Group Peeters

Eind juni vond de 10e "VP Classic" rit plaats, een fietsevenement georganiseerd door onze partner Group Peeters. De medewerkers van Group Peeters kwamen dit jaar in actie om met dit evenement Mercy Ships te steunen.

Mercy Ships in Topdokters

Mercy Ships in heruitzending zevende seizoen Topdokters

Leuk nieuws! Het zevende seizoen van de reeks Topdokters wordt momenteel heruitgezonden op de zender Play 4. Het programma biedt opnieuw een unieke kijk in het werk van de vrijwillige chirurgen van Mercy Ships aan boord van het grootste private ziekenhuisschip ter wereld.

Global Mercy Senegal

De Global Mercy is aangekomen in Senegal

Ons nieuwe ziekenhuisschip - de Global Mercy - dat vanuit de haven van Antwerpen koers heeft gezet naar Afrika, werd op vrijdag 27 mei feestelijk verwelkomd in Dakar (Senegal). In februari meerde ons andere ziekenhuisschip - de Africa Mercy - ook al aan in Dakar. Mercy Ships verwacht met beide schepen de impact van haar werk meer dan te verdubbelen.

Nieuws Senegal

Tragisch nieuws uit Senegal

Droevig nieuws bereikte ons de afgelopen dagen uit Senegal. Met pijn en ontzetting hebben wij kennisgenomen van het overlijden van elf pasgeboren baby's door een brand op de afdeling neonatologie van het ziekenhuis in Tivaouane. Dat heeft de Senegalese president Macky Sall bekendgemaakt.

Africa Celebration Mercy Ships Belgium

Vier de Africa Celebration samen met Mercy Ships

Dit voorjaar komen Mercy Ships en een aantal belangrijke partners bij elkaar in Afrika. Samen beginnen we met een belangrijke, strategische stap om de toegang tot veilige chirurgie op het hele continent te verbeteren. De bijeenkomst staat in het teken van 30 jaar samenwerking, een grandioos feest dus!

Bezoek Koningin Mercy Ships - Jonathan Ramael

Koninklijk bezoek op de Global Mercy

Wij zijn zeer vereerd met het bezoek van Hare Majesteit Koningin Mathilde aan ons nieuwe ziekenhuisschip – de Global Mercy – op vrijdag 18 februari. De koningin nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met enkele vrijwilligers van Mercy Ships en bezocht onder meer de ziekenhuisafdeling, de school en de brug van de Global Mercy.

Mark Eyskens bezocht de Global Mercy

Mark Eyskens bezocht de Global Mercy

Afgelopen woensdag kregen we het bezoek van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden, Sammy Mahdi, Lanjri Nahima, Joachim Coens, Marc Van Peel en Minister van Staat Mark Eyskens. Die laatste was danig onder de indruk van zijn bezoek aan ons ziekenhuisschip.

Africa Mercy Senegal

De Africa Mercy is aangekomen in Senegal!

Wij zijn erg verheugd te kunnen melden dat de Africa Mercy vandaag veilig en wel is aangekomen in de haven van Dakar. Dit is de officiële start van een nieuwe werkperiode waarin we opnieuw vele patiënten zullen helpen aan boord van ons ziekenhuisschip.

Mercy Ships Academy

De Mercy Ships Academy: naar school op de ziekenhuisschepen van Mercy Ships

Sommige vrijwilligers van Mercy Ships gaan voor veertien dagen aan boord van onze ziekenhuisschepen, anderen blijven er meerdere jaren met hun gezin. Op de schepen van Mercy Ships groeien kinderen op en krijgen les in de Mercy Ships Academy.