fbpx

Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilligers zijn er op veel plaatsen, maar vrijwilliger zijn bij Mercy Ships is uniek. Of dat nu in België is of aan boord van ons ziekenhuisschip, het verandert je leven. Aan boord krijg je de kans om als vrijwilliger met mensen van overal ter wereld samen te werken in een ziekenhuis met dezelfde voorzieningen als thuis. Dit terwijl je de warme persoonlijkheid van de mensen in Afrika dagelijks mag ervaren.

Meer
Vrijwilligerswerk met een grote impact

Vrijwilligersverhalen

''Wat ik er zo leuk aan vond, was dat ik opnieuw verliefd werd op mijn vak en het kon beoefenen voor hen die het het meeste nodig hebben.''

Lees het hele verhaal
Meer
“Ik heb hard gewerkt, maar kwam opgeladen thuis”

Oogarts Dominique onderzoekt

Belgisch oogarts Dominique Kerremans verbleef een maand als vrijwilliger op het ziekenhuisschip. Ze besliste mee wie een operatie zou krijgen en wie niet.

Lees het hele verhaal
Meer
Anne Marie houdt ervan patiënten te leren kennen

Kijk in de kajuit van Anne Marie

Na mijn dagtaak bracht ik veel tijd door bij de patiënten en speelde ik veel met de kleintjes. Ze waren enorm blij dat ik Frans met hen sprak.

Lees het hele verhaal
Meer
Anouska wou altijd al in Afrika werken

Anouska wou altijd al in Afrika werken

Ik werk al 10 jaar als verpleegkundige en sinds 1 maand werk ik nu op de intensieve zorgen. Ik ben al 3 keer mee geweest met Mercy Ships als vrijwilliger.

Lees het hele verhaal
Meer
Yvonne verwelkomt vrijwilligers

Yvonne verwelkomt vrijwilligers

Yvonne staat klaar voor haar vierde keer op het ziekenhuisschip de Africa Mercy. Ze werkte jarenlang in de toeristische sector en voelt zich daarom als een vis in het water in de afdeling Hospitality.

Lees het hele verhaal
Meer
Dr. Gary Parker

Dr. Gary Parker

Niemand belichaamt Mercy Ships zoals dr. Gary dat doet. Iedereen op het schip is unaniem vol ontzag voor hem. Al 30 jaar is Dr. Gary vrijwilliger bij Mercy Ships.

Lees het hele verhaal

Meld u aan en ga met ons in zee

Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de allerarmsten in een Afrika dat vandaag door velen ten onrechte wordt opgegeven. Hun dokters en verpleegkundigen genezen elk jaar duizenden zieken. Dat doen ze gratis en belangeloos. Daarom sta ik 100% achter Mercy Ships en hoop dat ook u hun werking zult steunen.

Minister van Staat, België

Marc Eyskens