• Algemene chirurgie Mercy Ships

Algemene chirurgie

Hernia’s en opgezwollen schildklieren komen vaak voor bij volwassenen en kinderen in ontwikkelingslanden. Kinderen kunnen hierdoor niet naar school gaan en volwassenen kunnen vaak niet werken. In de meeste gevallen kan een relatief eenvoudige operatie deze levens veranderen. Mercy Ships biedt daarom gratis algemene chirurgie aan.

Ons doel is het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen door het opereren van aangeboren afwijkingen. Wij verhelpen afwijkingen bij kinderen en volwassenen die een belemmering vormen in hun leefomgeving en bij het voorzien in hun levensonderhoud.

We werken ook samen met de overheid van het land waarin we werkzaam zijn, de lokale gemeenschappen en andere non-profitorganisaties ter plekke om de beste chirurgische zorg te verlenen. Tegelijkertijd willen we ook dat lokale medische professionals getraind worden in de nieuwste methodes in de algemene chirurgie.

Algemene operaties in Senegal (2020-2021)

Aan het begin van 2020 lag ons ziekenhuisschip in de haven van Dakar, de hoofdstad van Senegal. Door de uitbraak van de wereldwijde coronapandemie moesten we ons bezoek voortijdig afbreken. Toch wisten we veel van onze doelen bijna of zelfs geheel te behalen. Aantal algemene operaties: 237.

Algemene operaties in Guinee (2018-2019)

De Africa Mercy verbleef van augustus 2018 tot en met mei 2019 in Conakry, de hoofdstad van Guinee. We streefden ernaar om 380 tot 506 operaties uit te voeren bij 355 tot 473 patiënten. Het resultaat: 509 algemene operaties voor 493 patiënten.

Algemene chirurgie Mercy Ships
Algemene chirurgie Mercy Ships

Dokter Gary Parker, vrijwillig chirurg bij Mercy Ships

“Het is mogelijk om deze mensen een normaal en gelukkig leven te bieden, niet alleen door gewoon een tumor te verwijderen, maar door ze een gezicht te geven dat er normaal en goed uitziet. Zo kunnen ze met volle moed terug in de samenleving stappen. We kunnen de hele wereld niet veranderen, maar we kunnen de wereld van één persoon veranderen en vervolgens nog één en nog één…”