MSC Mercy Ships Partner

De lokale en wereldwijde steun van MSC aan Mercy Ships

Al 12 jaar werkt de grootste containerrederij ter wereld samen met Mercy Ships aan de missie om hoop en genezing te brengen aan de allerarmsten in Afrika.

MSC (Mediterranean Shipping Company) speelt een cruciale rol in de internationale handel en logistiek met een uitgebreide vloot containerschepen en een wereldwijd netwerk aan routes. MSC is ook een essentiële schakel in de missie van Mercy Ships. Het werk van Mercy Ships in Afrika brengt met zich mee dat grote hoeveelheden essentiële voorraden van over de hele wereld naar dit continent moeten worden vervoerd.

Alleen met de juiste materialen die op het juiste moment worden geleverd kan Mercy Ships veilige chirurgie en opleidingen bieden. MSC Group en de MSC Foundation steunen Mercy Ships al 12 jaar lang door het vervoer van containers te sponsoren, containers beschikbaar te stellen en goederen naar Afrika voor hun rekening te nemen. 

En ook lokaal organiseert MSC Belgium diverse projecten om bij te dragen aan Mercy Ships. Het maritieme evenement ‘Overstag’, dat MSC Belgium in september 2023 organiseerde, lokte zo’n tweeduizend mensen uit de havengemeenschap. Voor deze editie had MSC Belgium een 75-tal bedrijven uit de haven bereid gevonden om mee hun schouders te zetten onder het maritieme evenement, waarvan de opbrengst naar een aantal goede doelen ging. 

Het resultaat was indrukwekkend en leverde een opbrengst van 25.000 euro op voor Mercy Ships. Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium, deelde zijn tevredenheid: “We zijn verheugd dat we met Overstag hebben laten zien wat we samen kunnen bereiken. Mercy Ships ligt ons nauw aan het hart en we zijn trots dat dit lokale evenement een extra bijdrage heeft kunnen opleveren, mede dankzij de betrokkenheid van de gehele maritieme sector in Antwerpen.”

MSC, Mercy Ships partner

Marc Beerlandt – CEO van MSC Belgium – overhandigt de cheque ter waarde van 25.000 euro aan Bert van Dijk – voorzitter van Mercy Ships – op het Charity Dinner in Zeebrugge.