Gary Parker Mercy Ships-2

Vandaag stellen wij je graag een zeer bijzonder iemand voor: dokter Gary Parker, één van de uitzonderlijkste mensen bij Mercy Ships. Dokter Parker is hoofdchirurg van Mercy Ships. Hij is gespecialiseerd in mond- en aangezichtsheelkunde en behandelt onder andere patiënten met grote tumoren in hun hals of aangezicht.

Katelijne Impens Mercy Ships

Verpleegkundige Katelijne werkte 10 weken als vrijwilligster op de Global Mercy

Het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships, de Global Mercy, is momenteel aan haar allereerste missie bezig voor de kust van Senegal. Pediatrisch verpleegkundige Katelijne Impens is sinds deze week terug in ons land nadat ze de voorbije tien weken aan boord van de Global Mercy werkte. In De Zondag getuigt ze over haar bijzonder engagement.

Marc Merckx Mercy Ships vrijwilliger

Vrijwilliger Marc: Het werk aan boord was voor mij een inspirerende ervaring

"Een tweetal jaar geleden ben ik gestopt met werken, na een zo goed als volle loopbaan als commercieel directeur bij een internationaal bedrijf. Dat was een bewuste keuze, maar ik wilde graag actief blijven, zij het op een andere manier. Iets zinvol doen voor de maatschappij, het sociale contact behouden en nieuwe contacten maken waren daarbij enkele van mijn doelen."

Guido Raats Mercy Ships

Vrijwilliger Guido: Het geeft veel voldoening om mee te werken aan het doel van Mercy Ships

"Als je tijdens je dienstperiode het beste van jezelf geeft, kom je met een prachtige ervaring terug thuis. Geen enkel reisbureau kan je een ervaring als deze aanbieden. Ik volg de nieuwe vacatures op en kijk ernaar uit om opnieuw aan boord te gaan van de Africa Mercy of de Global Mercy."

Danielle De Paepe Mercy Ships

Danielle: Je maakt kennis met verschillende culturen en nationaliteiten, elk met hun eigen verhaal. Ontzettend boeiend en verrijkend!

"Mijn naam is Danielle De Paepe, 61 jaar, moeder van 2 zonen en omi van een kleindochter van 3 maanden. Sinds 3 weken ben ik terug aan boord van de Global Mercy, voor een derde periode van een vijftal maanden. Deze keer gaan we in field service. Weer een nieuwe ervaring!"

Brigitte Reynaert Mercy Ships

Brigitte ging twee maanden als vrijwilligster aan de slag op de Global Mercy

Brigitte Reynaert (60) heeft het kleine, landelijke Lo voor twee maanden ingeruild voor vrijwilligerswerk bij Mercy Ships. Brigitte hielp mee aan boord van het ziekenhuisschip de Global Mercy, dat klaargemaakt werd voor een eerste werkperiode in Senegal.

Jens Segers Mercy Ships

Jens Segers: Je voelt je een schakel in een groter geheel

Mercy Ships heeft vrijwilligers met allerlei achtergronden en vaardigheden nodig om 's werelds grootste particuliere ziekenhuisschepen operationeel te houden. Dankzij vrijwilligers zoals Jens kan de bemanning erop vertrouwen dat alle veiligheidsvoorzieningen op het schip werken en klaar staan in geval van nood. 

Guy Van Camp Mercy Ships

Guy Van Camp: Ik heb mijn vrijwilligerswerk op de Global Mercy met plezier met een jaar verlengd

Na twee jaar te hebben gewerkt in een ziekenhuis in Saoudi-Arabië, zag Guy de kans om een nieuwe stap te zetten in zijn professioneel leven als voedingsdeskundige. Een mailtje naar Texas - het hoofdkantoor van Mercy Ships - was de aanzet voor zijn verhaal bij Mercy Ships.

Peter Heck Mercy Ships

Peter Heck hielp twee maanden op de Global Mercy: Ik kan het iedereen aanraden!

Ik ben Peter Heck, 63 jaar en sinds een jaar in prepensioen. Toen ik jaren geleden een reportage op televisie over Mercy Ships zag, zei ik: “Als het ooit past, dan wil ik daar graag aan meewerken”. Na mijn bezoek aan de Global Mercy in Antwerpen was ik helemaal overtuigd en meldde ik me aan als vrijwilliger.