Mercy Ships Academy

De Mercy Ships Academy: naar school op de ziekenhuisschepen van Mercy Ships

Op de ziekenhuisschepen van Mercy Ships werken en leven elk jaar honderden vrijwilligers. Sommige vrijwilligers gaan voor veertien dagen aan boord, anderen blijven er meerdere jaren met hun gezin. Op de schepen van Mercy Ships worden kinderen geboren. Zij groeien op aan boord en volgens les in de Mercy Ships Academy.

De Mercy Ships Academy is één school met meerdere locaties. De centrale administratie van de Academy is gevestigd in het Mercy Ships International Support Center in Lindale (Texas). Vanuit deze centrale vestiging ondersteunen de academiedirecteur, de adjunct-directeur en de data- en systeemmanager beide scholen op het gebied van werving en personeelsbezetting, toelating van studenten, beheer van accreditatienormen en curriculumontwikkeling.

Twee schepen, twee scholen, één missie

De Africa Mercy Academy bevindt zich aan boord van de Africa Mercy en biedt kwalitatief onderwijs aan de kinderen van de vrijwilligers op het ziekenhuisschip. De Africa Mercy Academy heeft een maximale inschrijving van 65 studenten van kleuterschool tot het laatste jaar secundair onderwijs. In de school werken 12 leraren onder leiding van de directeur.

Er zijn in totaal 9 klaslokalen, een bibliotheek, een computereiland, een academiekantoor, een laboratorium en een buitenspeelterras. Aangezien ook technologie een belangrijk aspect is voor ons academisch programma, kunnen studenten binnen de Global Mercy Academy genieten van interactieve digitale whiteboards in alle klaslokalen. Voor de studenten uit het secundair onderwijs zijn er laptops beschikbaar en WiFi-internet.

De Global Mercy Academy bevindt zich aan boord van de Global Mercy en biedt ook hier kwalitatief onderwijs aan de kinderen van de vrijwilligers op het ziekenhuisschip. De Global Mercy Academy heeft een maximale inschrijving van 110 studenten van kleuterschool tot het laatste jaar secundair onderwijs. In de school werken 14 leraren onder leiding van de directeur.

Er zijn in totaal 12 klaslokalen, een bibliotheek, een computerlokaal, een academiekantoor, een laboratorium, een vergaderruimte, een buitenspeeltuin en een auditorium. Aangezien ook technologie een belangrijk aspect is voor ons academisch programma, kunnen studenten binnen de Global Mercy Academy ook hier genieten van interactieve digitale whiteboards in alle klaslokalen. Voor de studenten uit het secundair onderwijs zijn er laptops beschikbaar met WiFi-internet en er is surround sound in alle klaslokalen.


Mercy Ships Academy

Leerlingen volgen les in de Mercy Ships Academy op de Africa Mercy.

Kwaliteit voorop

Alle studenten die zijn ingeschreven in de Mercy Ships Academy genieten van een hoge onderwijsstandaard die voldoet aan de internationaal erkende en gecontroleerde standaard. Hierdoor kunnen studenten gemakkelijk overstappen van het onderwijs op onze schepen naar het onderwijs in hun thuisland, zowel bij aankomst als bij terugkeer.