Africa Celebration Mercy Ships Belgium

Vier de Africa Celebration samen met Mercy Ships

Dit voorjaar komen Mercy Ships en een aantal belangrijke partners bij elkaar in Afrika. Samen beginnen we met een belangrijke stap om de toegang tot veilige chirurgie op het hele continent te verbeteren. De bijeenkomst staat in het teken van 30 jaar samenwerking, een grandioos feest dus! Verhalen van hoop en genezing en momenten van dankbaarheid uit deze 30 jaar zullen daarbij gedeeld worden. Ook biedt het de kans om vooruit te kijken naar een gedeelde visie voor de toekomst.

Tijdens de Mercy Ships Africa Celebration komen staatshoofden, diplomaten, medische topexperts en leiders uit de non-profitsector, het bedrijfsleven, de academische wereld en de maatschappelijke sector bijeen in Dakar, Senegal. Zij streven één doel na: het creëren van een plan naar veilige chirurgische zorg in Afrika voor 2030.

Dr. Pierre M’Pelé, directeur van het Mercy Ships-kantoor in Afrika: “We nodigen al onze partners uit het buitenland uit om dit feest samen met ons te vieren. Het wordt een feest om vooruit te kijken naar de toekomst.”

Van 4 tot 6 mei 2022: Internationaal symposium over de versterking van chirurgische, verloskundige en anesthesiologische zorg in Afrika voor 2030

Tijdens dit symposium werken staatshoofden, ministers van Volksgezondheid en deskundigen samen aan een 10-jarenplan voor de versterking van de zorg in Afrika. Van 4 tot 5 mei komt een groep wetenschappelijke deskundigen uit het hele continent bij elkaar om de resultaten van een studie van het chirurgische systeem in Afrika te bespreken. Op 6 mei komen de Afrikaanse ministers bijeen om het verslag door te nemen.

U bent uitgenodigd

U bent uitgenodigd om de volgende evenementen virtueel bij te wonen:

27 mei 2022: Aankomst van de Global Mercy in Dakar

De aankomst van de Global Mercy is een bijzonder moment in de geschiedenis van Mercy Ships. Onze twee schepen, de Africa Mercy en de Global Mercy, zullen voor het eerst samen zijn in Afrika.

> Schrijf je hier in en krijg de link voor dit event

30 mei 2022: Presidentieel gesprek

Afrikaanse staatshoofden, internationale leiders op het gebied van gezondheidszorg en vertegenwoordigers van Mercy Ships zullen bijeenkomen om te praten over gelijke toegang tot chirurgische, verloskundige en anesthesiologische zorg in Afrika. Dit gesprek wordt afgesloten met de ondertekening van de Verklaring van Dakar. Dit is een samenwerkingsverbintenis van de Afrikaanse naties om de toegang tot gezondheidszorg op hun hele continent voor 2030 te verbeteren. “We hebben acht jaar de tijd om de chirurgische gezondheidszorg in Afrika te optimaliseren”, zegt Dr. M’Pelé. “Laten we dit samen waarmaken!”

> Schrijf je hier in en krijg de link voor dit event

2 juni 2022: Inwijdingsceremonie van de Global Mercy

Na jaren van voorbereiding voegt de Global Mercy zich dit jaar bij de Africa Mercy in Senegal. Met de komst van de Global Mercy wordt de capaciteit en impact van Mercy Ships verdubbeld. De inwijdingsceremonie van ons nieuwe ziekenhuisschip zal op 2 juni plaatsvinden om 30 jaar impact te vieren, en alles wat nog komen gaat. Ook u bent van harte uitgenodigd, want dit had niet plaats kunnen vinden zonder de steun van onze trouwe sympathisanten.

> Schrijf je hier in en krijg de link voor dit event