Danielle De Paepe Mercy Ships

Danielle: Je maakt kennis met verschillende culturen en nationaliteiten, elk met hun eigen verhaal. Ontzettend boeiend en verrijkend!

Danielle De Paepe, vrijwilligster in de eetzaal van de Global Mercy, aan het woord

Mijn naam is Danielle De Paepe, 61 jaar, moeder van 2 zonen en omi van een kleindochter van 3 maanden. Meer dan 30 jaar werkte ik als boekhoudkundig medewerker op het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Dit is een internationale wetenschappelijke instelling die de meesten onder ons kennen als vaccinatiecentrum voor reizen naar het buitenland, maar waar ook artsen en verpleegkundigen vanuit tropische landen werken en studeren.

Zelf heb ik binnen mijn gezin ervaren hoe belangrijk het is om geneeskundige hulp te krijgen. Mijn echtgenoot, een verpleegkundige, stierf jong en mijn jongste zoon heeft als 13 jarige een zware medische behandeling doorstaan. Via de media maakte ik enkele jaren geleden kennis met de werking van Mercy Ships. Gratis medische hulp verschaffen in Afrika met behulp van vrijwilligers: dat vond ik een mooi initiatief!

(Lees verder onder de foto)

Unknown

Vrijwilligers Danielle De Paepe en Peter Hermans samen met twee collega’s uit Zweden en de UK op de Global Mercy.

Aanmelding

Toen er onverwacht een einde aan mijn loopbaan kwam, wilde ik het idee om me als vrijwilliger aan te melden concreet maken. Ik schreef me in voor een infodag en kwam zo in contact met Luc en Anita Victoor, die reeds eerder een missie hadden meegemaakt als vrijwilligers in de keuken aan boord van de Africa Mercy. Mede dankzij hun enthousiasme en steun kwam ik door de aanmeldingsprocedure.

Doorzetten was de boodschap, want er wordt wel wat info en motivatie van je verwacht. Ik werd aanvaard en opgenomen in de Talent Pool. Afwachten dus. Maar toen was covid daar, waardoor Mercy Ships zijn missie in 2020 in Senegal even moest stopzetten.

Eetzaal

Sinds enkele jaren was de bouw van een tweede schip, de Global Mercy, opgestart. Toen in augustus 2021 het bericht kwam dat het schip in september naar Antwerpen zou komen om het ziekenhuisgedeelte verder af te werken, stuurde ik een mail om te melden dat ik op slechts 9 km woonde van de plek waar het schip zou aangemeerd liggen.

Twee dagen na aankomst in Antwerpen, op 14 september 2021, ging ik aan boord en startte ik als vrijwilliger in de eetzaal. Een indrukwekkende ervaring! Als vrijwilliger in de eetzaal zorg je ervoor dat de crew 3 keer per dag van een verzorgde maaltijd kan genieten in een aangename en nette omgeving. Enkele honderden mensen: dat zijn vele borden, bestek, tafels, koffie,… Fysiek zwaar werk dus, maar het enthousiasme en de dankbaarheid van de vele vrijwilligers verlichten het werk.

(Lees verder onder de foto)

Danielle De Paepe, vrijwilligster bij Mercy Ships.

Vrijwilligster Danielle aan boord van de Global Mercy.

Nieuwe missie van 5 maanden

Je maakt kennis met verschillende culturen en nationaliteiten van over heel de wereld, elk met hun eigen verhaal. Ontzettend boeiend en verrijkend. Ondertussen ging ik al aan boord van het ziekenhuisschip in Antwerpen, Rotterdam, Tenerife en Dakar. Ik heb daar reeds vele mensen ontmoet waarvan er een paar vrienden voor het leven zijn geworden.

Sinds 3 weken ben ik terug aan boord van de Global Mercy in Senegal, en dit keer voor een derde periode van een vijftal maanden. Deze keer is het ziekenhuisschip in ‘field service’ en dus operationeel. Weer een nieuwe ervaring! Ik werk in de eetzaal met de day crew: lokale mensen, dikwijls hoog opgeleid, die samen met ons het project steunen. Wil je ook deel uitmaken van dit alles? Start je aanvraag, spring en kom! Ik garandeer je een unieke ervaring.

> Heb jij net als Danielle zin in een buitengewone ervaring als vrijwilliger bij Mercy Ships? Kijk hoe jij kan helpen.