Dokter Serigne Gueye Diop naast Mercy Ships-oprichter Don Stephens

Dokter Serigne Gueye Diop, minister en adviseur van de president van Senegal, getuigt waarom het partnerschap met Mercy Ships essentieel is voor de verdere ontwikkeling van de gezondheidszorg in zijn land en het hele continent.

Matching banner

Unieke verdubbelingsactie: tot 30 juni telt jouw gift dubbel

een anonieme weldoener verdubbelt tot 30 juni elk bedrag dat u aan Mercy Ships schenkt. Mis deze unieke kans niet, want bij elke euro die u vóór 30 juni schenkt, doet een anonieme weldoener er een extra euro bij.

Infosessie legaten en schenkingen

Gratis infosessie legaten en schenkingen op 1 juni 2023

Op donderdag 1 juni 2023 nodigen wij u graag uit op onze gratis juridische infosessie over het schenken en nalaten aan een goed doel, georganiseerd door Mercy Ships in het Jenevermuseum van Hasselt.

Catherine Vandewaeter jeeps Mercy Ships

Dringende oproep van anesthesiste Catherine Vandewaeter: Investeer in een terreinwagen en red mensenlevens!

Voor het opleidingsprogramma van Mercy Ships gaan onze vrijwillige dokters en verpleegkundigen op ‘veldtocht’: ze trekken naar plaatselijke ziekenhuizen verspreid over Senegal om zorgpersoneel op te leiden. Alleen een robuust voertuig is geschikt om in het ruige Afrikaanse binnenland onze gezondheidswerkers én hun materiaal op een veilige en betrouwbare manier te vervoeren.

Amadou Global Mercy, Mercy Ships

Amadou is de allereerste patiënt op de Global Mercy

Op maandag 6 maart kreeg de 4-jarige Amadou aan boord van ons ziekenhuisschip een orthopedische operatie die zijn kromme beentjes opnieuw rechtzette. In de komende vier maanden zullen onze vrijwillige chirurgen aan boord van de Global Mercy meer dan 800 gratis operaties uitvoeren.

Global Mercy in Dakar, Senegal

De Global Mercy is aangekomen in de haven van Dakar

Het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships - de Global Mercy - is op dinsdag 14 februari aangekomen in Senegal. Vanuit de haven van Dakar zullen de vele vrijwilligers op het ziekenhuisschip patiënten uit zowel Senegal als uit buurland Gambia een gratis operatie geven aan boord.

Mercy Ships Senegal

De Global Mercy maakt zich klaar voor de eerste patiënten in Senegal

Vrijdag 10 februari is het zover: dan zet de Global Mery koers richting de haven van Dakar. Ons ziekenhuisschip en haar vele vrijwilligers maken zich op voor een uniek seizoen vol levensveranderende operaties en opleidingen in Senegal. In de haven van Dakar zullen zij vele patiënten uit zowel Senegal als uit buurland Gambia opereren.

Brandveiligheid Mercy Ships

Opvallend: vrijwilligers staan ook in voor brandbestrijding op de ziekenhuisschepen van Mercy Ships

Net als elk ander schip moeten ook de ziekenhuisschepen van Mercy Ships aan strenge nautische veiligheidseisen voldoen. Meer nog: onze ziekenhuisschepen zijn geclassificeerd als passagiersschip en hiervoor zijn de eisen strenger, net als voor bijvoorbeeld cruiseschepen. Dat geldt voor onder meer de brandbestrijding aan boord. Kapitein Djurre Jan Schutte geeft ons een inkijk in de brandbestrijding aan boord van de ziekenhuisschepen van Mercy Ships.

Johan Bonny Mercy Ships

Een speciale kerstboodschap van bisschop Johan Bonny

Geïnspireerd door het verhaal over Mercy Ships en zijn bezoek aan de Global Mercy, schreef bisschop van Antwerpen Johan Bonny een speciale kerstboodschap. "Het zou geen kerstdag zijn als wij ons tijdens de kerstperiode niet lieten aanspreken door de nood van medemensen, dichtbij of veraf."