• Word vrijwilliger in België

Word vrijwilliger in België

Wil jij je graag inzetten voor Mercy Ships maar vind je Afrika te ver weg? Niet getreurd. Ook door middel van vrijwilligerswerk in België kan jij je steentje bijdragen aan onze projecten.

In een stand staan om mensen te ontmoeten, in een school of bedrijf spreken over de werking van Mercy Ships of het geven van een presentatie tijdens een infomiddag: het zijn allemaal voorbeelden van vrijwilligerswerk dat je in België voor ons kan doen.

Draag vanuit ons land je steentje bij

Om het werk van Mercy Ships mogelijk te maken is het vergroten van onze naamsbekendheid van groot belang. Wij zijn dan ook regelmatig op zoek naar mensen die in België vrijwilligerswerk willen doen voor onze organisatie.

Je kan je inzetten door te spreken of door praktische ondersteuning te bieden, op welke manier dan ook. Ons doel is om vanuit ons kantoor in België mooie projecten te kunnen opzetten waardoor het werk van Mercy Ships over het hele land onder de aandacht wordt gebracht. En om dit doel te bereiken zijn onze vrijwilligers een belangrijke schakel!

1. Neem deel aan een presentatie

Ben jij enthousiast over onze projecten of wil je graag je ervaring aan boord van ons ziekenhuisschip delen tijdens een presentatie of speciale avond? Dat kan. Regelmatig krijgen we verzoeken van scholen en organisaties voor mensen die iets kunnen vertellen over Mercy Ships. Graag betrekken we jou bij de praktische organisatie van een presentatie. Je kan er ook zelf over je ervaring aan boord vertellen.

Lijkt dit jou wat? Geef ons dan snel een seintje. We vertellen je graag wat spreken voor en over Mercy Ships precies inhoudt.

Contactpersoon:
Luc Simoens | +32 486 62 04 52 | luc.simoens@mercyships.be

2. Beman een stand

Mercy Ships wil de naamsbekendheid vergroten door aanwezig te zijn op evenementen. Hier komen we in contacten met (potentiële) vrijwilligers en donateurs. Jaarlijks zijn hier veel mensen voor nodig.

3. Help mee bij evenementen

Mercy Ships organiseert doorheen het jaar verschillende evenementen voor donateurs, bedrijven en sponsors. Denk bijvoorbeeld aan ons jaarlijks Charity Dinner, onze infodagen op unieke locaties of onze Charity Golf Cup. Zowel bij de voorbereiding als bij de uiteindelijke uitvoering van deze boeiende evenementen kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

4. Contacteer onze donateurs

Mercy Ships België kan gelukkig rekenen op heel wat donateurs. Met hen willen we een waardevolle relatie (blijven) opbouwen. Geregeld willen we hen telefonisch bedanken voor een mooie gift, hen feliciteren met een bijzonder jubileum of hen uitnodigen voor een evenement. Daar zouden we jouw inzet bij kunnen gebruiken.

5. Benader scholen

Misschien ben je verbonden aan een school of instelling die nog op zoek is naar een actiedoel of die wel eens een mooi project voor Mercy Ships zou kunnen steunen. Laat het ons weten. Wij beschikken bovendien over het nodige materiaal om een boeiende presentatie te geven.

Interesse om vrijwilliger te worden in België? Wij maken graag kennis!

Lees verder

  • Meer weten over vrijwilligerswerk op onze ziekenhuisschepen in Afrika? Neem een kijkje op deze pagina.
  • Ontdek de laatste vrijwilligersverhalen op onze verhalenpagina.
  • Nog niet gevonden wat je zoekt? Laat het ons weten door een mailtje te sturen naar vrijwilliger@mercyships.be.