Kom in actie marathon Julie

Julie loopt een marathon voor Mercy Ships

Op 28 april liep Julie in Antwerpen haar derde marathon en dat doet ze ten voordele van Mercy Ships. “Mensen die zich zoals jullie inzetten voor anderen, dat zijn voor mij ware helden. Daar zweet ik graag ettelijke liters voor.” Julie liet zich voor dit prachtige initiatief sponsoren door vrienden, familie en collega’s.

Julie, kan je een beetje meer over jezelf vertellen? Waar ben je zoal mee bezig?

“Ik ben een dertiger en ik woon in Antwerpen. Daar werk ik ook, op een toffe school (Pius X) waar ik al verschillende jaren Frans geef in de tweede graad van het middelbaar. Een job die niet altijd eenvoudig is, maar daardoor ook wel boeiend. En vooral: elk jaar zitten er echt schatten van leerlingen in mijn klassen. Bovendien heb ik heel wat sympathieke collega’s waarvan ik een heel aantal als echte vrienden beschouw. Ik zie ze graag, we lachen wel wat af en dat is in mijn ogen heel belangrijk.

Als persoon zou ik me goedlachs, geduldig, nieuwsgierig en soms koppig noemen. Ik ben nogal snel op mijn gemak, vlot in de omgang en kan redelijk goed relativeren. Ik loop uiteraard graag en doe ook regelmatig aan spinning. Zonder fiets zou ik maar moeilijk kunnen leven, maar ik kan ook genieten van eens stevig luieren in de zon.”

Hoe lang loop je al marathons?

“Ik loop volgende maand mijn derde marathon. Eigenlijk had ik niet gedacht dat ik er meer dan één zou lopen, maar om één of andere reden doe ik het telkens toch weer opnieuw. Nochtans denk ik dat het nu echt de laatste is, of toch zeker voor even. Ik heb elf jaar lang deelgenomen aan de Antwerp 10 Miles, maar de laatste jaren begon ik me wat te storen aan de drukte. Ik merkte bij mezelf ook de behoefte om eens verder te lopen.

Ik heb daarna vijf jaar meegedaan met de 20 km van Brussel ten voordele van andere goede doelen. Vanaf die dag denk ik: als ik dan toch loop, wil ik dat het ook voor iemand anders iets oplevert. Mensen zeggen me soms: “Loop eens mee in Berlijn of nog beter: New York. Die marathons zijn keibekend!” Dat zou inderdaad een onvergetelijke ervaring zijn, zeker en vast. Maar in Antwerpen voel ik me thuis. Ik loop door buurten waar vrienden en familie wonen. Om je een voorbeeld te geven: mijn grootmoeder van 86 jaar zit tijdens de marathon klaar in het bushokje voor haar appartement om me aan te moedigen. Het is heerlijk wanneer mensen die je kent je komen steunen, dat geeft je kracht. Bovendien moet je ook geen verre reis ondernemen. Na de inspanning ben je snel thuis en kan je snel nagenieten en rusten.”

Julie Van Heukelom

Hoe ben je in aanraking gekomen met Mercy Ships?

“Twee jaar geleden liep ik al voor het goede doel en nu was ik op zoek naar een nieuw goed doel. Mijn ma vertelde mij over Mercy Ships. Zij had jullie organisatie leren kennen via een reportage. Ik ben dan op de website gaan kijken en heb niet getwijfeld.”

Waarom Mercy Ships? Wat spreekt je aan in ons project?

“Mensen die zich zoals jullie inzetten voor anderen, dat zijn voor mij ware helden. Daar zweet ik graag ettelijke liters voor. Medische hulp overal ter wereld, gratis operaties, wonden helen en mensen helpen: wie kan daar geen supporter van zijn?”

Wat hoop je te bereiken met dit initiatief?

“Vorig jaar na de storting van het geld voor een ander goed doel ontving ik een bedankingskaart met de melding dat er door mijn loop 34 oorlogskinderen verder konden worden geholpen (naar school gaan, kledij, hygiëne). Dat vond ik zo heerlijk om te lezen! Ik stuurde dat bericht ook door naar mijn sponsors. Die waren ook echt onder de indruk en blij dat hun gift voor sommigen écht het verschil maakte. Ik hoop nu ook opnieuw bij te kunnen dragen aan het helpen van de medemens die een heel pak minder geluk kent. 42 km afzien is daartegenover maar een kleintje.”

Help ons helpen

Wil je Mercy Ships graag steunen? Bekijk snel hoe je mee het verschil kan maken met een gift, via je testament of met je bedrijf.