Vrijwilligers aan het woord

Vrijwilliger zijn bij Mercy Ships levert mooie verhalen op. Soms verdrietig, soms schokkend, maar altijd oprecht en vol hoop. Vol hoop omdat we dankzij de hulp van onze donateurs kunnen bijdragen aan het mooier maken van iemand zijn wereld. Stukje bij beetje maken we de wereld een beetje mooier.

Zonder onze donateurs, ambassadeurs, partners en vrijwilligers zouden patiënten niet geholpen worden. Lees hieronder de verhalen van onze vrijwilligers, over het leven aan boord, over de veelzijdigheid van onze vrijwilligers, over de opportuniteiten die er nog zijn en hoe elke dag levens worden veranderd. Ook vandaag de dag op dit moment aan boord van ons ziekenhuisschip, de Africa Mercy.

Meer
Tom werkt drie maanden op de Africa Mercy

Tom werkt drie maanden op de Africa Mercy

Tom Avontroodt zal van 23 februari tot 23 mei aan boord gaan van het ziekenhuisschip de Africa Mercy in Senegal, waar hij aan de slag gaat in de keuken.

Lees het hele verhaal
Meer
Deddy loopt al jaren mee op de Africa Mercy

"Elke periode aan boord gaf me honger naar meer"

Dit jaar tekende Deddy bij voor nóg een jaar op de Africa Mercy, als teamleider in de operatiekamer. We vroegen haar naar haar ervaringen op het schip.

Lees het hele verhaal
Meer
"Een buitengewone ervaring"

"Een buitengewone ervaring"

Anne Strycek ging in maart voor ruim een maand aan de slag als tandarts in Guinee. "Ik zou iedereen aanraden om vrijwilliger te worden bij Mercy Ships."

Lees het hele verhaal
Meer
Klaar voor een tweede uitdaging op de Africa Mercy

Blanche Decerf is klaar voor een tweede uitdaging op de Africa Mercy

“Mijn boodschap voor toekomstige vrijwilligers? Doen, doen en nog eens doen!”

Lees het hele verhaal
Meer
Karine Jungbluth: vrijwilliger op de Africa Mercy

Karine ging drie weken aan boord van de Africa Mercy

Karine Jungbluth ging drie weken aan boord van de Africa Mercy als vrijwillig anesthesieverpleegkundige.

Lees het hele verhaal
Meer
Dr. Jos Claes opereerde twee weken lang op ons ziekenhuisschip

De eerste Belg die opereert aan boord

Dr. Jos Claes van het UZA is de eerste Belg die operaties uitvoert op het ziekenhuisschip. "Mercy Ships biedt een perfect scenario voor de problematiek", zegt hij.

Lees het hele verhaal

Meld u aan en ga met ons in zee

Mercy Ships brengt hoop en genezing aan de allerarmsten in een Afrika dat vandaag door velen ten onrechte wordt opgegeven. Hun dokters en verpleegkundigen genezen elk jaar duizenden zieken. Dat doen ze gratis en belangeloos. Daarom sta ik 100% achter Mercy Ships en hoop dat ook u hun werking zult steunen.

Minister van Staat, België

Marc Eyskens