fbpx

Cursussen & Training

Medisch werk moet doorgaan nadat ons ziekenhuis een land heeft verlaten. Daarom is de vorming van medische professionals voor ons belangrijk. In ontwikkelingslanden is er een grote tekort aan chirurgen en wanneer een chirurg extra training ontvangt, is het een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de gezondheidszorg in een land.

De chirurgen die naar Mercy Ships komen, kunnen op hun beurt hun kennis en ervaring doorgeven aan andere chirurgen. Onder boordoperaties worden lokale chirurgen onder toezicht gehouden om in hun eigen land complexere operaties uit te voeren. Chirurgen die speciale cursussen aanbieden, omvatten plastische reconstructieve chirurgen, oogheelkundigen, orthopedische chirurgen en chirurgen die gespecialiseerd zijn in vrouwenmedicijnen.

Andere medische professionals die we trainen zijn: OK verpleegkundigen, ziekenhuisverpleegkundigen en anesthesisten. Mercy Ships heeft diverse programma’s ontwikkeld om lokale zorgverleners op te leiden. Soms gebeurt dit op de werkplek van deze mensen, zoals in een lokaal ziekenhuis. Andere trainingsessies vinden plaats aan boord waar er trainingsruimten en leermiddelen zijn.

Tijdens training wordt veel geld in deze gezondheidsleveranciers geïnvesteerd. Met deze hoop zullen we bij deze vakmensen hun zojuist mogelijke kennis zo snel mogelijk doorstaan, waardoor ze beter in hun eigen land kunnen zorgen.

Beleggen in de vorming van medisch personeel in Afrika door een cadeau te maken voor ‘onderwijs en opleiding’