Team Navigator

Team Navigator: naar Mongolië ten voordele van Mercy ShipsDrie vrienden die samen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen gestudeerd hebben gingen de uitdaging aan. Zij waagden zich aan De Mongol Rally: een twee maanden durende tocht met als bestemming Mongolië. Na een zinderende sponsortocht van 18.000 kilometer bereikten de drie avonturiers op 5 september de finish in Oelan-Oede.

“Met dit avontuur willen we mensen bewust maken van het fantastische werk dat Mercy Ships levert en anderen inspireren om net zoals ons een actie op poten te zetten”

De Mongol Rally: veilig tot in Mongolië (en terug)

De uitdaging startte op 21 juli 2019 Praag. Aankomst was toegelaten tussen 14 augustus en 16 september in de Russische stad Oelan-Oede. Olivier Lenaerts, Elias Vanhaverbeke en Miguel Timmermans doorkruisten tijdens dit avontuur maar liefst 18 landen: Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Servië, Roemenië, Bulgarije, Griekenland, Turkije, Georgië, Armenië, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgistan, Kazachstan, Mongolië en Rusland.

Na aankomst in Oelan-Oede reden Elias, Miguel en Olivier met dezelfde wagen terug naar België. Ze kwamen op 10 september veilig en wel aan.

Fiat Panda

Het reglement bepaalt dat de motorinhoud van het voertuig beperkt moet zijn tot een volume van 1,2 liter. De voertuigen die deelnamen aan de tocht waren dus per definitie klein. Team Navigator koos voor een Fiat Panda 4×4 Climbing, bouwjaar 2005.

Mercy Ships

Het doel van dit avontuur was om veilig tot in Mongolië – en terug – te geraken en onderweg een mooi bedrag in te zamelen voor Mercy Ships België. Olivier, Elias en Miguel wilden onze organisatie niet alleen financieel steunen, maar ook graag wat meer in de kijker zetten. “We willen de buitenwereld bewust maken van hun goede werk en we zouden graag anderen inspireren om net als wij een uitdaging aan te gaan ten voordele van Mercy Ships.”

Het team

Elias (23) uit Ieper studeerde vorig jaar af. Momenteel heeft hij zijn vaarbevoegdheid als stuurman aan boord van commerciële schepen. In een recent verleden trok hij liftend door heel Europa. Zijn troeven zijn teamwork, doorzettingsvermogen en ondernemingszin.

Miguel (23), afkomstig uit Scherpenheuvel, is een ervaren navigator met een passie voor de maritieme wereld, auto’s en oldtimers. Zijn interesse voor de maritieme wereld heeft zich voortgezet in een studie aan de Hogere Zeevaartschool en nu ook in een vervolgmaster Maritieme Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen.

Ook voor Olivier (22) uit Genk zijn internationale grenzen en wateren allesbehalve vreemd. Dit jaar zal ook hij in het kielzog van zijn teamleden afstuderen aan de Hogere Zeevaartschool te Antwerpen. Hij reisde van de noord- tot de zuidpool, van het oosten tot het westen. Maar in Centraal-Azië had Olivier tot deze zomer nog geen voet aan wal gezet.

Interview met Elias, Miguel en Olivier: