Guido Raats Mercy Ships

Vrijwilliger Guido: Het geeft veel voldoening om mee te werken aan het doel van Mercy Ships

Guido Raats, vrijwillig Project Assistant op de Global Mercy, aan het woord

Ik ben Guido, 64 jaar, gehuwd en vader van 3 zonen, 3 schoondochters en opa van 4 kleinkinderen. Beroepsmatig heb ik als verpleegkundige altijd al dringende medische hulp verleend, enerzijds op de dienst spoedgevallen en ook bij de ziekenwagendienst van de brandweer. Mercy ships had al een hele tijd geleden mijn aandacht getrokken, nog voor Cath Luyten ambassadrice werd. Ik vermoed dat het een campagne was die mijn aandacht trok en me ertoe heeft aangezet om donateur te worden.

Geld geven is één optie, jezelf inzetten op missie is een andere optie. Ik twijfelde eerst omdat ik nog aan het werk was. Maar toen de Global Mercy naar Antwerpen kwam voor de verdere afwerking, was ik met pensioen. Ik was onmiddellijk enthousiast om mee te werken en kon aan de slag als Project Assistant.

(Lees verder onder de foto)

Guido Raats Mercy Ships

Vrijwilliger Guido ging als Project Assistant aan de slag op de Global Mercy.

Project Assistant

Als Project Assistant ben je eigenlijk een manusje van alles. Dat kwam me goed uit omdat ik van jongs af een aantal technische vaardigheden heb ontwikkeld in de constructie en bouw. Ook leuk aan deze functie was de variatie aan jobs over het hele schip. Maar ook de nieuwe vriendschappen met de andere vrijwilligers en de voldoening en waardering die je ervaart maken het de moeite waard. De grootste voldoening komt door mee te kunnen werken aan het ultieme doel van Mercy Ships: kwaliteitsvolle zorg brengen naar Afrika. Dat is alleen mogelijk door al de vrijwilligers die hieraan meewerken.

Verschillende profielen

Je kan solliciteren voor vele functies aan boord, binnen maar ook buiten je professionele vaardigheden. Dat laatste heb ik gedaan. Ik solliciteerde voor een technische functie en dit als verpleegkundige. Maar ook in de huishouding en in de eetzaal zijn er tientallen mogelijkheden voor mensen die hun profiel niet terugvinden in de vacatures. Met een korte training kan je zo mee in het team!

Elke job aan boord wordt bovendien echt gewaardeerd. Iedereen is super vriendelijk en is er al een irritatie, dan wordt die snel uitgeklaard. Na mijn eerste vrijwilligerswerk op de Global Mercy in Antwerpen ben ik nog 2 periodes naar Tenerife gereisd met mijn vaste ‘werkmakker’ Bruno. Telkens je aan boord komt, leer je nieuwe mensen van over heel de wereld kennen en zie je ook een aantal oude bekenden terug die je warm ontvangen. Natuurlijk zoeken de Belgen elkaar iets makkelijker op, maar niemand wordt uitgesloten.

(Lees verder onder de foto)

Guido Raats, vrijwilliger op de Global Mercy van Mercy Ships.

Guido aan het werk met collega-vrijwilliger en vriend Bruno.

Prachtige ervaring

Als je tijdens je dienstperiode het beste van jezelf geeft, zeker tijdens een field service, kom je met een prachtige ervaring terug thuis. Geen enkel reisbureau kan je een ervaring als deze aanbieden. En na mijn 3 voorbije opdrachten in Europese havens, zou ik me in de toekomst graag ook eens engageren tijdens een werkperiode in Afrika. Ik volg de nieuwe vacatures op en kijk ernaar uit om snel opnieuw aan boord te kunnen gaan van de Africa Mercy of de Global Mercy.


Over de functie Project Assistant:

Als Project Assistant ben je verantwoordelijk voor:

• De installatie en/of aanpassing van apparatuur aan boord
• Assisteren bij structurele, mechanische en elektrische installaties en/of aanpassingen
• Waar nodig assisteren bij algemeen onderhoud

Is deze functie iets voor jou? Laat het ons weten via vrijwilliger@mercyships.be


> Heb jij net als Guido zin in een buitengewone ervaring als vrijwilliger bij Mercy Ships? Kijk hoe jij kan helpen.