fbpx

Vrijwilligerswerk aan boord van de Africa Mercy is voor doeners. Elke dag verbeteren of redden gemotiveerde vrijwilligers ingrijpend de levens van mensen in extreme armoede. Mensen die met de meest vreselijke aandoeningen door het leven gaan.

Onze vrijwilligers maken met hun inzet een grote impact in de wereld, ze brengen een verandering teweeg die mensen hun leven lang vooruit helpt.

Het zijn die vrijwilligers die het ziekenhuisschip doen werken. U kan daar deel van uitmaken, ook als u geen medicus bent. Dat kan voor korte of lange termijn, als mecanicien, chirurg, zeeman of verpleegkundige… Wie vrijwilligerswerk wil doen dat verschil maakt, is bij Mercy Ships op het juiste adres.

 

Welke functies kan je uitoefenen aan boord van ons ziekenhuisschip?

 

⇒ Graag meer informatie? Hulp nodig bij je registratie? Laat het ons weten via vrijwilliger@mercyships.be.

 

Introductieweekend

Heb je er wel eens aan gedacht om enige tijd bij Mercy Ships te werken? Wil je eerst eens rustig met ervaren bemanningsleden over de (on)mogelijkheden praten of heb je vragen over een carrière bij Mercy Ships?

Dan is de Introduction to Mercy Ships (IMS) iets voor jou! Tweemaal per jaar organiseert Mercy Ships Global een IMS-weekend, speciaal voor geïnteresseerden en toekomstige bemanning uit heel Europa. Onderwerpen als ‘Wat is Mercy Ships?’, ‘Hoe bouw ik persoonlijke ondersteuning op?’, ‘Vacatures en sollicitatieprocedure’, ‘Hoe is het leven aan boord?’ komen aan bod.

In het programma is er voldoende tijd voor een persoonlijk gesprek met ervaren Mercy Shippers om je persoonlijke situatie door te praten. De weekenden worden gehouden op de m/v Horizon, in de haven van Rotterdam.

 

Het eerstvolgende IMS-weekend gaat door van 1 tot 3 november 2019.

Omdat deelnemers uit heel Europa komen, is de voertaal Engels. De kosten voor het gehele weekend zijn € 170,- (inclusief 2 nachten logies, 6 maaltijden).

 

⇒ Interesse in het IMS-weekend? Lees dan hier verder of stuur een bericht naar alize.vanderwolf@mercyships.nl.

 

Infonamiddag

Past een weekend voor u minder, maar wenst u toch meer informatie over werken bij Mercy Ships? Kom dan naar onze infonamiddag.

 

⇒ Zaterdag 25 mei 2019 van 13.30 uur tot 16.30 uur in Aarschot. Schrijf je in via info@mercyships.be.

 

Kosten

Elke vrijwilliger die zich inzet voor Mercy Ships betaalt zijn of haar eigen reis-en verblijfskosten. Op die manier maken we een maximale impact en gaat er maar liefst 79% van onze donaties effectief naar de levensveranderende medische programma’s van Mercy Ships in Afrika.

De verblijfkosten voor de vrijwilliger dekken de accommodatie en de maaltijden aan boord en de verzekering en eventuele repatriëring. Verblijfskosten worden maandelijks betaald en bedragen momenteel $700 (€603) maar er is korting voor alumni, voor vrijwilligers die langdurig aan boord blijven en voor mensen die het On Boarding trainingsprogramma hebben gevolgd.

 

Maandelijkse verblijfkosten

De reiskosten zijn uw vervoer van en naar het ziekenhuisschip. De prijs voor uw vliegtickets zijn natuurlijk afhankelijk van de periode en het land waar de Africa Mercy is aangemeerd. Momenteel is dat Guinée, volgend jaar is het Senegal. Op het vliegveld wordt u altijd opgehaald door iemand van de bemanning.

 

Hoe moet ik mijn vrijwilligerswerk bekostigen?

