fbpx

Oogchirurgie

In Afrika zijn er bijna zes miljoen gevallen van blindheid. 80% van deze gevallen is te voorkomen door voorlichting of vroegtijdige interventie. Een relatief simpele ingreep zou de blindheid ook kunnen verhelpen.

Blind zijn in een ontwikkelingsland betekent vaak dat u niet actief meer deelneemt aan dagelijkse activiteiten binnen de gemeenschap. Blinde kinderen worden verstoten en worden ook door verwaarlozing niet eens ouder dan 5 jaar.

Cataract is in 50% van de gevallen de oorzaak voor blindheid in de Afrikaanse landen waar Mercy Ships opereert. Licht kan niet meer door de lens heen en de patiënt ziet steeds minder tot hij of zij volledig blind is. Hoewel cataract vooral bij ouderen voorkomt, worden er nu en dan ook kinderen geboren met cataract.

Stel u bent blind en volledig afhankelijk van uw familie. Uw kind moet u helpen in huis en kan daardoor niet meer naar school. Door een operatie van 10 minuten kan een blinde vader of moeder opnieuw zien en hierdoor geeft Mercy Ships families weer letterlijk zicht op een hoopvolle toekomst.

Naast de operatie zelf worden ook op dit gebied lokale chirurgen getraind om deze eenvoudige methode van opereren zelf uit te voeren. Een prachtig voorbeeld van hoe het goede werk door kan gaan, nadat Mercy Ships verder is gevaren en op een andere plaats patiënten aan het behandelen is.