fbpx

Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilliger zijn bij Mercy Ships levert mooie verhalen op. Soms verdrietig, soms schokkend, maar altijd oprecht en vol hoop. Vol hoop omdat we dankzij de hulp van onze donateurs kunnen bijdragen aan het mooier maken van iemand zijn wereld. Stukje bij beetje maken we de wereld een beetje mooier.

Zonder onze donateurs, ambassadeurs, partners en vrijwilligers zouden patiënten niet geholpen worden. Lees hieronder de verhalen van onze vrijwilligers, over het leven aan boord, over de veelzijdigheid van onze vrijwilligers, over de opportuniteiten die er nog zijn en hoe elke dag levens worden veranderd. Ook vandaag de dag op dit moment aan boord van ons ziekenhuisschip, de Africa Mercy.

Meer
Vrijwilligerswerk met een grote impact

Vrijwilligersverhalen

''Wat ik er zo leuk aan vond, was dat ik opnieuw verliefd werd op mijn vak en het kon beoefenen voor hen die het het meeste nodig hebben.''

Lees het hele verhaal
Meer
“Ik heb hard gewerkt, maar kwam opgeladen thuis”

Oogarts Dominique onderzoekt

Belgisch oogarts Dominique Kerremans verbleef een maand als vrijwilliger op het ziekenhuisschip. Ze besliste mee wie een operatie zou krijgen en wie niet.

Lees het hele verhaal
Meer
Anne Marie houdt ervan patiënten te leren kennen

Kijk in de kajuit van Anne Marie

Na mijn dagtaak bracht ik veel tijd door bij de patiënten en speelde ik veel met de kleintjes. Ze waren enorm blij dat ik Frans met hen sprak.

Lees het hele verhaal
Meer
Anouska wou altijd al in Afrika werken

Anouska wou altijd al in Afrika werken

Ik werk al 10 jaar als verpleegkundige en sinds 1 maand werk ik nu op de intensieve zorgen. Ik ben al 3 keer mee geweest met Mercy Ships als vrijwilliger.

Lees het hele verhaal
Meer
Dr. Gary Parker

Dr. Gary Parker

Niemand belichaamt Mercy Ships zoals dr. Gary dat doet. Iedereen op het schip is unaniem vol ontzag voor hem. Al 30 jaar is Dr. Gary vrijwilliger bij Mercy Ships.

Lees het hele verhaal
Meer
“Een voorrecht om dit werk te mogen doen” - Mirjam Hamer in Gert Late Night

Een voorrecht om dit werk te mogen doen

Mirjam Hamer is onderzoeksverpleegkundige aan het Universitair Medisch Centrum in Utrecht en legt u persoonlijk uit hoe patiënten geselecteerd worden voor een operatie aan boord.

Lees het hele verhaal

Meld u aan en ga met ons in zee

Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de allerarmsten in een Afrika dat vandaag door velen ten onrechte wordt opgegeven. Hun dokters en verpleegkundigen genezen elk jaar duizenden zieken. Dat doen ze gratis en belangeloos. Daarom sta ik 100% achter Mercy Ships en hoop dat ook u hun werking zult steunen.

Minister van Staat, België

Marc Eyskens