Hans Bourlon bespreekt Bike for Africa samen met Gert Verhulst

Mercy Ships onder de aandacht bij Gert Late Night

In Gert Late Night, de talkshow van Gert Verhulst op VIER tv, sprak Hans Bourlon, CEO van Studio 100, over de Africa Mercy, het grootste ziekenhuisschip ter wereld. Aanleiding van het interview door co-presentator James Cooke, was Hans deelname aan de fietstocht ‘Bike For Africa’ voor het goede doel, georganiseerd door Brussels Airlines.

In maart 2018 gaat dit fietsevenement door in Kameroen. Hans zal 1 van de CEO’s zijn die dan zal fietsen en zelf ook zijn persoonlijke bijdrage zal doneren aan Mercy Ships. Er staat ook een bezoek aan ons drijvend ziekenhuis op het programma. Het initiatief wordt gedragen door de personeelsleden van Brussels Airlines die op hun beurt een aantal activiteiten organiseren om extra geld in het laatje te brengen, zodat Mercy Ships nog meer patiënten kan helpen met een gratis operatie.

Brussels Airlines heeft door haar ruime aanbod vluchten naar Afrikaanse bestemmingen een nauwe band met heel wat Afrikaanse landen. Mercy Ships heeft in haar geschiedenis met haar ziekenhuisschip ook heel wat van die landen aangedaan en medische zorg verleend aan de lokale bevolking die anders geen toegang heeft tot betaalbare, medische zorg. Wij zijn heel dankbaar dat Brussels Airlines voor ‘Bike for Africa’ Mercy Ships uitgekozen heeft als goed doel.

Tijdens de uitzending werd een spotje getoond met 1 van onze patiënten centraal. Fita, zo heet dat jongetje, heeft een gezwel dat je volgens Hans in onze samenleving niet tegenkomt omdat het hier al snel operatief kan worden verwijderd, terwijl in de landen waar Mercy Ships opereert, heel wat kinderen lijden aan zo’n aandoening. Hans heeft Gert Verhulst uitgedaagd om mee te fietsen. Hopelijk gaat hij ook in op die uitnodiging, want elke euro die op die manier extra ingezameld wordt, brengt hoop en genezing voor onze duizenden patiënten.