Africa Celebration Mercy Ships Belgium

Dit voorjaar komen Mercy Ships en een aantal belangrijke partners bij elkaar in Afrika. Samen beginnen we met een belangrijke, strategische stap om de toegang tot veilige chirurgie op het hele continent te verbeteren. De bijeenkomst staat in het teken van 30 jaar samenwerking, een grandioos feest dus!

Bezoek Koningin Mercy Ships - Jonathan Ramael

Koninklijk bezoek op de Global Mercy

Wij zijn zeer vereerd met het bezoek van Hare Majesteit Koningin Mathilde aan ons nieuwe ziekenhuisschip – de Global Mercy – op vrijdag 18 februari. De koningin nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met enkele vrijwilligers van Mercy Ships en bezocht onder meer de ziekenhuisafdeling, de school en de brug van de Global Mercy.

Mark Eyskens bezocht de Global Mercy

Mark Eyskens bezocht de Global Mercy

Afgelopen woensdag kregen we het bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Sammy Mahdi, Lanjri Nahima, Joachim Coens, Marc Van Peel en Minister van Staat Mark Eyskens. Die laatste was danig onder de indruk van zijn bezoek aan ons ziekenhuisschip.

Africa Mercy Senegal

De Africa Mercy is aangekomen in Senegal!

Wij zijn erg verheugd te kunnen melden dat de Africa Mercy vandaag veilig en wel is aangekomen in de haven van Dakar. Dit is de officiële start van een nieuwe werkperiode waarin we opnieuw vele patiënten zullen helpen aan boord van ons ziekenhuisschip.

Mercy Ships Academy

De Mercy Ships Academy: naar school op de ziekenhuisschepen van Mercy Ships

Sommige vrijwilligers van Mercy Ships gaan voor veertien dagen aan boord van onze ziekenhuisschepen, anderen blijven er meerdere jaren met hun gezin. Op de schepen van Mercy Ships groeien kinderen op en krijgen les in de Mercy Ships Academy.

Africa Mercy

De Africa Mercy wordt klaargestoomd voor een nieuwe werkperiode

Vanaf 2022 zullen onze 2 ziekenhuisschepen voor het eerst samen uitvaren om twee keer zoveel hoop en genezing te brengen naar de armste patiënten in Afrika.

Matching banner

Unieke verdubbelingsactie: tot 31 december telt uw gift dubbel

In deze periode van warmte en naastenliefde verdubbelt een anonieme weldoener elk bedrag dat u ons deze maand schenkt. Mis deze unieke kans niet!

Don Stephens

Een warme oproep van onze oprichter Don Stephens

Deze week mochten we een bijzondere gast verwelkomen aan boord van de Global Mercy. Niemand minder dan Don Stephens - de oprichter van Mercy Ships - bracht samen met zijn vrouw Deyon Stephens een bezoek aan ons nieuwe ziekenhuisschip. 

MERCIKES KLEIR. Mercy Ships

Koop nu de MERCIKES.-totebag en muts ten voordele van Mercy Ships

Met de steun van Port of Antwerp lanceert KLEIR. de collectie ‘MERCIKES.’ ten voordele van Mercy Ships. Ideaal als cadeau of gewoon voor jezelf.