Tandartsenkliniek Guinee Mercy Ships

Met de oprichting van een plaatselijke tandartsenschool zal Mercy Ships studenten tandheelkunde opleiden in een praktijkgerichte leeromgeving en zo een duurzame impact maken in het land.

Global Mercy Mercy Ships

In het voorjaar van 2021 zal het schip de Global Mercy in Antwerpen ingericht en afgewerkt worden tot het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. Daarover hebben Port of Antwerp en hulporganisatie Mercy Ships overeenstemming bereikt.

Baby Paul Mercy Ships

Momenteel loopt onze Facebook-petitie voor het recht op medische zorg voor iedereen. Tijdens deze campagne kan het zijn dat u door één van onze medewerkers wordt opgebeld.

Cath Luten Mercy Ships 2

Reportagemaakster Cath Luyten bezocht drie jaar geleden voor het eerst ons ziekenhuisschip in Guinee. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds erg onder de indruk van de projecten van Mercy Ships.

Maak kennis met de Global Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. En meteen ook het eerste dat speciaal voor dat doel gebouwd wordt. Een fantastische levensreddende droom die werkelijkheid wordt.

Select HR en Mercy Ships

Het verhaal van Select en Mercy Ships begint in 2017, toen oud studiegenoot en vriend Filip Willems, Bart Gonnissen (CEO van Select) in contact bracht met Bert Van Dijk (voorzitter van Mercy Ships België).

Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Vandaag vieren we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een dag die wij heel graag willen aangrijpen om onze trouwe donateurs te bedanken om samen met ons elk jaar honderden kinderlevens te veranderen.

DHL haalt 9.000 euro op voor Mercy Ships

“Goede dingen doen voor onze gemeenschap is onze verantwoordelijkheid als deel van de samenleving", aldus Sofie Nieuwling van DHL. Samen met haar collega's zamelde ze maar liefst 9.000 euro in voor Mercy Ships.

Doe een gift Mercy Ships

In Vlaanderen zullen vanaf 1 juli 2021 de tarieven in de schenk- en erfbelasting voor de giften aan goede doelen worden verlaagd naar 0%. Ook de fiscale regeling rond duolegaten zal in Vlaanderen wijzigen.