Mercy Ships, eerste patiënt in Madagaskar.

Anjara, een klein meisje van 10 maanden oud, is de eerste patiënt die gratis geopereerd werd door de vrijwillige dokters van Mercy Ships aan boord van de Africa Mercy in Madagaskar.

Unieke verdubbelingsactie Mercy Ships

Unieke verdubbelingsactie: tot en met 8 juni wordt jouw gift verdubbeld!

Wij hebben belangrijk nieuws. Een anonieme weldoener verdubbelt tot en met zaterdag 8 juni elk bedrag dat Mercy Ships ontvangt voor de operatie van onze patiënten. Mis deze unieke kans niet, want bij elke euro die je tot en met 8 juni schenkt, doet een anonieme weldoener er een extra euro bij.

SND230213_GLM_AFM_SAILING_GB001_HI-MID

Mercy Ships bouwt nieuw ziekenhuisschip

Mercy Ships is verheugd te kunnen aankondigen dat we onze vloot uitbreiden met een nieuw ziekenhuisschip, speciaal gebouwd om nog meer levens in Afrika te redden. Met de komst van het nieuwe ziekenhuisschip, zullen nog meer mensen de chirurgische zorg krijgen die ze zo hard nodig hebben, en kunnen meer medische professionals opgeleid worden.

Lucy Mercy Ships

Help bij de levensreddende operatie van Lucy

Lucy is geboren in een land waar geen beschikbare en betaalbare medische zorg is. Angstvallig hoopt zij op een ingreep aan boord van ons ziekenhuisschip. Met jouw bijdrage voor de medicijnen en het medisch materiaal, maak jij de levensreddende operatie van Lucy en van vele andere kinderen mee mogelijk.

SND230421_SERIGNE_SND01421_DISCHARGE_GANGWAY_EB007_HI-MID

Schenk het revalidatiemateriaal voor een patiënt als Serigne

Orthopedische patiënten zoals Serigne wacht meestal een lange revalidatie. En daar is heel wat materiaal voor nodig: krukken, stapschoenen voor de gips, een rolstoel,… Om het nodige revalidatiemateriaal aan te kopen, rekenen wij op de steun van onze trouwe donateurs.

GC Europe partner Mercy Ships

GC Europe en Mercy Ships: een toewijding aan mondgezondheid wereldwijd

Mercy Ships en GC Europe bundelen hun krachten om mondgezondheid wereldwijd te bevorderen. Het Japanse familiebedrijf GC, met hoofdkantoor in Tokyo, is wereldwijd één van de grootste producenten van tandheelkundige producten. 30 procent van de omzet wordt buiten Japan gerealiseerd, waarvan bijna de helft in Europa.

Vondelmolen Mercy Ships

Mercy Ships en Vondelmolen

Een gesprek met Jan Borms van Vondelmolen. "Mercy Ships richt zijn pijlen op de allerarmste landen. Wij kunnen niet anders dan het werk van Mercy Ships toejuichen. Dagelijks voeren zij gratis tientallen operaties uit die de levens van kinderen en volwassenen redden. Het geeft ons motivatie en vreugde om een partner te kunnen zijn van Mercy Ships."

Mercy Ships in Madagaskar

De Africa Mercy meert aan in Madagaskar

De Africa Mercy kreeg op 1 februari een feestelijk ontvangst in de haven van Toamasina in Madagaskar. De vrijwillige chirurgen van Mercy Ships zullen er de komende maanden meer dan 1.150 gratis operaties uitvoeren. Wij kijken vol verwachting uit naar de eerste patiënten die aan boord van ons ziekenhuisschip een nieuwe toekomst zullen krijgen.

MSC Mercy Ships Partner

De lokale en wereldwijde steun van MSC aan Mercy Ships

Al 12 jaar werkt de grootste containerrederij ter wereld samen met Mercy Ships aan de missie om hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten in Afrika. MSC Group en de MSC Foundation steunen Mercy Ships al 12 jaar lang door het vervoer van containers te sponsoren, containers beschikbaar te stellen en goederen naar Afrika voor hun rekening te nemen.