Bezoek Koningin Mercy Ships - Jonathan Ramael

Koninklijk bezoek op de Global Mercy

Wij zijn zeer vereerd met het bezoek van Hare Majesteit Koningin Mathilde aan ons nieuwe ziekenhuisschip – de Global Mercy – in de haven van Antwerpen op vrijdag 18 februari.

De koningin nam uitgebreid de tijd om in gesprek te gaan met enkele vrijwilligers van Mercy Ships en bezocht onder meer de ziekenhuisafdeling, de school en de brug van het schip de Global Mercy.

Het bezoek van HM Koningin Mathilde aan de Global Mercy is de ultieme erkenning voor de maandenlange inzet van de vele vrijwilligers en partners van Mercy Ships, die – sinds september vorig jaar – hebben meegeholpen met de inrichting van het grootste ziekenhuisschip ter wereld.

Met onder meer de installatie van de medische apparatuur en IT-systemen door honderden vrijwilligers, werd de Global Mercy in Antwerpen uitgerust om weldra dubbel zoveel hoop en genezing te brengen naar de armste patiënten in Afrika. En dit voor de komende 50 jaar.

Het koninklijk bezoek is tevens de bekroning van de samenwerking tussen Mercy Ships en Port of Antwerp, die de komst van het ziekenhuisschip gefaciliteerd heeft.

> Bekijk de eerste foto’s van het bezoek van de koningin op deze pagina