ICL Mercy Ships

Rederij ICL schenkt ruim 6.000 euro aan Mercy Ships

Artikel door Michiel Leen (Flows) | Foto door ICL

Rederij Independent Container Lines (ICL) doneert 6.176 euro aan de hospitaalschepen van Mercy Ships. Het bedrijf heeft een traditie op het vlak van liefdadigheid.

“We steunen Mercy Ships al jaren”, legt supplychainmanager Jasper Geerts uit. “We selecteren daarnaast elk jaar specifieke doelen. Zo steunden we recent ook de Stichting tegen Alzheimer.” De Antwerpse en Liverpoolse collega’s bij ICL haalden 6.176 euro op met verschillende activiteiten, waaronder een ontbijt en spaghettiavond in het in-houserestaurant van het Antwerpse kantoor. “Elke afdeling zet wel iets op poten”, zegt Geerts. “Op die manier zwengel je ook het groepsgevoel aan.”

De acties staan los van De Warmste Week. “Liefdadigheid komt in al onze vestigingen doorheen het hele jaar aan bod”, zegt Geerts. ICL haalde in 2018 al meer dan 4.000 euro op voor de organisatie. Mercy Ships kan in de Antwerpse havencommunity op sympathie rekenen uit verschillende hoeken. In het verleden was er bijvoorbeeld ook steun vanuit het Havenbedrijf Antwerpen en rederij MSC. “We geloven in het model van Mercy Ships”, zegt Geerts. “Er is een duidelijke maritieme link. De organisatie brengt binnenkort een nieuw hospitaalschip in de vaart. Dat willen we met deze actie ondersteunen.”