161018 The Surgery Ship TV Series Mercy Ships 3235 Rachidi WEB

Rachidi wil zijn doel bereiken

In Benin werkt twee derde van de bevolking op kleine boerderijen. Eén van de belangrijkste gewassen is palmolie. Traditioneel verwerken de vrouwen deze olie. Daardoor worden hun kinderen soms onbewaakt achter gelaten terwijl ze werken en gebeuren er vaak ongevallen met ze.

Zo verging het ook de 15-jarige jongen Rachidi. Terwijl zijn moeder Pauline aan het werk was, viel hij op één-jarige leeftijd in een kuil met heet water. Aangezien er toen geen dokter was die hem op de juiste manier kon behandelen, is zijn verbrande huid hard en misvormd geworden, zogenaamde brandcontractuur.

Het litteken op zijn linkerbeen is zo dik en gespannen dat Rachidi zijn tenen niet meer op de grond kan plaatsen. Rachidi schaamt zich dan ook voor het uitzicht van zijn been. Maar nu er de mogelijkheid is voor een chirurgische screening door Mercy Ships, is er weer hoop voor Rachidi en zijn familie.

Dr. Tertius Venter gaat de operatie uitvoeren en hij zal trachten de functie van Rachidi’s voet volledig te herstellen. Als Rachidi de juiste behandeling zou gehad hebben toen hij verbrand werd, dan zouden de letsels niet zo ernstig zijn geweest en was hij opgegroeid als een normale jongen.

Na de operatie krijgt Rachidi zes weken een spalk die zijn voet moet immobiliseren, zodat hij goed kan genezen. Hij zal ook een zware fysiotherapie krijgen gedurende minstens drie maanden.

Dr. Tertius en heel de medische staf van vrijwilligers zijn blij dat ze konden helpen om het leven en de toekomst van Rachidi te verbeteren.

Terwijl hij aan boord blijft, probeert Rachidi de Engelse taal te leren en oefent hij hiervoor met de verpleegkundigen. Hij vertelde aan de fysiotherapeute Michelle dat voetballen altijd zijn grootste droom is geweest. Met hard te werken aan zijn herstel zal hij zijn doel zeker kunnen bereiken.