Natou Mercy Ships

Natou’s levensbedreigende tumor werd verwijderd

Natou is een 10-jarig meisje uit Guinee. Een levensbedreigende tumor kwelde haar mooie gezichtje. Het begon als banale tandpijn die niet behandeld werd toen Natou nog een kleuter was. Door een infectie ontaardde die in een afschuwelijk abces.

Kunt u zich voorstellen dat u zo’n pijnlijk gezwel moet verdragen, een gezwel dat blijft groeien tot het u dreigt te verstikken? Natou leek veroordeeld, want de dorpskliniek kon haar niet helpen. Haar papa, een eenvoudige maïsboer, heeft geen geld om zijn geliefde dochter elders te laten behandelen.

Hij voelde zich vreselijk machteloos. “Ik maak me dag en nacht zorgen om mijn lieve Natou. Maar wat kan ik doen?Ik heb maar net genoeg geld om mijn familie te eten te geven. Haar operatie kan ik niet betalen.” Zijn stem stokt. “Dat doet me veel pijn. Ik vrees voor het leven van mijn dochter als we niet snel iets doen!”

Natou en haar familie waren erg bang. Want het woekerende gezwel was intussen zo groot geworden dat het haar mondholte bijna volledig vulde. Zonder hulp zou Natou sterven.

Toen haar vader over Mercy Ships hoorde, wist hij dat dit haar enige kans was. Dus trok hij met zijn kleine meid naar ons ziekenhuisschip. “Red haar leven”, smeekte hij onze vrijwilligers. “Ze droomt ervan om op een dag zelf arts te worden en mensen te kunnen redden.”

Onze vrijwillige chirurgen en verpleegkundigen konden Natou’s tumor operatief verwijderen. En dit kon niet zonder een belangrijke schakel: onze trouwe schenkers. Dankzij hen konden onze vrijwillige chirurgen het leven redden
van dit moedige kind.

Doe een gift voor een kind zoals Natou

Samen met onze vrijwilligers vormt u het kloppend hart van Mercy Ships. Alle bemanningsleden aan boord van onze ziekenhuisschepen zijn vrijwilligers. Van de kok over de mecanicien tot het medisch personeel: allemaal werken zij volledig gratis. Ze betalen bovendien zelf hun reis- en verblijfkosten.

Met uw vrijgevig gebaar krijgt een kind zoals Natou eindelijk een levensreddende operatie. Bedankt!

> Ja, ik doe een gift

Natou Mercy Ships

Natou ziet in de spiegel dat haar gezwel is verdwenen.


Natou Mercy Ships

Natou samen met haar papa na haar operatie op ons ziekenhuisschip.