Ontdek de Global Mercy

Maak kennis met het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. En meteen ook het eerste dat speciaal voor dat doel gebouwd wordt. Een fantastische levensreddende droom die werkelijkheid wordt. Met de komst van de Global Mercy verdubbelde de capaciteit van Mercy Ships ruimschoots. Dat zijn meer dan twee keer zoveel mensen die een levensreddende operatie of behandeling krijgen. En dit voor de komende 50 jaar!

Een nieuw schip, een bijzondere toekomst

De Global Mercy is 174 meter lang en 28,6 meter breed. Het schip telt 12 dekken. Het wordt uitgerust met een operatiekwartier met 6 volwaardige operatiezalen en 199 ziekenhuisbedden. Daarnaast zijn er ook een labo, klaslokalen, een auditorium en alle medische apparatuur om de patiënten een kwalitatieve zorg te verlenen.

Global-Mercy-Infographic 3

De Global Mercy in cijfers

Global Mercy
Lengte174 m
Breedte28,6 m
Bruto tonnage37.000
Bouw2021, Tianjin Xingang, China
RegistratieMalta
Bemanningscapaciteit641
Aantal dekken12
Hoofdmotoren4 x Wartsila 6L32 – 2 x ABB Azipul Pods
Diepgang6,1 m

Een sterk staaltje techniek ten dienste van de allerarmsten

In arme landen, vooral in Afrika, heeft een groot deel van de bevolking geen toegang tot betaalbare en goede medische zorg. Hierdoor groeien aandoeningen, die eigenlijk gemakkelijk kunnen behandeld worden met een chirurgische ingreep, vaak uit tot verminkende en zelfs dodelijke letsels.

Op de Global Mercy kunnen kinderen zoals Houleye geopereerd worden. Deze operatie was nergens in haar land mogelijk. Dankzij Mercy Ships werd zij volledig gratis behandeld.

Houleye Mercy Ships
Global Mercy

Een thuis voor meer dan 600 fantastische vrijwilligers

Elke dag verbeteren en redden onze gemotiveerde vrijwilligers ingrijpend de levens van mensen in extreme armoede. Met hun inzet maken zij een grote impact in de wereld en brengen ze veranderingen teweeg die mensen hun leven lang vooruit helpt.

Ook u kan daar deel van uitmaken, zelfs als u geen medicus bent. Dat kan voor korte of lange termijn, als mecanicien, chirurg, zeeman of verpleegkundige en nog veel meer.

De Global Mercy maakt een blijvende impact in 3 stappen

De Global Mercy is het ‘partnerschip’ van de Africa Mercy. Met nog meer plaats voor patiënten en medische teams. Een nieuw schip met voor Mercy Ships ontelbare nieuwe kansen om te bouwen aan duurzame gezondheidszorg in Afrika.

  1. Door directe medische zorg en chirurgie aan te bieden aan patiënten.
    Onze hulpverlening richt zich op de volgende chirurgische specialisaties: tumoren verwijderen, orthopedie, reconstructieve plastische chirurgie, cataract, algemene chirurgie, tandheelkunde en fisteloperaties.
  2. Door lokale gezondheidswerkers op te leiden en te begeleiden.
    Het doel van Mercy Ships is het trainen van medische professionals om zowel de infrastructuur als de kwaliteit van de plaatselijke gezondheidszorg op een hoger niveau te krijgen.
  3. Door de plaatselijke infrastructuur te renoveren en uit te bouwen.
Op de Global Mercy zullen patiënten als Sekouba een gratis operatie krijgen.
Patiënten van Mercy Ships zullen op de Global Mercy een operatie krijgen.

Een verdubbeling van capaciteit en hoop

Het verhaal van Mercy Ships begon met een droom: met een schip medische zorg brengen naar waar de nood het hoogst is. Op 7 juli 1978 kocht onze oprichter Don Stephens het eerste schip aan: de M/V Victoria. Dit oude zeeschip werd op 4 jaar tijd door vrijwilligers helemaal omgebouwd tot een drijvend ziekenhuis en kreeg de naam Anastasis.

De Mercy Ships vloot, waarvan de oudere schepen inmiddels uit de vaart zijn, omvatte na de Anastasis de Island Mercy, de Caribbean Mercy en ons huidige ziekenhuisschip: de Africa Mercy.

Bouwen aan een droom die werkelijkheid wordt

Met de bouw van de Global Mercy willen wij samen met onze trouwe donateurs, partners, sponsors en vrijwilligers het verschil blijven maken voor duizenden mensen in de armste landen van Afrika. Niet alleen in de nabije toekomst, maar nog decennia lang.

De bouw van de Global Mercy is het antwoord van Mercy Ships op de cruciale behoefte aan veilige en toegankelijke medische zorg in Afrika. Met 6 operatiekamers en 199 beschikbare bedden, werd met de komst van ons nieuw ziekenhuisschip onze medische capaciteit meer dan verdubbeld. De Global Mercy en de Africa Mercy worden vandaag samen ingezet, waardoor wij gelijktijdig in twee landen actief kunnen zijn.

Voor het ontwerp en de bouw van de Global Mercy bundelde Mercy Ships zijn krachten met Stena RoRo uit Zweden. Het schip werd in China gebouwd door de China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) in de scheepswerf van Tianjin Xingang. De Global Mercy is het grootste private ziekenhuisschip ter wereld en is operationeel sinds 2022.