Vrijwilligerswerk bij Mercy Ships heeft dus een prijskaartje. Nochtans zien we dat vele van onze vrijwilligers hun verblijf op het ziekenhuisschip niet volledig zelf bekostigen. Zoals gezegd is Mercy Ships voor doeners. Heel wat vrijwilligers organiseren zelf een inzamelactie, een spaghetti-avond of kloppen aan bij vrienden en familie om hun verblijf op het ziekenhuisschip te sponsoren. Die laatste krijgen in ruil nieuws vanop het schip en kunnen bovendien hun steentje bijdragen aan ons ambitieus project.

Wie geld wil inzamelen om zijn of haar vrijwilligerswerk te organiseren, kan een informatiepakket aanvragen via info@mercyships.be met logo’s, beeldmateriaal en een sjabloon van een PowerPoint presentatie. Zo overtuigt u alle sympathisanten van het belang van uw engagement.

 

Waarom moet ik betalen?

Mercy Ships kiest ervoor haar vrijwilligers niet te betalen om de hulpverlening zo effectief mogelijk te houden. Geen lonen voor vrijwilligers betekent meer geld en middelen voor hulpverlening aan de allerarmsten. Mercy Ships is ook zeker van het engagement van de vrijwilliger, die dit doet om zijn naasten te helpen en niet uit eigenbelang.

Indien u iets wil doen voor Mercy Ships maar niet aan boord kunt, is er ook de mogelijkheid te helpen in België. Of u kan een actie opzetten voor Mercy Ships om geld in te zamelen.

 

Hoe gebeuren de betalingen?

U kan ervoor opteren maandelijks te betalen of meteen het hele bedrag van uw engagement overmaken.

Er is aan boord van het ziekenhuisschip een intern banksysteem waarmee u uw betalingen kan regelen. Dat banksysteem laat ook toe om je geld veilig te bewaren totdat u het nodig hebt. Alle aankopen aan boord, zoals in het Starbucks café of in de Ship Shop winkel kunnen ook via dat systeem verlopen.

 

Moet ik dan nog eten kopen?

Uw verblijfskosten zijn genoeg voor uw overnachtingen en u krijgt daarnaast 3 maaltijden per dag. Ook kunt u doorlopend koffie, thee, limonade en gekoeld en zuiver water verkrijgen zonder extra kost.

 

⇒ Meer informatie over het werken aan boord van de Africa Mercy? Geef ons een seintje via info@mercyships.be of 02 503 64 03.

⇒ Onze vrijwilligers maken elke dag het verschil voor de allerarmsten op deze wereld. Benieuwd naar hun ervaringen? Neem dan zeker een kijkje op onze verhalenpagina.

⇒ Wil u ons ook op een andere manier steunen? Bekijk dan snel hoe u ons kan helpen met een gift, via uw testament of met uw bedrijf.

Veel gestelde vragen

Elke job heeft een minimaal aantal weken waarvoor u zich moet inschrijven. Dit verschilt per job. Om de continuïteit zo goed mogelijk te waarborgen vragen we onze vrijwilligers meestal voor minimaal 2 tot 3 maanden aan boord te gaan. In uitzonderlijke gevallen of bij een grote nood kan het zijn dat vrijwilligers voor minder lange tijd worden geaccepteerd.

Vrijwilligers in het operatiekwartier kunnen vaak al voor twee weken terecht.

Jazeker! Het meerendeel van onze vrijwilligers is zelfs niet medisch opgeleid. Zij werken in de keuken of bijvoorbeeld in de machinekamer, de beveiliging of als deck-officier. Een ziekenhuisschip draaiende houden vraagt veel meer ondersteuning dan men soms denkt.

Ook woont u als vrijwilliger aan boord van het schip en en dat vergt ook de nodige organisatie. Dus; Ja, u kunt zeker bij ons terecht, ook wanneer u niet medisch bent opgeleid. We zien uw aanmelding graag tegemoet!

