Cath Luyten Mercy Ships

Reportagemaakster Cath Luyten bezocht drie jaar geleden voor het eerst ons ziekenhuisschip in Guinee. Tot op de dag van vandaag is ze nog steeds erg onder de indruk van de projecten van Mercy Ships.

Global Mercy Mercy Ships

Maak kennis met de Global Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. En meteen ook het eerste dat speciaal voor dat doel gebouwd wordt. Een fantastische levensreddende droom die werkelijkheid wordt.

Internationale Dag van de Rechten van het Kind

Vandaag vieren we de Internationale Dag van de Rechten van het Kind. Een dag die wij heel graag willen aangrijpen om onze trouwe donateurs te bedanken om samen met ons elk jaar honderden kinderlevens te veranderen.

DHL haalt 9.000 euro op voor Mercy Ships

“Goede dingen doen voor onze gemeenschap is niet alleen een bron van vreugde, maar het is ook onze verantwoordelijkheid als deel van de samenleving. Elke bijdrage telt en heeft een positieve impact", aldus Sofie Nieuwling van DHL. Samen met haar collega's zamelde ze maar liefst 9.000 euro in voor Mercy Ships.

Doe een gift Mercy Ships

In Vlaanderen zullen vanaf 1 juli 2021 de tarieven in de schenk- en erfbelasting voor de giften aan goede doelen worden verlaagd naar 0%. Ook de fiscale regeling rond duolegaten zal in Vlaanderen wijzigen.

Artikel palliatieve zorgen training Mercy Ships

Naast onze ‘reguliere’ operaties en medische trainingen, willen we ook hoop en genezing bieden aan de mensen die we niet met een operatie kunnen helpen. Voor deze mensen zetten we onze palliatieve zorg in.

Giften Mercy Ships

Fantastisch nieuws: elke gift die u dit jaar doet voor Mercy Ships levert u uitzonderlijk een belastingvermindering van 60 procent op. Dit gunsttarief geldt ook voor de bijdragen die u al eerder in 2020 schonk.

Mercy Ships COVID-19

Mercy Ships wil er alles aan doen om een verdere uitbraak en verspreiding van het coronavirus in Afrika te voorkomen. Daarom hebben wij een Afrika-steunfonds opgericht van 225.000 euro.

ICL Mercy Ships

Rederij Independent Container Lines (ICL) doneert 6.176 euro aan de hospitaalschepen van Mercy Ships. Het bedrijf heeft een traditie op het vlak van liefdadigheid. "We steunen Mercy Ships al jaren", zegt Jasper Geerts.