Andre Bloemen, Operations, unloading boxes from containers.

Het grootste ziekenhuisschip ter wereld, de Global Mercy, wordt momenteel afgewerkt in de haven van Antwerpen. André Bloemen en Tom Avontroodt zijn twee van de meer dan 200 vrijwilligers die het schip klaarmaken voor missies in Afrika.

Jacqueline Mercy Ships

Drie maanden lang was ze als enige Belg actief op de Africa Mercy. De Genkse Jacqueline keerde terug met een koffer vol emoties.

Zeevaarders Mercy Ships

Lees het verhaal achter een aantal van onze zeevaarders die zich elke dag inzetten voor een betere gezondheidszorg in de armste landen van Afrika.

André Bloemen Mercy Ships

André Bloemen verkoopt samen met zijn vrouw Marianne Muller en nog vier vrienden brood ten voordele van Mercy Ships. Hij heeft hiervoor een broodautomaat voor zijn deur gezet.

Jamina Mercy Ships

Jamina zou in april voor een eerste keer mee aan boord gaan als vrijwilliger. Ze stond te trappelen om aan haar avontuur te beginnen, maar het coronavirus besliste er anders over.

Topdokters Mercy Ships Gary Parker

Niemand belichaamt Mercy Ships zoals dr. Gary dat doet. Dr. Gary Parker staat als Chief Medical Officer aan het hoofd van het medisch team aan boord van de Africa Mercy.

Jasmine Dumollin

Jasmine Dumollin (57) ging acht weken aan boord bij Mercy Ships in Guinee. Als hostess ontving ze nieuwe medewerkers op ons ziekenhuisschip.

Tom Avontroodt Mercy Ships

Voor Tom Avontroodt uit Lier kon het niet snel genoeg 2020 zijn. In februari vat hij een mooie uitdaging aan door gedurende drie maanden als vrijwilliger te gaan werken op de Africa Mercy.

Deddy Mercy Ships

Dit jaar tekende Deddy bij voor nóg een jaar op de Africa Mercy, als teamleider in de operatiekamer. We vroegen haar naar haar ervaringen op het schip.