Bike for Africa brussels airlines voor mercy ships fietsen voor het goede goel header 1

Bike for Africa 2018

Vijftien bedrijfsleiders en veertig personeelsleden van Brussels Airlines fietsen van 1 tot 7 maart doorheen Kameroen. Dat doen ze tijdens Bike for Africa, een inzamelevenement ten voordele van Mercy Ships dat Brussels Airlines organiseert.

Onder meer Jacques Vandermeiren (CEO Havenbedrijf Antwerpen), Mark De Smedt (Adecco Group), Bob Verbeeck (Golazo) en Jean-Paul Philippot (CEO RTBF) trotseren vier dagen zand, bergen en jungle op hun stalen ros. Zanger Piet Goddaer, beter bekend als Ozark Henry, fietst ook mee. Elke dag leggen de deelnemers ongeveer 80 km af, over grotendeels onverharde wegen. Eindigen doen ze in Douala, Kameroen, waar het ziekenhuisschip van Mercy Ships momenteel voor anker ligt.

Bike for Africa brussels airlines voor mercy ships fietsen voor het goede goel gallery 03 1

Foto van Bike for Africa 2016. Daarbij fietsten de deelnemers doorheen Senegal en Gambia.

Authentiek Kameroen

Volgens de CEO van het Havenbedrijf Antwerpen Jacques Vandermeiren wordt Bike for Africa een uitgelezen kans om het authentieke Kameroen te ontdekken. “We fietsen door het binnenland, wat ons de kans geeft de kleine dorpen te zien en de lokale bevolking te ontmoeten. Je kan geen beter beeld krijgen van een situatie dan door directe dialoog met de man in de straat. Ik kijk er erg naar uit om Afrika eens in dit daglicht te zien.”

In totaal verzamelde Brussels Airlines €200 000 met Bike for Africa, waarvan het grootste deel naar Mercy Ships gaat. Aansluitend op de fietstocht bezoeken de deelnemers het grootste private ziekenhuisschip ter wereld, de Africa Mercy. Aan boord zal Brussels Airlines een cheque van het ingezamelde geld overdragen aan Mercy Ships. Drie andere organisaties mogen ook rekenen op steun. Foumbot, een technische school in Kameroen, Eindelijk, een dagcentrum in Buggenhout voor personen met een hersenletsel en Samarcande in Etterbeek dat steun biedt aan kinderen en families in problematische situaties.

Deelnemers laten zich sponsoren voor hun kilometers en de b.foundation van de luchtvaartmaatschappij draagt ook een steentje bij aan het ingezamelde bedrag. Brussels Airlines heeft al langer een partnerschap met Mercy Ships maar dit jaar doen ze met Bike for Africa een extra inspanning om hun engagement in de verf te zetten.

Brussels Airlines organiseert Bike for Africa om de twee jaar. De luchtvaartmaatschappij doet dat om iets terug te geven aan Afrika, een continent van groot belang voor de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines stelt er meer dan 500 mensen te werk op 24 bestemmingen.

Groepsfoto

De CEO’s bij vertrek in de luchthaven met onze vrijwillige voorzitter Bert van Dijk.