Don Stephens ontvangt eredoctoraat voor jarenlange dienst met mercyships ziekenhuisschip header

Eredoctoraat voor Don Stephens

Oprichter Mercy Ships ontvangt Eredoctoraat
aan het Gordon College , Massachusetts (VS)

Don Stephens werd gelauwerd voor de oprichting van de wereldwijde liefdadigheidsinstelling Mercy Ships en zijn eigen voortrekkersrol van nagenoeg 40 jaar.

Don Stephens, oprichter van Mercy Ships, nam op zaterdag 20 mei het Eredoctoraat Doctor of Divinity aan het Gordon College in ontvangst tijdens een officiële ceremonie. Stephens sprak er ook op vrijdag een academische openingsrede uit naar studenten die dit jaar afstuderen. Stephens kreeg de erkenning van het Gordon College voor zijn lange staat van dienst en de diepgaande impact van Mercy Ships in de wereld door de inzet van ziekenhuisschepen die hoop en genezing brengen in de allerarmste landen.

Don Stephens richtte Mercy Ships op in 1978. Het was de realisatie van een droom die ingegeven werd door drie gebeurtenissen in zijn leven: de verwoestingen veroorzaakt door een orkaan in de Bahamas in 1964, de geboorte van zijn gehandicapt zoontje, John Paul, en een korte ontmoeting met Moeder Teresa. Zijn bezielde academische rede aan de studenten van het Gordon College verwees naar de aangrijpende herinnering aan de ontmoeting met Moeder Theresa in Calcutta. Stephens verwees naar haar prangende vraag van toen die zijn motivatie werd voor al die jaren dienst: “Waarom ben je wel geboren ?” Na Mercy Ships opgericht te hebben,verbleven Stephens en zijn vrouw Deyon met hun vier kinderen tien jaar aan boord van het eerste Mercy Ship, de Anastasis, vooraleer zich aan land te vestigen om de wereldwijde hulpverlening verder uit te bouwen.

“Wat als een origineel idee gestart was, heeft sindsdien invloed gehad op het leven van meer dan 2,5 miljoen mensen,” vermeldde Michael Lindsay de Voorzitter van Gordon College . “Vandaag de dag brengen de drijvende ziekenhuizen van Mercy Ships medische teams, steriele operatiekamers, zuiver water, en de noodzakelijke opleiding en middelen aan om diegenen die geen toegang hebben tot medische verzorging te behandelen. Het incarneert het voorbeeld door Jezus aan ons gegeven om hoop en genezing te brengen voor diegenen met de meeste nood. Het is aan het Gordon College ons voorrecht eer te betuigen aan de eenvoudige en royale ingesteldheid van Don Stephens, zijn nobel werk en zijn grote christelijke deugdzaamheid.”

“Het is inderdaad een hoge eer de eretitel van Doctor of Divinity vanwege het Gordon College in ontvangst te nemen, alsmede de studenten – toekomstige voortrekkers in opleiding – toe te spreken , ” liet Don Stephens, oprichter van Mercy Ships weten.

Sinds 1978 heeft Mercy Ships medische diensten en uitrusting verstrekt voor een waarde van $1.3 miljard. Dit behelst meer dan 84.000 levensbelangrijke heelkundige ingrepen in 55 ontwikkelingslanden. Ook heeft de organisatie ruim 40.000 medische verzorgers opgeleid in de landen die werden aangedaan zodat nadat het schip de haven verlaten heeft de verzorging verder kan gezet worden.

De eretitels en bekroningen die Stephen in ontvangst mocht nemen, omvatten de toekenning van de U.S. Congressional Gold Medal (2016); de Points of Light Award (2014); de Variety Club International Humanitarian of the Year (2009); de Commanders of the Republic Award, Republic of Benin (2009); en de Two Hungers Award (1989) van Food for the Hungry.