Wie vrijwilligerswerk aan boord van de Africa Mercy wil doen moet:
- 18 jaar of ouder zijn
- Engels kunnen spreken
- een voldoende fysieke conditie hebben
- instaan voor zijn/haar eigen reis-en verblijfkosten

Meer informatie hierover vind je in de functieomschrijving en sommige dingen hangen af van de job. Verder kan onze verantwoordelijke voor vrijwilligers, Luc Saelens, al uw vragen beantwoorden. U kunt hem bereiken via luc.saelens@mercyships.be

Samen met ruim 400 anderen werk je op ziekenhuisschip Africa Mercy in een Afrikaans land (of tijdens Shipyard) om met jouw talenten direct of indirect medische hulp voor mensen in armoede mogelijk te maken. Niet alleen het leven van de patiënten, maar ook jouw eigen leven wordt voorgoed veranderd door dit avontuur!

Als vrijwilliger solliciteer je op een vacature van één van de 150 posities aan boord. Mercy Ships werkt met vrijwilligers die geen salaris ontvangen. Iedereen betaalt zijn eigen kost en inwonen, reiskosten, vaccinaties en andere uitgaven.

Wat onze vrijwilligers zeggen

Ik dacht dat je een dokter of verpleegkundige moest zijn om te helpen in Afrika. Niets was minder waar bij Mercy Ships!

Deborah Beliën

In de operatiekamer heerst grote samenhorigheid en de medische zorg aan boord van het schip is gewoon topklasse!

Dr. Emil Sherif

Iedereen wil zijn uiterste best doen om de kwaliteit te verbeteren van het leven van de mensen die wij dienen

John Borrow

Het leven aan boord

Een nieuw huis

Wanneer je aan boord komt werken, verblijf je ook aan boord. Je nieuwe ‘huis’ deel je met meer dan 400 andere vrijwilligers. Elke hut aan boord is voorzien van een badkamer en een bureautje, een kast en natuurlijk een bed. Wanneer je alleen komt, verblijf je vaak in een hut met meerdere stapelbedden. Dit betekent dat je een ruimte deelt met 3 tot 9 anderen. Een klein aantal hutten is gereserveerd voor koppels.

Smakelijk

Aan boord krijg je elke dag 3 maaltijden. Het eten is gevarieerd en bestaat uit warme en koude maaltijden. Het departement ‘food services’ staat elke dag klaar om alle vrijwilligers en vertalers te voorzien van lekker eten. Mocht je zin hebben in eens iets anders, dan kan je tegen een kleine vergoeding snacks en andere lekkernijen in ons winkeltje of in het Starbucks Café halen.

Het comfort van thuis

Het schip is eigenlijk een klein dorp en voorziet in alles wat je mogelijk kan bedenken of nodig hebt. Er is een wasserette, kapsalon, een bank, fitnessruimte, loungeruimtes en zelfs een kliniek voor tandzorg en medische consultaties in geval van nood. Daarnaast is er vrijwel overal aan boord (incl. jouw hut) WiFi.

Avontuur

Hoe dan ook wordt dit een ervaring om nooit te vergeten. De vriendschappen die ontstaan aan boord zijn voor altijd. Om alle indrukken te kunnen verwerken kun je in het weekend eropuit met vrienden. Naar het strand, de markt of deelnemen aan een ‘Mercy Ministry’ waarbij je bijvoorbeeld een weeshuis of gevangenis bezoekt. Het contact met de lokale bevolking voegt een extra dimensie toe aan deze unieke ervaring die je nooit zult vergeten.

Kom ons team versterken

Helpen in België of aan boord in Afrika

In België of aan boord van het schip
Helpen kan overal. Niet iedereen kan gemakkelijk zijn valies pakken en naar Afrika afreizen. Gelukkig hebben we ook hier hulp nodig en we zien u graag ons team versterken.

Wij zijn dringend op zoek naar...

Op het schip werken meer dan 400 vrijwilligers. Om een ziekenhuis draaiend te houden zoeken we mensen met verschillende vaardigheden. Kijk eens naar de posities hieronder en wie weet zit daar iets voor jou bij.

Academy Principal

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: Academy
  • Commitment: 2 years
Contact

Dental Hygienist

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: Dental Services
  • Commitment: 2 weeks
Apply

IT Support Specialist

  • Location: Africa Mercy
  • Departement: IT Department
  • Commitment: 3 months
Apply

Al eerder met ons meegeweest?