fbpx

Vrijwilligerswerk in België

Wil je je graag inzetten voor Mercy Ships maar vind je Afrika iets te ver weg? Dat is geen probleem. Ook door middel van vrijwilligerswerk in België kan je jouw steentje bijdragen aan onze projecten. In een stand staan om mensen te ontmoeten, in een school of bedrijf spreken over de werking van Mercy Ships of het geven van een presentatie tijdens een infomiddag: het zijn allemaal voorbeelden van vrijwilligerswerk dat je in België voor Mercy Ships kan doen.

Draag je steentje bij

Om het werk van Mercy Ships mogelijk te maken is het vergroten van naamsbekendheid van groot belang. Wij zijn daarom regelmatig op zoek naar mensen die in België vrijwilligerswerk willen doen voor onze organisatie. Je kan je inzetten door te spreken of door praktische ondersteuning te bieden, op welke wijze dan ook. Ons doel is om vanuit ons kantoor in België mooie projecten en concepten te kunnen opzetten waardoor het werk van Mercy Ships over het hele land onder de aandacht wordt gebracht. En om dit doel te bereiken zijn onze vrijwilligers een belangrijke schakel.

Ben je gemotiveerd om mee je schouders te zetten onder onze activiteiten in België maar weet je nog niet goed op welke manier? Onze ervaring is dat de eerste stappen binnen ons vrijwilligerswerk in België veelal te maken hebben met spreken en presenteren. Maar er zijn binnen onze organisatie natuurlijk nog veel andere mogelijkheden voor mensen die graag betrokken willen worden bij het werk van Mercy Ships. Hieronder geven we graag een aantal voorbeelden. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan gerust contact op met Anita. Zij vertelt graag wat de mogelijkheden zijn.

Geef een presentatie

Ben jij enthousiast over Mercy Ships en wil je graag je ervaring delen tijdens presentaties of speciale avonden? Dat kan. Regelmatig krijgen we verzoeken van scholen en organisaties voor mensen die iets kunnen vertellen over Mercy Ships. Het gebeurt ook wel eens dat we op korte termijn op zoek zijn naar een beschikbare spreker voor een geplande presentatie. Graag zetten we jou daarvoor in!

Waar de ene zich prettig voelt in een grote groep, spreekt de ander liever in een kleine en intieme setting. Als ambassadeur voor Mercy Ships willen wij je zo goed mogelijk ondersteunen in datgene wat jou aanspreekt. Lijkt het jou wat? Geef ons snel een seintje. We vertellen je graag wat spreken voor Mercy Ships precies inhoudt.

Beman mee een stand

Mercy Ships wil de naamsbekendheid vergroten door aanwezig te zijn op evenementen. Hier komen we in contacten met (potentiële) vrijwilligers en donateurs. Jaarlijks zijn hier veel mensen voor nodig.

Help mee bij evenementen

Mercy Ships organiseert doorheen het jaar verschillende evenementen voor donateurs, bedrijven en sponsors. Denk bijvoorbeeld aan ons jaarlijks Charity Dinner, onze infodagen op unieke locaties of onze Charity Golf Cup. Zowel bij de voorbereiding als bij de uiteindelijke uitvoering van deze boeiende evenementen kunnen we jouw hulp goed gebruiken.

Contacteer onze donateurs

Mercy Ships België kan gelukkig rekenen op heel wat donateurs. Met hen willen we een waardevolle relatie (blijven) opbouwen. Geregeld willen we hen telefonisch bedanken voor een mooie gift, hen feliciteren met een bijzonder jubileum of hen uitnodigen voor een evenement. Daar zouden we jouw inzet bij kunnen gebruiken.

Informeer scholen en instellingen

Misschien ben je verbonden aan een school of instelling die nog op zoek is naar een actiedoel of die wel eens een mooi project voor Mercy Ships zou kunnen steunen. Laat het ons weten. Wij beschikken bovendien over het nodige materiaal om een boeiende presentatie te geven.

LEES VERDER: