Djenabou met tumor gespeigeld

Een tumor die doorweegt

Verstopt onder een kleurrijk versierde sjaal, groeide bij Djenabou al 18 jaar lang een enorme tumor. Al meer dan de helft van haar leven draagt ze het gewicht ervan, een gewicht dat niet enkel fysiek doorweegt.

Druk op luchtwegen

Door de tumor voelt Djenabou zich een gevangene. Een gevangene onder het gewicht dat haar verhindert om te trouwen, verhindert om haar droom van naaister waar te maken. Het gewicht verplicht haar om altijd haar gezicht te verstoppen, bang voor wat de mensen over haar zouden zeggen.

Djenabou met een kleurrijke sjaal over haar grote tumor

Djenabou is erg bedreven in het verbergen van haar gezwel.

Het begon nochtans klein, met een bobbeltje in de hals. Maar die bobbel bleef maar groeien door een gebrek aan betaalbare hulp. Met als gevolg het huidige gezwel, dat voortdurend op haar luchtwegen drukt. Ademen is moeilijk en ze heeft aldoor erg pijnlijke hoestbuien.

Ze wordt bovendien overal afgewezen en nagestaard. Ze wil graag trouwen en een gezin stichten, maar niemand wil met haar omgaan. Ze droomt ervan een naaiatelier te starten. Haar onbeweeglijke nek verhindert haar om lang door te werken en schrikt potentiële klanten af. Momenteel verhuurt ze een fiets aan iemand die er op zijn beurt taxidiensten mee verleent. Dat stelt haar in staat om te overleven.

Lichtpunt

Wanneer Djenabou hoorde dat Mercy Ships in Kameroen was, zag ze voor de eerste keer sinds ze het gezwel kreeg een lichtpuntje in haar leven. Ze durft voor het eerst in lange tijd te hopen.

Als ze droomt van een leven zonder het gezwel, heeft Djenabou het niet eens over haar pijn. “Ik zal eindelijk vrij zijn”, zegt ze met een bescheiden glimlach om de lippen. “Vrij om naar buiten te gaan zonder me te moeten verstoppen. Voor het eerst in meer dan 18 jaar.”

U kan Mercy Ships helpen om Djenabou te bevrijden van haar gezwel. Een weldoener verdubbelt elke gift van de maand juni, en de tijd dringt voor Djenabou. Doneer via de knop rechtsbovenaan en ondersteun Mercy Ships om elke dag levens te redden.