De drijvende dokters Suske en Wiske

Mercy Ships en Standaard Uitgeverij stellen nieuw Suske en Wiske-album voor

Het nieuwe ziekenhuisschip van Mercy Ships – de Global Mercy – leverde de inspiratie voor het nieuwste avontuur van Suske en Wiske. Het album ‘De drijvende dokters’ is verkrijgbaar vanaf 24 november.

Leen Vandersteen – de oudste dochter van de geestelijke vader van Suske en Wiske, Willy Vandersteen – staat sinds 2002 aan het hoofd van Studio Vandersteen die het levenswerk van haar vader voortzet. Ook Antwerps burgemeester Bart De Wever en Cath Luyten, ambassadeur van Mercy Ships, waren aanwezig op de officiële voorstelling.

“Ik steun Mercy Ships al lang en heb veel bewondering voor hun prachtige werk, dat alleen mogelijk is dankzij de belangeloze inzet van alle vrijwilligers en de generositeit van de schenkers. Toen Standaard Uitgeverij met het idee kwam om een speciaal album te maken over Mercy Ships, was iedereen meteen enthousiast. We hebben met z’n allen uitbundig ‘ja’ gezegd op dat voorstel. Mijn vader zou trots zijn op dit album en de fantastische boodschap van hoop die het uitdraagt.”

– Leen Vandersteen

“Strips zitten tussen boeken en films in voor mij. Bij een boek moet je je alles inbeelden, met film wordt alles verbeeld en een strip is, zoals Vandersteen ooit eens zei, ‘een verhaal in bevroren beelden’. En dat is helemaal juist. Voor mij zijn het de kleurboeken uit mijn jeugd en het heeft mijn leven voor een groot stuk bepaald. Zijn strips cultureel erfgoed? ‘Big time’, zou ik zeggen! Proficiat aan Mercy Ships en dank aan alle donateurs en vrijwilligers.”

– Bart De Wever

“Het werk van Mercy Ships is ontzettend belangrijk. Met de komst van de Global Mercy kunnen er in de toekomst nog meer mensen in West-Afrika geholpen worden. Iedereen aan boord is bovendien vrijwilliger. De artsen en verpleegkundigen komen van over de hele wereld gratis voor Mercy Ships werken. Sommigen betalen zelfs met plezier zelf een ticket om mee te kunnen.”

– Cath Luyten

De drijvende dokters Suske en Wiske

Antwerps burgemeester Bart De Wever, Leen Vandersteen, de dochter van Willy Vandersteen en Cath Luyten, de ambassadrice van Mercy Ships. © BELGA

Kort inhoud van ‘De drijvende dokters’

Sidonia gaat aan de slag als vrijwilliger, maar al snel merkt ze dat er een aantal zaken niet in de haak zijn. Wanneer Sidonia de zaak wil onderzoeken, verdwijnt ze spoorloos. Suske en Wiske snellen te hulp maar komen tot hun ontzetting te laat om tante te redden.

En niet alleen het leven van Sidonia staat op het spel, onze helden moeten het opnemen tegen een machtige vijand om zo de hele onderneming te redden.