Port-of-Antwerp-Havenhuis-MercyShips-Stories-of-Mercy

Stories of Mercy – Tentoonstelling Mercy Ships

Port of Antwerp – Stories of Mercy

Port of Antwerp opent haar deuren voor Mercy Ships. ‘Stories of Mercy’ heet de gratis tentoonstelling over Mercy Ships die doorgaat in het nieuwe Havenhuis. Hierin ontdekt u waar Mercy Ships voor staat en stapt u mee in de wereld van onze patiënten en vrijwilligers. U ziet hoe Mercy Ships medische hulp brengt voor de allerarmsten en een duurzame impact nalaat in ontwikkelingslanden.

Praktische info tentoonstelling ‘Stories of Mercy’

De tentoonstelling loopt van 2 oktober t.e.m. 10 december in het Havenhuis. Hiermee krijgt u als bezoeker een overzicht van de organisatie Mercy Ships zelf. Locatie: Zaha Hadidplein 1, 2030 Antwerpen. Open elke maandag t/m vrijdag van 9 u. tot 17.30 u. In het weekend van 10 u. tot 16.30 u. alleen met vooraf aangekocht combi-ticket. (Zondagen 29 oktober en 26 november gesloten).
Tegelijkertijd loopt er in het binnenschip de Lauranda naast het steen de tentoonstelling ‘People of Mercy’. De internationaal bekende Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren exposeert met een aangrijpende reeks portretten in het ruim van het binnenschip de ‘Lauranda’ op de kade naast ‘Het Steen’. Hij maakte hiervoor een selectie uit zijn fotoreeks, waarmee hij de eerste prijs won in de categorie ‘Staged Portraits’ van de World Press Photo Awards, en vulde deze aan met een nieuwe selectie nooit geziene foto’s van patiënten van Mercy Ships.

Praktische info tentoonstelling ‘People of Mercy’

De tentoonstelling ‘People of Mercy’ van Stephan Vanfleteren loopt vanaf donderdag 5 oktober t.e.m. zondag 10 december van 13 u. tot 18 u in het ruim van het binnenschip de ‘Lauranda’, op de kade naast ‘Het Steen’, Maritiem Park te Antwerpen. Inkomprijs: 8 euro (volledig ten voordele van de medische zorg voor de patiënten van Mercy Ships)
Locatie: Maritiem Park – Jordaenskaai, 2000 Antwerpen. Een uitzonderlijke kans om het volledige maritieme park te bezoeken tijdens de duur van de foto-expositie, want speciaal voor de fototentoonstelling gaat het maritieme park in deze opstelling nog voor een laatste keer open voor het publiek. Open telkens do t/m zo 13.00 u. – 18.00 u.