Partners Mercy Ships Jacques

Jacques Vandermeiren draagt Mercy Ships een warm hart toe


CEO van het Havenbedrijf Antwerpen Jacques Vandermeiren draagt Mercy Ships een warm hart toe. Vanuit het Havenbedrijf – al jaren een trouwe partner die benefietacties organiseert – en vanuit zijn eigen persoonlijke ervaring.

“Als CEO van het Havenbedrijf bezoek ik havensteden vooral vanuit een economisch perspectief. Tijdens Bike for Africa ontdekte ik Afrika op een heel andere manier en besefte ik nog meer hoe groot de nood is aan medische hulp. Mijn echtgenote hielp zelf als vrijwilligster toen het ziekenhuisschip de Africa Mercy in Douala lag. Ze was zeer onder de indruk van wat zij daar zag en van het impactvolle werk van Mercy Ships”, aldus Jacques Vandermeiren.

“Afrika is economisch belangrijk voor de haven van Antwerpen en het Havenbedrijf wil graag ondersteuning bieden waar het kan, om het potentieel van Afrikaanse havensteden mee te helpen ontwikkelen. De broodnodige medische hulp die Mercy Ships biedt aan de allerarmsten laat een duurzame impact na en biedt de mogelijke toekomstperspectieven.”


Duurzaam ondersteunen

“Het Havenbedrijf organiseert al sinds een aantal jaren verschillende benefietacties voor Mercy Ships. Schepen Marc Van Peel is hier in 2015 mee gestart”, zegt Jacques Vandermeiren. “Vorig jaar bijvoorbeeld organiseerden we onder andere een fundraisingdiner voor bedrijven en vanwege het grote succes zullen we dit in de toekomst opnieuw plannen. Ons Havenhuis opende ook zijn deuren voor de tentoonstelling ‘Stories of Mercy’, die bezoekers meenam in de wereld van Mercy Ships, alsook de fototentoonstelling ‘People of Mercy’ van Stephan Vanfleteren.”

“Mijn echtgenote hielp zelf mee als vrijwilligster toen het ziekenhuisschip de Africa Mercy in Douala lag. Ze was zeer onder de indruk van wat zij daar zag en van het impactvolle werk van Mercy Ships.”

Vrouw Jacques Vandermeiren Mercy Ships

“Het indrukwekkende verhaal van Mercy Ships leeft ook binnen de havengemeenschap. We zullen ons in de toekomst blijven inzetten om deze organisatie duurzaam te ondersteunen. Ik raad mensen aan om, als ze de kans hebben, het zelf met eigen ogen te ontdekken. Want je kunt vanop een afstand wel meekijken maar pas wanneer je het zelf ziet, besef je echt welke impact Mercy Ships heeft.”