• Uitbouw en renovatie Mercy Ships

Uitbouw en renovatie

Mercy Ships zet in op de uitbouw en renovatie van lokale infrastructuur. Wij helpen operatiekamers of ziekenhuizen te renoveren en zorgen er o.a. voor dat problemen met het elektriciteitssysteem, waterleiding en septische putten aangepakt worden.

Zo verhogen we de capaciteit en de kwaliteit van de chirurgische zorg, in combinatie met vormingstrajecten. Nadat het schip vertrekt, wordt het project overgedragen aan het ministerie van gezondheid of aan een betrouwbare ngo of organisatie.

Renovatie van operatiekamers en ziekenhuizen

Mercy Ships helpt operatiekamers te renoveren en zorgt er o.a. voor dat problemen met het elektriciteitssysteem, waterleiding en septische putten aangepakt worden. Zo verhogen we de capaciteit en de kwaliteit van de chirurgische zorg, in combinatie met vormingstrajecten.

Infrastructuur

Om een missie zo efficiënt mogelijk te kunnen volbrengen, renoveren we gebouwen in de landen waar we te gast zijn. Het projectmanagement gebeurt door de vrijwilligers van Mercy Ships en teams van lokale vaklieden helpen mee aan de renovatie.

Na de missie worden de gebouwen overgedragen aan het ministerie van volksgezondheid of een bevriende ngo. Op deze manier versterken we de lokale gezondheidsinfrastructuur.

Hope Centers

Omdat een gratis ingreep op de Africa Mercy voor vele patiënten vaak een allerlaatste kans is, gaan we in de landen waar we actief zijn op zoek naar bijkomende ruimtes. Zo verhogen we de doorstroming op het schip en worden meer mensen behandeld. En hebben we meteen ook opvang voor patiënten die te ver van het schip wonen en bijkomende zorg of operatie nodig hebben op het schip. Wij noemen zo’n opvangcentrum een HOPE Center.

HOPE staat voor Hospital Out-Patient Extension omdat het hoop en genezing biedt voor onze patiënten tijdens onze missie en daarna. Want na ons vertrek dragen we het gebouw over aan de lokale overheid die het verder gebruikt.

Een gebouw dat we uitkiezen om te renoveren, is meestal in een erbarmelijke staat en niet onmiddellijk bruikbaar. Maar mits wat werken voldoet het aan de vereisten wat betreft hygiëne, sanitaire voorzieningen, keuken, water, elektriciteit, deuren, ramen, toegang en veiligheid. Door renovatie en inrichting van zo’n opvangcentrum kunnen we ontelbare levens redden.

Duurzame hulp infrastructuur Mercy Ships
Uitbouw en renovatie Mercy Ships

HOPE Center

Tijdens elke werkperiode fungeert het HOPE Center als een thuis voor onze patiënten en hun verzorgers. HOPE staat voor Hospital Out-Patient Extension omdat het hoop en genezing biedt voor onze patiënten tijdens onze missie en daarna. Want na ons vertrek dragen we het gebouw over aan de lokale overheid die het verder gebruikt.

Oog- en tandartsklinieken

Als we een land aandoen, kiezen we een geschikte locatie uit, meestal een lokaal ziekenhuis, om oogziektes te behandelen. Onze teams voeren er de operaties uit en doen er o.a. ook onderzoeken, oogmetingen en nabehandeling.

In de landen waar Mercy Ships opereert, helpen onze vrijwillige tandartsen en tandartsassistenten duizenden patiënten. Dit doen we in een tandartskliniek aan wal. Daar doen we aan preventie en voeren we tandheelkundige ingrepen uit.

Duurzame hulp HOPE Center
Duurzame hulp oogklinieken

Renovaties

In ontwikkelingslanden hebben gezondheidswerkers niet de nodige faciliteiten, medicijnen en tools om hun gemeenschappen effectief te kunnen dienen. Directies staan vaak voor de verscheurende keuze tussen de betaling van hun mensen of investeringen in infrastructuur. Mercy Ships biedt hen, indien noodzakelijk en gepast, diensten aan om hen te helpen bij renovatie en constructie.

Mercy Ships helpt operatiekamers te renoveren en zorgt er o.a. voor dat problemen met het elektriciteitssysteem, waterleiding en septische putten aangepakt worden. Zo verhogen we de capaciteit en de kwaliteit van de chirurgische zorg, in combinatie met vormingstrajecten.

Duurzame hulp tandartsklinieken
Duurzame hulp renovaties

Maak samen met onze vrijwilligers een duurzame impact in Afrika

Investeer samen met Mercy Ships in infrastructuur voor plaatselijke zorgverleners en bouw mee aan een betere gezondheidszorg in Afrika.