faith patient orthopedische chirurgie ziekenhuisschip 03

Faith is een echte kampioen

Het binnenland in

Het Mercy Ships screeningteam trekt het binnenland in en bezoeken vijf steden in Benin, om patiënten vinden die dringend een gratis operatie nodig hebben. Het team, onder leiding van supervisor Nick Claus, doet ook het uiterste noorden van het land aan, meer bepaald de stad Kandi. Daar ontmoeten ze de 3-jarige Faith, een meisje met twee erg kromme beentjes.

Haar beentjes begonnen naar buiten te buigen toen ze één jaar oud was. Zonder de gepaste behandeling, zullen ze blijven krom groeien. Faith krijgt dan ook een afspraak voor een operatie op het ziekenhuisschip de Africa Mercy.

Bij haar aankomst op het schip is Faith erg nerveus. Ze vraagt haar vader wat ze allemaal doen daar op dat vreemde schip. Waarom zijn ze hier? Maar Faith is niet de enige die nerveus is. Haar vader is ook gespannen als ze zijn kleine meisje uiteindelijk naar het OK brengen. Tijdens de operatie loopt hij voortdurend heen en weer door gangen van de operatieafdeling.

Orthopedisch chirurg Frank Haydon en zijn team konden in slechts 15 minuten het rechterbeen van Faith rechten. 15 minuten later ook het linkerbeen. Beide beentjes worden voorzien van een gips. Hij is erg optimistisch over de operatie, een procedure die hij al meer dan 400 keer met succes heeft uitgevoerd.

Een paar dagen na de operatie is Faith al in staat om haar eerste stappen te zetten met haar rechte beentjes. Zij wordt hiervoor bijgestaan door kinesiste Sarah. Vandaag is de moeder van Faith aangekomen om haar te steunen. Het is heel belangrijk dat Faith zo snel mogelijk begint met stappen. Haar langer in bed houden, zou haar herstel enkel maar verlengen. Het duurt enige tijd voor Faith de juiste balans kan vinden, maar uiteindelijk wordt ze een echte kampioen. Veertien dagen na de operatie is Faith klaar om naar huis en naar haar familie te gaan met twee rechte beentjes.