• Banner_DEF

Campagne 2020

In België worden elk jaar zo’n 200 kinderen geboren met een gespleten lip en/of een gespleten verhemelte. Hier worden de lip en het gehemelte zo snel mogelijk operatief gesloten. Maar voor de allerarmsten in Afrika ligt dat anders. Veel ouders kunnen zo’n operatie niet betalen. Hun kinderen worden slachtoffer van ondervoeding en sociale uitsluiting met soms de dood als gevolg.

Tijdens onze eindejaarscampagne vragen we aandacht voor kinderen die – zoals Aminata en baby Paul – geboren worden met een gespleten lip en geen toegang hebben tot medische hulp.

Mercy Ships geeft deze kinderen een glimlach en een toekomst door hen te opereren op een ziekenhuisschip met 450 fantastische vrijwilligers, dokters en verpleegkundigen aan boord. Om dit te kunnen blijven doen, hebben we uw hulp nodig.

♥ Met dank aan Select HR

Beluister onze radiospot

Aminata kreeg een gratis operatie en een nieuwe toekomst

Aminata was een lief, verlegen meisje van 8 jaar oud, maar door ondervoeding leek het alsof ze nog maar 4 is. Als mensen naar haar keken houdde ze vlug haar hand voor haar mond. Eten deed ze alleen als ze helemaal alleen was. Zodra er anderen bij waren, weigerde ze om ook maar iets in haar mond te stoppen. De schaamte overheerste.

Het verhaal van Aminata is ook onze ambassadrice Cath Luyten tot op vandaag bijgebleven.

Aminata Mercy Ships
Baby Paul

Baby Paul werd gered van de hongerdood na een operatie op ons ziekenhuisschip

De geboorte van Paul was voor zijn mama een ware nachtmerrie. Pauls gezicht was vreselijk misvormd. Zijn lip en gehemelte waren gespleten en verbonden met zijn neus.

Door zijn misvorming kreeg baby Paul geen druppel melk naar binnen. Zijn mama Françoise was radeloos en bang. Haar zoontje was ernstig ondervoed en zonder operatie zou hij sterven.

Mercy Ships verdubbelt hoop en genezing met gloednieuw ziekenhuisschip

Maak kennis met de Global Mercy, het grootste private ziekenhuisschip ter wereld. En meteen ook het eerste dat speciaal voor dat doel gebouwd wordt. 

Met de Global Mercy verdubbelt de capaciteit van Mercy Ships ruimschoots. Dat zijn meer dan twee keer zoveel mensen die een levensreddende operatie zullen krijgen.

Campagne Mercy Ships

Steun onze campagne

Tijdens onze eindejaarscampagne vragen we aandacht voor kinderen die – zoals Aminata en baby Paul – geboren worden met een gespleten lip en geen toegang hebben tot medische hulp. We doen dit met de steun van onze trouwe ambassadrice Cath Luyten. Zij vormt samen met de kleine Aminata het campagnebeeld.

Wil je onze campagne graag mee ondersteunen? Elke gift is meer dan welkom en helpt ons om kinderen als Aminata en baby Paul een nieuw leven te schenken.

Ontdek de meest recente artikels en reportages over Mercy Ships in de media