fbpx

Duurzame hulp

Cursussen en training

Het medisch werk moet doorgaan nadat de Africa Mercy een land verlaten heeft. Daarom staat het trainen van medische professionals bij ons hoog in het vaandel. In ontwikkelingslanden is er een zwaar tekort aan chirurgen en wanneer een chirurg wordt getraind is dat waardevolle bijdrage aan de verbetering van de gezondheidszorg in een land.

Landbouw

Genoeg en gezond voedsel is een belangrijke pijler voor gezondheid. Daarom onderwijst Mercy Ships lokale landbouwers in de armste landen om de opbrengst en kwaliteit van de landbouw te vergroten en de voedselvoorziening te verbeteren, zodat ondervoeding geen kans krijgt. Cursussen zijn erop gericht om de deelnemers de opgedane kennis op hun beurt weer door te laten geven en anderen te trainen. Zo worden hele dorpen en steeds grotere gebieden geholpen.

Uitbouw en renovatie

Mercy Ships helpt operatiekamers of ziekenhuizen te renoveren en zorgt er o.a. voor dat problemen met het elektriciteitssysteem, waterleiding en septische putten aangepakt worden. Zo verhogen we de capaciteit en de kwaliteit van de chirurgische zorg, in combinatie met vormingstrajecten. Nadat het schip vertrekt, wordt het project overgedragen aan het ministerie van gezondheid of aan een betrouwbare ngo of organisatie.