Brigitte Reynaert Mercy Ships

Brigitte Reynaert (60) heeft het kleine, landelijke Lo voor twee maanden ingeruild voor vrijwilligerswerk bij Mercy Ships. Brigitte hielp mee aan boord van het ziekenhuisschip de Global Mercy, dat klaargemaakt werd voor een eerste werkperiode in Senegal.

Jens Segers Mercy Ships

Jens Segers: Je voelt je een schakel in een groter geheel

Mercy Ships heeft vrijwilligers met allerlei achtergronden en vaardigheden nodig om 's werelds grootste particuliere ziekenhuisschepen operationeel te houden. Dankzij vrijwilligers zoals Jens kan de bemanning erop vertrouwen dat alle veiligheidsvoorzieningen op het schip werken en klaar staan in geval van nood. 

Guy Van Camp Mercy Ships

Guy Van Camp: Ik heb mijn vrijwilligerswerk op de Global Mercy met plezier met een jaar verlengd

Na twee jaar te hebben gewerkt in een ziekenhuis in Saoudi-Arabië, zag Guy de kans om een nieuwe stap te zetten in zijn professioneel leven als voedingsdeskundige. Een mailtje naar Texas - het hoofdkantoor van Mercy Ships - was de aanzet voor zijn verhaal bij Mercy Ships.

Peter Heck Mercy Ships

Peter Heck hielp twee maanden op de Global Mercy: Ik kan het iedereen aanraden!

Ik ben Peter Heck, 63 jaar en sinds een jaar in prepensioen. Toen ik jaren geleden een reportage op televisie over Mercy Ships zag, zei ik: “Als het ooit past, dan wil ik daar graag aan meewerken”. Na mijn bezoek aan de Global Mercy in Antwerpen was ik helemaal overtuigd en meldde ik me aan als vrijwilliger.

Catherine Vandewaeter Mercy Ships vrijwilliger

Anesthesiste Catherine Vandewaeter geeft opleidingen veilige chirurgie in Senegal

Anesthesiste Catherine Vandewaeter gaf tijdens haar derde missie bij Mercy Ships in Senegal vorming aan zorgpersoneel in het binnenland. Ditmaal werkte de anesthesist voor het programma Medical Capacity Building, dat tien jaar geleden werd gelanceerd om mensen in de lokale ziekenhuizen op te leiden „We hielpen artsen en verpleegkundigen de kennis en ervaring die ze al in huis hebben te plaatsen in een breder kader, zodat ze ziekenhuisbreed kunnen bijdragen aan meer veiligheid voor de patiënt”, zegt ze.

Jos Claes en Catherine Vandewaeter Mercy Ships

Anesthesiste Catherine Vandewaeter en chirurg Jos Claes zetten zich in voor veilige chirurgie in Senegal

Het wordt een steeds belangrijker onderdeel in het werk van Mercy Ships: Medical Capacity Building (MCB). Twee vrijwilligers die zich op dit moment inzetten in het MCB-programma in Senegal zijn anesthesiste Catherine Vandewaeter en NKO-chirurg Jos Claes.

Geert Michiels Mercy Ships

Geert Michiels: Hoe iedereen zich vrijwillig inzet voor hetzelfde nobele doel, vind ik onwaarschijnlijk

Geert Michiels, gehuwd en moeder van 3 volwassen kinderen, was kleuterleidster. Na 33 jaar ging zij op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze op het ziekenhuisschip van Mercy Ships in Senegal.

Dirk Huyghe Mercy Ships

Dirk Huyghe vanop de Global Mercy: Een once in a lifetime experience!

Dirk Huyghe (68 jaar) uit Mariakerke was in actieve dienst rijkswachter, maar sinds zijn pensionering ligt de focus vooral op vrijwilligerswerk. Toen het allernieuwste schip van Mercy Ships, de Global Mercy, enige tijd geleden aangemeerd lag in Antwerpen, werd zijn interesse opnieuw gewekt om mee aan boord te gaan.

Belgische vrijwilligers Global Mercy Mercy Ships

Recordaantal Belgische vrijwilligers gingen aan boord van onze ziekenhuisschepen in 2022

Ons nieuwe ziekenhuisschip werd op vrijdag 27 mei feestelijk ontvangen in Senegal. 7 Vlaamse vrijwilligers aan boord maakten de aankomst in Dakar vanop de eerste rij mee: Danielle De Paepe (keuken), Peter Hermans (keuken), Lucienne Beckers (receptie), Dirk Huyghe (eetzaal), Jesper Grant (eetzaal) en Peter Heck (huishouding).