• Algemene chirurgie Mercy Ships

Over Mercy Ships

Sinds 1978 maakt Mercy Ships medische en chirurgische zorg toegankelijk voor de allerarmsten. Met twee grote private ziekenhuisschepen varen wij naar landen waar mensen geen toegang hebben tot betaalbare medische en chirurgische zorg.

Waarom Mercy Ships?

5 miljard mensen wereldwijd missen toegang tot veilige, tijdige en betaalbare chirurgie. Ons doel is om medische en chirurgische hulp toegankelijk te maken voor de allerarmste mensen op onze planeet. Voor zij die geen toegang hebben tot een goede gezondheidszorg.

Onze hulpverlening is volledig gratis en richt zich op volgende chirurgische specialisaties: tumoren verwijderen, orthopedie, reconstructieve plastische chirurgie, cataract, algemene chirurgie, tandheelkunde en fisteloperaties.

Mercy Ships werkt nauw samen met gastlanden waar het schip aanmeert. Door lokale gezondheidsprofessionals te trainen en ziekenhuizen en klinieken op te knappen, helpen we landen om de gezondheidszorg structureel te verbeteren.

Sinds de oprichting in 1978 heeft Mercy Ships medische zorg verleend in meer dan 70 landen. Daarmee zijn meer dan 2,84 miljoen mensen geholpen. Ook zijn ruim 55.000 lokale gezondheidsprofessionals getraind.

Maak kennis met onze ziekenhuisschepen

In 2021 kreeg de Africa Mercy er een grote zus bij: de Global Mercy, het nieuwste ziekenhuisschip van Mercy Ships en het grootste private ziekenhuischip ter wereld. Een professioneel, modern uitgerust en mobiel ziekenhuis met aan boord 650 fantastische vrijwilligers die professionele hulp verlenen in de armste landen van Afrika.

Dankzij de komst van de Global Mercy verdubbelt de capaciteit van Mercy Ships ruimschoots. Dat zijn meer dan twee keer zoveel mensen die een levensreddende operatie of behandeling krijgen. In totaal zullen er meer dan duizend vrijwilligers werken op de twee ziekenhuisschepen van Mercy Ships.

Over Mercy Ships

Waar zijn we actief?

De landen waar wij onze diensten verlenen, behoren tot de armste in de wereld volgens de Human Development Index van de Verenigde Naties.

Sinds 1990 richt Mercy Ships zich volledig op het verlenen van zorg in de Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara. Bijna de volledige bevolking van deze landen heeft geen toegang tot veilige en betaalbare chirurgische zorg.

Een groot deel (80%) van de inwoners in deze landen woont binnen 150 kilometer van een haven. De inzet van een ziekenhuisschip is daarmee een zeer effectieve manier om op een veilige manier zoveel mogelijk mensen te helpen.

Achter elk nummer zit een naam, een gezicht en een verhaal. Dit inspireert de vrijwilligers van Mercy Ships om al meer dan 40 jaar te doen wat ze doen: levens veranderen door zich als vrijwilliger in te zetten in de armste landen van Afrika.

105.000 +

levensreddende operaties uitgevoerd

49.000 +

lokale professionals opgeleid

1.110 +

gemeenschapsprojecten voltooid

Dankzij onze vrijwilligers

Aan boord van onze ziekenhuisschepen werken meer dan duizend fantastische vrijwilligers die professionele hulp verlenen: dokters, verpleegkundigen, maar ook ingenieurs, technici en nog veel meer. Zij betalen allemaal zelf hun reis en al hun verblijfkosten aan boord en geven het beste van zichzelf om mensen in nood te redden.

Ben je geïnteresseerd om vrijwilligerswerk te verrichten aan boord van onze ziekenhuisschepen? Meld je dan zeker tijdig aan.

Maak mee het verschil

Doe een gift Mercy Ships

Steun Mercy Ships en help onze vrijwillige chirurgen het leven veranderen van zwaar zieke patiënten in Afrika.

Word vrijwilliger Mercy Ships

Als vrijwilliger bij Mercy Ships maakt u een blijvende impact in het leven van mensen in extreme armoede.

Mercy Ships legaten

Met een schenking van uw nalatenschap kan Mercy Ships in de toekomst blijven werken aan een veiligere gezondheidszorg in Afrika.

Ons actieplan voor 2024

De Africa Mercy meerde in februari aan in de haven van Toamasina in Madagaskar voor een werkperiode van 10 maanden. De vrijwillige chirurgen van Mercy Ships zullen er meer dan 1.500 gratis operaties uitvoeren aan boord. Het is het vierde bezoek van Mercy Ships aan Madagaskar en de eerste werkperiode van de Africa Mercy na haar uitgebreide renovatie in Zuid-Afrika.

De Global Mercy ligt tot juni aangemeerd in Sierra Leone. Na een korte onderhoudsperiode in Tenerife vaart het ziekenhuisschip opnieuw naar Sierra Leone voor een aansluitende werkperiode tot het voorjaar van 2025.

1
2
Mercy Ships in Afrika
1

Global Mercy
Sierra Leone

Global Mercy Mercy Ships

2

Africa Mercy
Madagaskar

Africa Mercy Mercy Ships