Regina Caeli Mercy Ships

Regina Caelilyceum zamelt geld in voor Mercy Ships

Op het Regina Caelilyceum in Dilbeek werd enkele jaren geleden het SOS-comité opgericht. Dat is een groep van leerlingen die zich inspannen voor een goed doel dat ze zelf in september kiezen. Dit jaar werd ervoor gekozen om de opbrengst te doneren aan Mercy Ships.

Het SOS-comité werd destijds opgericht door de school om het maatschappelijk engagement bij hun leerlingen te verhogen en van iedereen een sociaal bewogen persoon te maken. Mercy Ships brengt via schepen medische zorg naar de armste delen van de wereld.

Zo’n 80% van de wereldbevolking woont op minder dan 150 km van een haven waardoor een schip de snelste en goedkoopste manier is om patiënten te bereiken. “Om op zoveel mogelijk plaatsen te kunnen aanmeren is Mercy Ships op zoek naar giften”, klinkt het bij de leerlingen van RC. “Daarom willen wij in juni een mooie som geld doneren. Als leden van het SOS-comité hebben we al verschillende acties op touw gezet zoals een Valentijnsactie en een cakeverkoop. Afgelopen week kon iedereen een stukje zelfgemaakte cake kopen in de tuin. Er volgen zeker nog gelijkaardige acties om het spaarpotje te vullen.”