Mercy Ships in Madagaskar

De Africa Mercy kreeg op 1 februari een feestelijk ontvangst in de haven van Toamasina in Madagaskar. De vrijwillige chirurgen van Mercy Ships zullen er de komende maanden meer dan 1.150 gratis operaties uitvoeren. Wij kijken vol verwachting uit naar de eerste patiënten die aan boord van ons ziekenhuisschip een nieuwe toekomst zullen krijgen.

MSC Mercy Ships Partner

De lokale en wereldwijde steun van MSC aan Mercy Ships

Al 12 jaar werkt de grootste containerrederij ter wereld samen met Mercy Ships aan de missie om hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten in Afrika. MSC Group en de MSC Foundation steunen Mercy Ships al 12 jaar lang door het vervoer van containers te sponsoren, containers beschikbaar te stellen en goederen naar Afrika voor hun rekening te nemen. 

Mercy Ships Madagaskar

De Africa Mercy zet koers richting Madagaskar

De Africa Mercy zette op 25 januari koers richting de haven van Toamasina in Madagaskar. De vrijwillige chirurgen van Mercy Ships zullen aan boord van het ziekenhuisschip meer dan 1.500 gratis operaties uitvoeren. Het is het vierde bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar en de eerste werkperiode van de Africa Mercy na haar uitgebreide renovatie in Zuid-Afrika.

Marc Eyskens Mercy Ships

Een speciale kerstboodschap van Minister van Staat Mark Eyskens

Geïnspireerd door het verhaal over Mercy Ships en zijn bezoek aan ons ziekenhuisschip de Global Mercy, schreef Minister van Staat Mark Eyskens een speciale kerstboodschap. "Voor het jaar 2024 wensen we elkaar de wenselijkheid toe van meer medemenselijkheid en de gave ons geluk te vermenigvuldigen door het te delen met anderen. Want de wereld van vandaag is in nood."

Verdubbelingsactie Mercy Ships

Unieke verdubbelingsactie: tot en met 31 december wordt jouw gift verdubbeld!

Een anonieme weldoener verdubbelt tot 31 december elk bedrag dat u aan Mercy Ships schenkt. Mis deze unieke kans niet, want bij elke euro die je tot en met 31 december schenkt, doet deze weldoener er een extra euro bij. Jouw gift is nu dus dubbel zoveel waard!

Schenk een duo-bed voor de Africa Mercy

Schenk een duo-bed voor de Africa Mercy

Schenk jij onze patiëntjes de troost en het comfort van een uitzonderlijk bed? Bij de renovatie van de Africa Mercy willen we onze oude, versleten patiëntenbedden vervangen door nieuwe duo-bedden. Onze duo-bedden bieden kleine patiënten de garantie dat er altijd een vertrouwd gezicht in de buurt is.

Marc Eyskens Mercy Ships

Mark Eyskens: Mercy Ships is een uniek en concreet werk van barmhartigheid

Vrijdagavond 29 september verleende Minister van Staat Mark Eyskens in naam van Koning Filip aan Bert van Dijk, vrijwilliger en voorzitter van Mercy Ships, het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. Zijn volledige speech leest u hier.

Mercy Ships Mark Eyskens

Mark Eyskens verleent aan voorzitter van Mercy Ships het ereteken van Commandeur in de Kroonorde

Vrijdagavond 29 september verleende Minister van Staat Mark Eyskens in naam van Koning Filip aan Bert van Dijk, vrijwilliger en voorzitter van Mercy Ships, het ereteken van Commandeur in de Kroonorde. De inhuldiging vond plaats in aanwezigheid van 600 sympathisanten uit politiek, bedrijfsleven, media en cultuur.

Surgeonious® Mercy Ships

Surgeonious® neemt zijn maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid ter harte door samen te werken met Mercy Ships

Je hoeft geen corporate mastodont te zijn om een partnerschap aan te gaan met Mercy Ships. Ook KMO’s en start-ups kunnen structurele partnerships opzetten. Elke bijdrage telt en vele kleine bijdragen maken een groot verschil in het leven van de patiënten waar Mercy Ships aanmeert. Het partnerschap met Surgeonious uit Brugge is hier een mooi voorbeeld van.