Mercy Ships op uitnodiging van de regering dit land bezoekt. De komende tien maanden werken we samen met het Ministerie van Volksgezondheid om gratis chirurgische operaties aan te bieden aan inwoners van Sierra Leone en specialistische trainingen te geven aan professionals in de gezondheidszorg.

Mercy Ships Sierra Leone

Mercy Ships blikt vooruit op een nieuwe werkperiode in Sierra Leone

Dertig jaar geleden voer Mercy Ships voor de allereerste keer de haven van Freetown binnen. Sindsdien volgden tientallen jaren van samenwerking en levensveranderende impact die in de loop van de tijd alleen maar verder toegenomen is. Vandaag begint het volgende hoofdstuk in dit bijzondere verhaal.

Werkperiode Senegal Mercy Ships

Eén haven, twee landen: dit was de allereerste werkperiode van de Global Mercy

De allereerste werkperiode van het gloednieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships - de Global Mercy - werd in dankbaarheid afgesloten. Op 20 juni vond het laatste evenement van onze werkperiode plaats. Partners uit heel Senegal en Gambia kwamen bijeen en werden bedankt voor hun steun tijdens de afgelopen maanden. 

Don Stephens Mercy Ships

45 jaar Mercy Ships: het begon met een droom

45 jaar geleden hadden oprichter Don Stephens en zijn vrouw Deyon een droom. Ze droomden ervan om een schip om te bouwen tot een drijvend ziekenhuis om veilige en gratis chirurgische zorg te brengen naar zij die dat het meest nodig hadden. Nu, bijna vier en een half decennium later, heeft Mercy Ships meer dan 1,2 miljoen mensen kunnen bereiken met medische zorg en opleidingen.

Marc Pauwels Partner Mercy Ships

Mercy Ships en Koetjesreep: een unieke samenwerking

Onlangs is Mercy Ships een bijzondere samenwerking aangegaan met Koetjesreep. Maar wat heeft een organisatie die zich inzet voor medische hulp in Afrika te maken met een producent van chocoladerepen?

Oproep verpleegkundigen Sierra Leone

Oproep: verpleegkundigen gezocht voor nieuwe missie in Sierra Leone

Mercy Ships is dringend op zoek naar vrijwillige verpleegkundigen voor onze nieuwe werkperiode in Sierra Leone, bij voorkeur vanaf september…