Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilliger zijn bij Mercy Ships levert mooie verhalen op. Soms verdrietig, soms schokkend, maar altijd oprecht en vol hoop. Vol hoop omdat we dankzij de hulp van onze donateurs kunnen bijdragen aan het mooier maken van iemand zijn wereld. Stukje bij beetje maken we de wereld een beetje mooier.

Zonder onze donateurs, ambassadeurs, partners en vrijwilligers zouden patiënten niet geholpen worden. Lees hieronder de verhalen van onze vrijwilligers, over het leven aan boord, over de veelzijdigheid van onze vrijwilligers, over de opportuniteiten die er nog zijn en hoe elke dag levens worden veranderd. Ook vandaag de dag op dit moment aan boord van ons ziekenhuisschip, de Africa Mercy.

Meer
"Een buitengewone ervaring"

"Een buitengewone ervaring"

Anne Strycek ging in maart voor ruim een maand aan de slag als tandarts in Guinee. "Ik zou iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij Mercy Ships."

Lees het hele verhaal
Meer
Klaar voor een tweede uitdaging op de Africa Mercy

Blanche Decerf is klaar voor een tweede uitdaging op de Africa Mercy

“Mijn boodschap voor toekomstige vrijwilligers? Doen, doen en nog eens doen!”

Lees het hele verhaal
Meer
Karine Jungbluth: vrijwilliger op de Africa Mercy

Karine ging drie weken aan boord van de Africa Mercy

Karine Jungbluth ging drie weken aan boord van de Africa Mercy als vrijwillig anesthesieverpleegkundige.

Lees het hele verhaal
Meer
Dr. Jos Claes opereerde twee weken lang op ons ziekenhuisschip

De eerste Belg die opereert aan boord

Dr. Jos Claes van het UZA is de eerste Belg die operaties uitvoert op het ziekenhuisschip. "Mercy Ships biedt een perfect scenario voor de problematiek", zegt hij.

Lees het hele verhaal
Meer
Maggi doet twee maanden housekeeping aan boord van het ziekenhuisschip

Maggi doet twee maanden housekeeping

De Limburgse Maggi deelt vanop het schip haar ervaringen mee van haar twee maanden vrijwilligerswerk aan boord van de Africa Mercy.

Lees het hele verhaal
Meer
Diane in de kombuis

Diane in de kombuis

Aangekomen wachtte er een reus op ons in het donker... het schip. Wat een ervaring! Moe van de doorstane emoties en het wachten, maar eind goed al goed.

Lees het hele verhaal

Meld u aan en ga met ons in zee

Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de allerarmsten in een Afrika dat vandaag door velen ten onrechte wordt opgegeven. Hun dokters en verpleegkundigen genezen elk jaar duizenden zieken. Dat doen ze gratis en belangeloos. Daarom sta ik 100% achter Mercy Ships en hoop dat ook u hun werking zult steunen.

Minister van Staat, België

Marc Eyskens