Bouw mee aan de Global Mercy

Mercy Ships is op zoek naar gemotiveerde vrijwilligers die van september 2021 tot en met februari 2022 mee de laatste hand leggen aan ons nieuwe schip in Antwerpen.

Global Mercy

De Global Mercy, het nieuwe schip van Mercy Ships, vaart gratis en probleemloos door het Suezkanaal en meert op 12 september aan in de haven van Antwerpen.

Global Mercy Mercy Ships

De Global Mercy, het nieuwste ziekenhuisschip van Mercy Ships, heeft zopas de laatste diepwaterproefvaarten in Azië afgelegd en is nu bijna klaar voor oplevering.

Kinderziekenhuis Mercy Ships

In het nieuwe kinderziekenhuis in Guinee-Conakry zullen patiëntjes op één centrale plek terecht kunnen voor alle medische hulp. En dat is nodig, in een land met amper 20 kinderartsen.

Nalaten en schenken aan Mercy Ships wordt belastingvrij

In het Vlaams Gewest zullen vanaf 1 juli 2021 de tarieven in de schenk- en erfbelasting voor de giften aan goede doelen worden verlaagd naar 0%. Ook de regeling rond duolegaten wijzigt.

Tandartsenkliniek Guinee Mercy Ships

Met de oprichting van een plaatselijke tandartsenschool zal Mercy Ships studenten tandheelkunde opleiden in een praktijkgerichte leeromgeving en zo een duurzame impact maken in het land.

Global Mercy Mercy Ships

In het voorjaar van 2021 zal het schip de Global Mercy in Antwerpen ingericht en afgewerkt worden tot het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Daarover hebben Port of Antwerp en hulporganisatie Mercy Ships overeenstemming bereikt.

Cath Luten Mercy Ships 2

Reportagemaakster Cath Luyten bezocht drie jaar geleden voor het eerst ons ziekenhuisschip in Guinee. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds erg onder de indruk van de projecten van Mercy Ships.

Maak kennis met de Global Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. En meteen ook het eerste dat speciaal voor dat doel gebouwd wordt. Een fantastische levensreddende droom die werkelijkheid wordt.