Khoudia Mercy Ships

Khoudia was tien jaar oud toen er langzaam een bult op haar wang ontstond. Acht jaar lang bleef de gezichtstumor groeien. Khoudia’s hoop ebt langzaam weg, totdat ze hoort over het werk van Mercy Ships.

Mariama Mercy Ships

Een onverwachte ontmoeting bracht hoop voor Mariama uit Senegal

Toen mama Sifaye na vier zonen van haar dochter Mariama beviel, verheugde ze zich erop het meisje te zien opgroeien tot een sterke, onafhankelijke vrouw. Maar toen Mariama 4 jaar oud was, begonnen haar benen naar buiten te buigen. Sifaye: ‘Toen ik haar benen zo zag, maakte ik me grote zorgen.’

Mame Diarra Mercy Ships

Baby Diarra werd geboren met een dubbel gespleten lip

Wat voor mama Ndiate het mooiste moment van haar leven moest zijn, sloeg plots om in een ware nachtmerrie. Haar baby Diarra werd geboren met een dubbel gespleten lip. Mama Ndiate is kapot van verdriet. “Mijn baby kan nauwelijks drinken met haar misvormde mondje.”

Mossane Mercy Ships

Licht in de duisternis voor Mossane

Mossane is vier jaar en door cataract blind geboren. Haar papa is haar grote held. Bij hem voelt ze zich veilig. Hij zou zó graag zijn lieve dochter haar zicht teruggeven. Met haar handen en tastzin kon Mossane zich goed redden, maar vanwege haar vertroebelde zicht was ze verlegen en trok ze zich vaak terug. Haar ouders waren 'haar ogen', en vier jaar lang was het hun grootste wens dat Mossane's gezichtsvermogen zou worden hersteld.

Charity Mercy Ships

Ontdek hoe Sylvester het leven van Charity redde

Dertien jaar geleden kreeg Charity een vreemde knobbel op haar kin, die zienderogen groeide. De jonge vrouw was diep ongelukkig en ten dode opgeschreven. Sylvester, een medewerker van een plaatselijke hulporganisatie die toevallig in haar dorp was, stelde voor om Charity naar een ziekenhuis te brengen. Maar Charity en haar familie kozen ervoor om een behandeling op te starten bij de plaatselijke kruidenman. Die kon haar echter niet helpen.

Marieme Mercy Ships

De 6 kinderen van Marieme kregen een operatie boord van de Africa Mercy

Marieme zocht met haar 6 kinderen - 4 meisjes en 2 jongens - hulp aan boord van ons ziekenhuisschip. De broertjes en zusjes leden allemaal aan syndactylie, een aandoening waarbij de vingers en/of tenen aan elkaar zijn vastgegroeid.

Sambany Mercy Ships Patiënt

Sambany werd verlost van een enorme tumor dankzij een operatie op ons ziekenhuisschip

30 lange jaren had de vreselijke tumor op het gezicht van Sambany gewoekerd. Dag na dag had het tumorweefsel zich dieper in zijn kaak, hals en nek vastgebeten. Zijn leven was in gevaar en we moesten dringend ingrijpen.

Mercy Ships Campagne 2022

Doe een gift voor een kind als Fita

Fita (5 jaar) had een grote, woekerende tumor in zijn aangezicht. Hij werd overal aangestaard en uitgesloten. Medische hulp was onbereikbaar en onbetaalbaar. Zonder operatie zou Fita sterven.

Natou Mercy Ships

Natou’s levensbedreigende tumor werd verwijderd

Natou is een 10-jarig meisje uit Guinee. Een levensbedreigende tumor kwelde haar mooie gezichtje. Het begon als banale tandpijn die niet behandeld werd toen Natou nog een kleuter was. Door een infectie ontaardde die in een afschuwelijk abces.