Select HR en Mercy Ships

Mercy Ships en Select HR: een uniek partnerschap

© Getuigenis door Select HR

Het verhaal van Select en Mercy Ships begint in 2017, toen Bert van Dijk (voorzitter van Mercy Ships België) een extra klankbord zocht om de vereniging verder te structureren. Dat vond hij in Bart Gonnissen (CEO van Select), die toetrad tot de Raad van Bestuur van Mercy Ships België.

Iedereen krijgt de kans om uniek te zijn

“Wij stellen bij Select de mens centraal. Iedereen waarmee we samenwerken benaderen we vanuit zijn “uniek en waardevol“ zijn. Vanuit die invalshoek willen wij ook hoop op herstel bieden aan de allerarmsten zodat ook zij zich waardevol kunnen voelen. Met Mercy Ships vonden we een partner die dezelfde waarden deelt en waarmee we dit nobele doel kunnen nastreven”, aldus Nele Cloots van Select HR.

“Mensen die CEO Bart Gonnissen kennen, weten dat hij een heel groot hart heeft en het belangrijk vindt dat een bedrijf buiten een economische bijdrage ook een sociaal engagement heeft. Zijn toetreden tot de Raad van Bestuur van Mercy Ships is een persoonlijke drive om ook de allerarmsten kansen te geven. In onze HR-business benaderen wij alle mensen, of ze nu kandidaat, klant of leverancier zijn, vanuit hun talent.”

Met een hart voor mensen

“Alle diensten die wij als Select HR aanbieden, van rekrutering tot coaching, outplacement, projectsourcing en het optimaliseren van instroomprocessen van bedrijven, vertrekken vanuit de mens. Wij nemen de tijd om te luisteren naar ieders verhaal en vertalen dat in een kwalitatief plan van aanpak binnen onze HR-domeinen”, zegt Nele Cloots. “Een goed doel steunen als bedrijf is eenvoudig, maar een partnership aangaan gaat nog een stap verder. We delen dezelfde waarden en maken die voelbaar in hoe we zaken aanpakken.”

Aanwezigheid in Afrika

“Select heeft eveneens een internationaal karakter met onder andere vestigingen in Afrika zoals in Casablanca en Senegal. Ook Mercy Ships is actief in Senegal en zal binnenkort terugkeren voor een nieuwe missie. Een verbetering van de medische zorg is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van deze regio’s die ook voor ons in belang zullen toenemen. Door Mercy Ships te steunen weten we dat wij via een professionele organisatie meewerken aan de verbetering van de gezondheidszorg in deze landen. Omdat het bij Mercy Ships en Select HR om mensen gaat.

“Het hartverwarmende initiatief van Mercy Ships om met een ziekenhuisschip medische en chirurgische hulp toegankelijk te maken voor de allerarmste mensen op onze planeet beroert ons heel erg. Daarom hebben we besloten om onze budgetten van de eindejaarsgeschenken en nieuwjaarsfeesten integraal te doneren aan Mercy Ships. We weten dat dit goed besteed zal worden en we willen zo nog veel kinderen laten geloven in hun meerwaarde als mens.”

Movies for Mercy

Als partner van Mercy Ships ondersteunde Select HR ook de eerste editie van Movies for Mercy in 2019. Naast het financieel mogelijk maken van dit event, wilden de medewerkers van Select HR ook zelf graag hun steentje bijdragen. Daarom zetten zo’n 10 medewerkers van Select en Select Projects zich tijdens de première in om tickets te verdelen en gasten te ontvangen in de zaal. De avond zelf bracht een mooie som van 8.325 euro op. Met dat geld konden zo’n 40 kinderen een operatie krijgen op ons ziekenhuisschip.

Select HR en Mercy ShipsDe medewerkers van Select HR staken een handje toe op de eerste editie van Movies for Mercy

Bart Gonnissen Mercy ShipsBart Gonnissen – CEO van Select HR