Danielle De Paepe Mercy Ships

Ons nieuwe ziekenhuisschip werd op vrijdag 27 mei feestelijk ontvangen in Senegal. 6 Vlaamse vrijwilligers aan boord maakten de aankomst in Dakar vanop de eerste rij mee: Danielle De Paepe (keuken), Peter Hermans (keuken), Lucienne Beckers (receptie), Dirk Huyghe (eetzaal), Jesper Grant (eetzaal) en Peter Heck (huishouding).

Eugene Mercy Ships

Eugene is videograaf bij Mercy Ships

Als videograaf is Eugene Ampadu altijd al een visueel persoon geweest. Tijdens zijn jeugd in Ghana had Eugene veel gehoord over Mercy Ships. Zijn vader speelde zelfs voor een lange tijd een rol in het Mercy Ships ‘Onboarding programma’ in heel Afrika, waar hij de nieuwe Afrikaanse bemanningsleden trainde en begeleidde.

Siara Mirjam Kramer

Mijn bijzondere ontmoeting met Siara

Siara was een jaar oud en zou zonder operatie uiteindelijk sterven omdat ze met haar gespleten lip en open gehemelte niet voldoende kon eten. Mercy Ships-vrijwilliger Mirjam sloot haar in haar armen en in haar hart. Ze hield een dagboek bij over haar bijzondere ontmoeting met de kleine Siara.

Birgit Hufkens Mercy Ships

Birgit: Heel bijzonder om hier in Antwerpen mijn steentje te kunnen bijdragen

Birgit Hufkens (35), kleuterleidster uit Brasschaat, nam loopbaanonderbreking om samen met 199 andere vrijwilligers de Global Mercy uit te rusten voor haar eerste reis naar Senegal.

Ludo Mercy Ships

Ludo blikt tevreden terug op zijn werk aan boord van de Global Mercy

"Toen ik hoorde dat het nieuwe ziekenhuisschip – de Global Mercy – naar Antwerpen zou komen en er vrijwilligers nodig waren om het schip verder in te richten alvorens het naar Senegal vertrekt, heb ik niet getwijfeld om me aan te melden voor een functie aan boord."

Andre Bloemen, Operations, unloading boxes from containers.

200 vrijwilligers werken de Global Mery af in Antwerpen

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, wordt momenteel afgewerkt in de haven van Antwerpen. André Bloemen en Tom Avontroodt zijn twee van de meer dan 200 vrijwilligers die het schip klaarmaken voor missies in Afrika.

Jacqueline Mercy Ships

Jacqueline op de Africa Mercy: Hele emotie als blind kind plots kan zien

Drie maanden lang was ze als enige Belg actief op de Africa Mercy. De Genkse Jacqueline keerde terug met een koffer vol emoties.

Zeevaarders Mercy Ships

Maak kennis met onze maritieme vrijwilligers

Lees het verhaal achter een aantal van onze zeevaarders die zich elke dag inzetten voor een betere gezondheidszorg in de armste landen van Afrika.

André Bloemen Mercy Ships

André Bloemen verkoopt brood voor Mercy Ships

André Bloemen verkoopt samen met zijn vrouw Marianne Muller en nog vier vrienden brood ten voordele van Mercy Ships. Hij heeft hiervoor een broodautomaat voor zijn deur gezet.